Høyeste beredskap etter drap på palestinsk baby

31. juli 2015   Israel Today Stab

Israelske sikkerhetsstyrker var i høyeste beredskap innfor helgen etter at en 18-måneder gamel palestinske baby ble drept i det som syntes å være et brannangrep utført av jødiske ekstremister i Samaria.

Les mer»

For mange er Gazakrigen ikke over

31. juli 2015   Esti Eliraz

- Jeg ble lamslått av hvordan jeg ble behandlet av israelerne. Jeg vokste opp med å bli høre at israelerne er våre fiender, og vi må å hate dem. Men legene har behandlet meg som en bror, sa en såret palestiner oss.

Les mer»

Knesset forsterker båndene til kristne politikere

Knesset forsterker båndene til kristne politikere

   

Det israelske Knesset fornyet forrige uke sin forpliktelse til Christian Allies Caucus, noe som de må gjøre etter hvert valg. Det faktum at Knesset fortsetter denne satsingen er et bevis på at de ser på forholdet mellom Israel og den kristne verden av stor betydning.

Kommentar: Blir Israel og menigheten noengang ett?

Kommentar: Blir Israel og menigheten noengang ett?

   

For lenge siden, for et kort øyeblikk, var kirken og Israel de samme menneskene. Ja, ikke alle i Israel tilhørte kirken. Men alle i kirken tilhørte Israel. Ingen i kirken hadde norske navn.

Jøder som evakueres skaper uro i Netanyahus koalisjon

Jøder som evakueres skaper uro i Netanyahus koalisjon

   

Statsminister Benjamin Netanyahus skjøre koalisjonen ser ut til å være i trøbbel etter at politiet med tvang fjernet beboerne fra et nybygd nabolag i den jødiske byen Beit El nord for Jerusalem.

Historisk enighet, eller et historisk feiltrinn?

Historisk enighet, eller et historisk feiltrinn?

   

I kjølvannet av den USA-meglede avtalen, - må Israel forberede seg på et eventuelt preventivt angrep på Irans atomanlegg, advarer en høytstående israelsk forsvarsanalytiker.

Bibelen har ikke forandret seg!

Bibelen har ikke forandret seg!

   

Forrige uke kunngjorde arkeologer sammen med Israel Antiquities Authority at de hadde gjort en vellykket avdekkning av en forkullet Torahrull som først ble oppdaget i ruinene av en eldgammel synagoge for 45 år siden.

Finnes det lys i enden av tunnelen?

Finnes det lys i enden av tunnelen?

   

Et år etter den ødeleggende 2014 Gazakrigen har svært lite har endret seg, nå forventer de fleste seg en ny krig veldig snart. - Israels bruk av makt er dalende og Hamas kommer ikke til å være rolige, sier en israelsk toppekspert. - Det er den virkeligheten vi lever i.

Økende uro på Tempelplassen

Økende uro på Tempelplassen

   

Israelsk politi gjennomførte på søndag arrestasjoner på Tempelplassen som et svar på muslimenes lagring av våpen som angivelig var ment til bruk mot den jødiske feiringen Tisha B'av, den tradisjonelle markeringen av ødeleggelsen av det første og andre templet.

Priset være Allah, nå kan vi reise sammen med jøder

Priset være Allah, nå kan vi reise sammen med jøder

   

Israelere gjøre mer for det palestinske folk i våre egne områder enn vår ledelse i Ramallah. Allah være lovet at vi kan reise sammen med jøder! sier Khalil fra den arabiske landsbyen Samoa.

Iransk atomavtale kan fordrive israelere

Iransk atomavtale kan fordrive israelere

   

En iransk atomavtale utgjør ikke bare en militær trussel, men også en alvorlig økonomisk utfordring som kan skade utenlandske investeringer i Israel, avskrekke turisme og føre til mange unge israelere vurderer å forlate landet.

Sjefsrabbiner uttrykte dyp takknemlighet til rettferdige hedninger

Sjefsrabbiner uttrykte dyp takknemlighet til rettferdige hedninger

   

Polens sjefsrabbiner hedret 50 eldre kristne som reddet jøder fra nazistene under andre verdenskrig. Rabbineren kalte dem "helter" på et arrangementet avholdt i det som den gang var den beryktede ghettoen i Warsawa. Rabbineren uttrykte "jødenes dypeste takknemlighet til de rettferdige hedninger."

Frigitt terrorist etter Shalit-avtale, har igjen drept

Frigitt terrorist etter Shalit-avtale, har igjen drept

   

Israelsk sikkerhetstjeneste har frigitt identiteten til terroristene som var involvert i forrige måneds skyting, der Malaki Rosenfeld ble myrdet. Nok en gang viser det seg at en terrorist frigitt under Shalit-forhandlingene har vært involvert.

Hva skjer under Klippedomen?

Hva skjer under Klippedomen?

   

Torahforskere mener dette er stedet hvorpå Gud etablert verden. Det samme sted har også blitt identifisert som Moriahberg hvor Abraham var villig til å ofre sin sønn Isak; og det første og andre templet har også stått over dette stedet haShtiya.

Nye Sanhedrin og Israels forløsning

Nye Sanhedrin og Israels forløsning

   

Folk lengter etter et rettsvesen som er villig og i stand til å håndtere den type rettferdighet som Bibelen krever.

Overlevde Holocaust ved hjelp av kristne, hjelper nå forfulgte kristne i Midtøsten

Overlevde Holocaust ved hjelp av kristne, hjelper nå forfulgte kristne i Midtøsten

   

I en alder av 19 år var Arthur George Weidenfeld blant de mange jødiske menn som britiske kristne med hell reddet fra Nazi-kontrollerte Østerrike like før Adolf Hitler og hans kompanjonger satte i gang "den endelige løsning".

Arabisk hat omdannes til kjælighet for Israel

Arabisk hat omdannes til kjælighet for Israel

   

En egyptisk kirkeleder bosatt i Vest-London har fortalt hvordan hans hat mot sin gamle fiende Israel har blitt omdannet til kjærlighet gjennom å lese Bibelen.

Blog: The sky is the limit - det avhenger av deg selv

Blog: The sky is the limit - det avhenger av deg selv

   

Hvis du googler "Protective Edge" vil du straks oppdage at det var en av lengste militære operasjoner i Israels historie. Operasjonen startet 8 juli og endte 26 august. I denne perioden ble tusenvis av raketter og missiler ukritisk skutt mot de fleste områder av Israel, inkludert Haifa og Jerusalem. De fleste av Israels innbyggere ble utsatt for fare.

Palestinsk aktivist: Jerusalem er Israels hovedstad

Palestinsk aktivist: Jerusalem er Israels hovedstad

   

Den palestinske menneskerettighets aktivisten Bassem Eid har blitt enig med Israel Today om å jevnlig skrive politiske kommentarer til magasinet. Gå ikke glipp av disse kommentarene, men abonner på magasinet! Her kommer første artikel skrevet av Eid

Video: Messiansk soldat snakker nok engang om Gazakrigen 2014

Video: Messiansk soldat snakker nok engang om Gazakrigen 2014

   

Flere uker etter at FN på en forutsigbar måte fordømte Israel for påståtte krigsforbrytelser under fjorårets Gaza-krigen, har den unge messiansk soldaten som deltok i krigen nok engang publisert en YouTube-video som gir et innblikk i hva som hendte, sett fra en lokal troendes perspektiv.

Ser ut som atomavtale med Iran blir en realitet

Ser ut som atomavtale med Iran blir en realitet

   

- Alt det harde arbeidet har gitt resultater, og vi har nå forseglet en avtale. Gud velsigne vårt folk, sa en iransk diplomat på betingelse av å være anonym.

3 mistenkte jødiske ungdommer pågrepet etter brann mot kirke

3 mistenkte jødiske ungdommer pågrepet etter brann mot kirke

   

Israelsk politi har pågrepet og arrestert 3 jødiske ungdommer som startet brannen som forårsaket omfattende skader på kirken til minne om Jesus brødunder i Galillea. Gjerningsmennene forlot brannstedet etter å ha tagget hebraisk graffiti på kirken som fordømte tilbedelsen av avguder.

Første kvinnelige kriger mot IS tilbake i Israel

Første kvinnelige kriger mot IS tilbake i Israel

   

Gill Rosenberg en kanadisk - Israeler er tilbake i Israel etter å ha tilbrakt de siste 8 månedene i frontlinjen mot IS i Syria og Irak sammen med kurdiske krigere.

Arabisk imam i Israel påkaller IS

Arabisk imam i Israel påkaller IS

   

Imam i Al-Tawhid-moskeen i den israelske byen Umm al-Fahm påkalte helt åpent på støtte fra den islamske staten (IS) under en 2. juli. Han anklaget Hamas for å være for moderat og beskyldte organisasjonen for å samarbeide med Israel. Statsminister Benjamin Netanyahu ble også svertet av imam Muhammad Abd Al-Ghani og kalt en «jødisk hund". Den muslimske forkynneren anklaget videre jødene for å stå bak enhver katastrofe som plager det islamske folk.

Det finnes kristne i Iran som ber for Israel

Det finnes kristne i Iran som ber for Israel

   

- Jeg elsker Israel, sa en iransk delegat på en konferanse i Manchester som tar sikte på å bygge broer mellom Midtøsten og etterfølgere av Jesus. - Jeg er fra Iran, men jeg elsker Israel, og det finnes kristne i bønn for Israel inne i Iran.

2 israelere holdes fanget i Gaza

2 israelere holdes fanget i Gaza

   

I tillegg til to døde israelske soldater, Hadar Goldin og Oron Shaul, som ble bortført av Hamas etter å ha blitt drept under Operation Protective Edge, gav israelske myndigheter i går beskjed at de jakter på ytterligere to israelere som blir holdt fanget av Hamas i Gaza.

UNESCO anklager Israel for å ødelegge Gamlebyen

UNESCO anklager Israel for å ødelegge Gamlebyen

   

FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur (UNESCO) er i ferd med å anklage Israel for å utsette gamlebyen i Jerusalem for fare. Arabiske land som Algerie, Libanon og Qatar har sendt inn en resolusjon til UNESCO som fordømmer - en vedvarende og ulovlig utgravning og arbeid utført av den israelske okkupasjonsmyndigheten og grupper av ekstreme bosettere i gamlebyen i Jerusalem.

Israel villige til å lette sanksjoner mot Gaza?

Israel villige til å lette sanksjoner mot Gaza?

   

Høytstående offiserer i den israelske hæren har anbefalt å lette på restriksjonene for palestinerne i Gaza. Anbefalingene inkluderer å tillate tusenvis av beboere i området å reise utenlands. Det betyr også lette av importrestriksjoner for varer gjennom grenseovergangen i Kerem Shalom. Myndighetene vurderer også å gi arbeidstillatelser for de israelske lokalsamfunn i nærheten av grensen til palestinere fra Gaza også.

Blogg: Mistet bena under Gazakrigen blir nå ordfører

Blogg: Mistet bena under Gazakrigen blir nå ordfører

   

På den aller siste dagen av operasjonen Protective Edge i fjor sommer, ble Gadi Yarkoni alvorlig skadet i et bombekasterangrep, og han mistet begge bena sina. Men han ga seg ikke. Han fortsatte å kjempe, for hans bedreing og helse, og senere også for sitt elskede hjemsted. Han var økonomisk koordinator for kibbutzen Nirim som ligger nær grensen til Gaza.

Steiner med et hjerte som taler

Steiner med et hjerte som taler

   

Om jeg skulle gjette vil den siste anerkjennelse av Beit She'arim som en verdens kulturarv fra FN (UNESCO) ikke endre forståelsen til dem som tror at "jødene" er en moderne oppfinnelse oppdiktet av vestlig kolonialisme i Midtøsten.

Kortere militærtjeneste for menn

Kortere militærtjeneste for menn

   

De neste grupper av unge menn som fullfører militærtjeneste i den israelske hæren vil, for første gang, tjenestegjøre i mindre enn tre år. Dette innebærer at det vil bli mindre personale tilgjengelig for militæret. Noen avdelinger vil måtte lete etter kreative løsninger for å kompensere for lavere antall rekrutter.

Kommentar: Kommer Israel til å lide et nytt Holocaust?

Kommentar: Kommer Israel til å lide et nytt Holocaust?

   

Mange kristne som sier de elsker Israel mener den jødiske nasjon har en avtale om Guds vrede skal komme over dem. Foran Israel finnes de verste lidelsene hun noensinne kommer til å oppleve. Verre enn år 70 etter Kristus. Verre enn inkvisisjonen. Endog verre enn Holocaust. Og det vil komme gjennom hjelp fra mange hærer av anti-Kristuser i de siste dager.

Video: Cesarea nasjonalpark

Video: Cesarea nasjonalpark

   

Caesarea antikvitetspark er en av Israels mest imponerende parker, og inneholder unike bygninger fra ulike perioder, som bærer et taust vitnesbyrd om de omveltningene som har skjedd Caesarea i løpet av de siste 2300 årene.

Israel utvikler smart-vest for europeisk forsvar

Israel utvikler smart-vest for europeisk forsvar

   

Den israelske militærutstyr produsenten, Elbit Systems, signert en kontrakt på $ 150 millioner med det nederlandske forsvarsdepartementet. Selskapet skal levere et avansert system for infanteritroppene i Nederland, Belgia og Luxembourg.

Israel på vakt ved den egyptiske grensen

Israel på vakt ved den egyptiske grensen

   

Den islamske stat (IS) startet en offensiv mot egyptiske sikkerhetsstyrker på onsdag og skal ha drept flere titalls mennesker.

Kristi forente kirke maner til boikott av israelske selskap

Kristi forente kirke maner til boikott av israelske selskap

   

Det liberale protestantiske kirkesamfunnet med 1,1 millioner medlemmer er de siste til å iverksette slike tiltak. I fjor stemte den presbyterianske kirken (USA) for å selge aksjer i et par selskaper med produkter som ble benyttet av Israel i de okkuperte områdene. Kristi forente kirke sin resolusjon gikk enda bredere ut.

Blogg: Halvparten av jødiske tenåringer i fengsel er fra Etiopia

Blogg: Halvparten av jødiske tenåringer i fengsel er fra Etiopia

   

Informasjon som nylig er publisert av det israelske fengselsvesenet viser at av de fengslede tenåringer på Ofek interneringssenter er halvparten av etiopisk avstamning. Den Ofek interneringssenter er det eneste forvaringsanlegget i Israel for ungdom under 18 år. Dataene viser at frekvensen av israelske etiopiere som er fangslet er nesten 12 ganger så stor som den øvrige befolkningen.

Boikottaksjonen: Eksistensiell trussel mot staten Israel

Boikottaksjonen: Eksistensiell trussel mot staten Israel

   

Boikott, salg og sanksjons aksjonen (BDS) har i det siste hatt noen seire. Israel er bekymret for at dette voksende fenomenet kan bli, eller kanskje allerede er en eksistensiell trussel mot den jødiske staten.

Palestinere støtter undertrykkelse av de homofiles rettigheter

Palestinere støtter undertrykkelse av de homofiles rettigheter

   

Det er ironisk at de mest høylytte tilhengere av palestinernes sak er ultra-liberale som også er best i klassen til å forsvare de homofiles rettigheter, samtidig som det palestinske samfunnet ikke tollererer homofile mennesker. Med andre ord, de kjemper for opprettelsen av en stat som de vet vil undertrykke rettigheter som er naturlige alle andre steder.

Jødiske, arabiske og iranske troende beviser at de kan leve i fred

Jødiske, arabiske og iranske troende beviser at de kan leve i fred

   

Med et midtøsten oppslukt i flammer dukket det likevel opp en en historie om fred og forsoning i forrige uke. Hendelsen skjedde i Manchester, England, hvor delegater fra hele den muslimske verden kom sammen til en unik konferanse.

Gazaflotilla endte ynkeling for demonstranter

Gazaflotilla endte ynkeling for demonstranter

   

Den israelske marinen boret mandag morgen det siste forsøktet fra anti-Gaza blokaden på å føre skip inn til Gaza havn.

Flere terrorangrep under ramadan

Flere terrorangrep under ramadan

   

4 israelere ble såret, en alvorlig og de andre kun moderat, i en skyteepisode på sjekkpunktet Shvut Rachel i Binyamin regionen i natt. Dette er den sjette terrorangrepet på 10 dager under ramadan.

PLOs 10-punkts plan lever i beste velgående

PLOs 10-punkts plan lever i beste velgående

   

I flere tiår har israelere blitt lurt til å tro at eneste muligheten for å få fred med palestinerne er å oppnå et overkommelig kompromiss som kommer til å ende i form for to-statsløsning.

Kristne arrangement i Jerusalem må godkjennes av byens rabbinere

Kristne arrangement i Jerusalem må godkjennes av byens rabbinere

   

Tusenvis av kristne deltok på en konferanse på Payis Arena forrige måned, men de ultra-ortodokse lederne fra Haredi uttrykte sinne på kommunen og ledelsen for Payis Arena for å tillate en ikke jødisk organisasjon å avholde en kristen konferanse på stedet.

Den Islamske Stat (IS) er kommet til Jerusalem

Den Islamske Stat (IS) er kommet til Jerusalem

   

Flyers har blitt sett utdelt i Beit Hanina nord i Jerusalem på torsdag i forrige uke, traktatene er undertegnet av "ISIS i Palestina" en organisasjon som truer de arabiske kristne i området. Kristne blir stadig truet med slakting hvis de ikke evakuere området ved Eid al-Fitr, som en demonstrativ markering for slutten på Ramadan. Flygebladene advarer at iløpet av en måned må de kristne ha flyktet fra området for å unngå en massakre.

Menneskerettighetene overvåkes ikke av FN

Menneskerettighetene overvåkes ikke av FN

   

Denne ukens utgivelse av FNs Human Rights Watch rapport som omhandler fjorårets Gazakrig ble som forventet. Les Israel Today sin medarbeider Tsvi Sadans innsiktsfulle analyse av FN overvåkingsorgan sin rapport etter Gazakrigen.

VIDEO: Veien fra Jeriko til Jerusalem

VIDEO: Veien fra Jeriko til Jerusalem

   

Veien fra Jeriko til Jerusalem var stedet for mange bibelske hendelser. Fra Davids flukt fra sin sønn Absalom, til historien om den "barmhjertige samaritan", og selv turer som Jesus gjorde blant som når han helbredet den blinde mannen Bartimeus.

Mest antisemittisme i demokratiske land

Mest antisemittisme i demokratiske land

   

Mer enn 150 millioner europeere mener at Israel er en apartheidstat, og mange likestiller den israelske regjeringen med naziregimet. Det er urovekkende informasjon at antisemittismen øker så kraftig. Sammen med utenlanske ambassadører debattert Knesset sin komite for Innvandring og Diaspora disse svært urovekkende tall.

Nye raketter mot Israel tirsdag

Nye raketter mot Israel tirsdag

   

Enda en rakett ble skutt mot Israel ca klokken 22:00 tirsdag kveld. Raketten landet i et åpent område i nærheten Askalon. IAF fant utskytningsrampen og ødela den et par timer etter angrepet.

Drusere lynsjet to syrere på Golanhøyden

Drusere lynsjet to syrere på Golanhøyden

   

Druserne på den israelske siden av Golanhøydene har problem med Israels behandling av sårede syriske på israelske sykehus. Natt til tirsdag, overfalt ca 150 drusere en israelsk IDF ambulanse på vei til sykehuset fra den syriske grensen. De slo en av de to syriske skadde til døde.

Grunn til bekymring: Israel holder folkeretten!

Grunn til bekymring: Israel holder folkeretten!

   

Samlet sett etter Operation Protective Edge i fjor sommer viser det seg at Israel ikke bare fulgte en rimelig internasjonal standard for overholdelse av loven under væpnet konflikt, men i mange tilfeller klart gikk lengre enn krevd.

Boikott gjerne Israel, men ikke i Betlehem

Boikott gjerne Israel, men ikke i Betlehem

   

Det er litt ironisk at så mange "menneskerettigheter"-aktivister rundt om i verden presser på for å boikotte israelske varer, men i Betlehem, som er den kristne "hovedstaden" for å fremme av BDS-boikott bevegelsen, finner man svært godt utvalg av produkter fra den jødiske staten.

Palestiner som advarer mot boikott

Palestiner som advarer mot boikott

   

- Jeg er imot boikott fordi det bare ender opp med å skade palestinerne selv, sier den palestinske menneskerettighetsaktivisten Bassam Eid.

Prest: Omgjør kirkebrannen til en ild av tilgivelse og kjærlighet!

Prest: Omgjør kirkebrannen til en ild av tilgivelse og kjærlighet!

   

Abbot Gregory Collins, leder for Benediktinerordenen i Israel, oppfordret lokale kristne til å engasjere seg etter siste ukes ildspåsettelse av kirken i Tabgah, med å vise kjærlighet og tilgivelse.

Skjøt og drepte jødisk turgåer

Skjøt og drepte jødisk turgåer

   

I to separate hendelser denne helgen skjøt palestinske terrorister og drepte en israelsk mann og forlot en politimann med alvorlige knivstikk.

BDS: Tåler gjerne undertrykkelse, sålenge de boikotter Israel

BDS: Tåler gjerne undertrykkelse, sålenge de boikotter Israel

   

Den amerikansk journalisten og jødiske aktivisten Ami Horowitz avslørte igjen den vanvittige doble standarden når det gjelder handlingen rundt boikottkampanjen BDS mot Israel.

Netanyahu: Et angrep på kirken, er angrep mot Israel

Netanyahu: Et angrep på kirken, er angrep mot Israel

   

Statsminister Benjamin Netanyahu sa på torsdag at det skammelige forsøket på å brenne ned kirken på Tabgha ved bredden av Genesaretsjøen, ikke bare et angrep mot kristne, men mot hele Israel.

Messianske jøder gir kristne forståelse for shabatt

Messianske jøder gir kristne forståelse for shabatt

   

For at kristne skal få en bevissthet om det hebraiske grunnlaget for sin tro, er det en rekke nye og spennende bibelske elementer som kan legges til troen. Sabbath, eller Shabbat for eksempel en hovedelementene i den bibelske religion.

Lys i tunnelen for Israel versus Hamas?

Lys i tunnelen for Israel versus Hamas?

   

En høytstående Hamas tjenestemann, hvis navn ikke kan bli avslørt av sikkerhetsmessige grunner, bekreftet at samtalene finner sted; men han ville ikke kommentere dem ytterligere, og beskriver saken som - sensitive og meget delikat.

FN innrømmer raketter fra skole, fordømmer likevel Israel

FN innrømmer raketter fra skole, fordømmer likevel Israel

   

For første gang innrømmer en høytstående FN-tjenestemann personlig og offentlig at Hamas terrorister misbrukte FN-styrte skoler og andre fasiliteter på Gazastripen i fjor sommer.

Blogg: Soldater langt hjemmefra og helt alene

Blogg: Soldater langt hjemmefra og helt alene

   

De er unge, de er ofte akkurat ferdig med videregående skole og de har fremtiden foran seg. De melder seg opp til universitetet, får en jobb, tjener penger eller kanskje de reiser rundt om i verden. Men noen av de jødiske ungdommene ute i diasporaen bestemmer seg for noe helt annet. De reiser til Israel for å delta i det israelske forsvaret (IDF).

Kostnader knyttet til den israelsk-palestinske konflikten

Kostnader knyttet til den israelsk-palestinske konflikten

   

Det amerikanske forskningsinstituttet Rand Corporation har gitt ut en studie som viser at en tostatsløsning vil gi Israel fordeler i 120 milliard dollar klassen over ti år, mens palestinerne ville miste fordeler for rundt 5 milliarder dollar på samme tid.

UD i Israel latterliggjør medias dekning av Gaza

UD i Israel latterliggjør medias dekning av Gaza

   

Det israelske utenriksdepartementet lastet denne uken opp en YouTube-video (se nedenfor) som latterliggjør den villedende dekning av fjorårets Gazakrig fra de internasjonale mediene.

Ingen krigsforbrytelser begått av Israel ifølge rapport

Ingen krigsforbrytelser begått av Israel ifølge rapport

   

Israel publiserte i løpet av helgen resultatene fra 10 av verdens fremste generaler som konkluderte med at på tross påstander, begikk den jødiske staten ikke krigsforbrytelser under Gaza-krigen i fjor sommer.

Syria: Et synkende Titanic

Syria: Et synkende Titanic

   

Israel skylder ikke britene eller franskmennene noe etter at de på en kunstig måte regulerte grensene gjennom Sykes-Picot-avtalen i 1916. Likeledes grensene fra 1947 under FNs delingsplan har noen som helst betydning.

Bukhari: Mossad har stjålet skoen min!

Bukhari: Mossad har stjålet skoen min!

   

Sionistene har fått skylden for alt fra Midt-Østen ustabilitet til global oppvarming, samt krakket på finansmarkedet. Men kanskje den mest underlige anklagen som er kommet til nå er å ha stjålet en enkelt sko fra en av sine høylytte kritikere.

Jihad, den sjette pillaren i islam

Jihad, den sjette pillaren i islam

   

En studie av nyere Midtøstenhistorie viser at dagens terrorisme ikke begynte med opprettelsen av staten Israel, men nesten tre tiår tidligere, på 1920-tallet.

Beordret Netanyahu et angrep på Iran?

Beordret Netanyahu et angrep på Iran?

   

En opphetet debatt under Jerusalem Post sin årlige konferanse i New York satte søkelyset på en hendelse tilbake i 2010, hvor statsminister Benjamin Netanyahu tilsynelatende beordret Israels militære forsvar om å angripe Irans atomanlegg, eller i allefall å forberede seg på å gjøre det.

Byssantisk kirke avdekket like ved motorvei 1

Byssantisk kirke avdekket like ved motorvei 1

   

En bysantinske kirke datert til det femte århundre e.Kr. ble denne måneden oppdaget langs Highway 1 som kobler sammen Tel Aviv og Jerusalem. Området ligger nær den arabiske landsbyen Abu Ghosh og den messianske landsbyen Moshav Yad Hasmona.

Blogg: Hvordan leve med Downssyndrom i Israel

Blogg: Hvordan leve med Downssyndrom i Israel

   

140 barn blir født med Downs syndrom hvert år i Israel. I alt er det rundt 7000 mennesker med denne tilstanden i landet. Dette syndromet forekommer uforholdsmessig mye innen ultra-ortodokse miljø på grunn av deres restriksjoner til aborter.

Google-sjefen roser Israels vilje til entrepenørskap

Google-sjefen roser Israels vilje til entrepenørskap

   

Google-sjef Eric Schmidt er i Israel denne uken, og hadde ikke noe annet enn flammende ros å si om den jødiske statens handlinger for innovasjon og entreprenørskap.

England: Vi skal øke, ikke redusere handelen med Israel

England: Vi skal øke, ikke redusere handelen med Israel

   

Det kom et stort slag mot boikottbevegelsen BDS denne uka, da den engelske handelssekretæren i regjeringen, Sajid Javid lovet at hans regjering ville være å styrke, ikke boikotte handelsbåndet mellom England og Israel.

Israel klager, palestinerne jubler etter amerikansk vedtak

Israel klager, palestinerne jubler etter amerikansk vedtak

   

USAs høyesterett vedtok mandag at amerikanerne født i Jerusalem ikke lenger kan liste Israel som sitt fødeland i sine amerikanske pass. Kjennelsen har gjort den jødiske staten opprørt, mens de palestinske selvstyremyndighetene feiret vedtaket som nok en rettferdigggjørelse av sin egen historien om den hellige byen.

Amerikansk "Farao" innbringende for egyptiske jøder

Amerikansk "Farao" innbringende for egyptiske jøder

   

Den amerikanske "Farao" er en veddeløpshest som eies av egyptisk-fødte Ahmed Zayat. Han ble den første fullblodshesten som fikk den ettertraktede Triple Crown på nesten fire tiår. Hesten slo til med Kentucky Derby, Preakness Stakes og Belmont Stakes noe som ikke har skjedd siden 1978, dermed fikk Farao utbetalt store beløp til sine ortodokse jødiske eier.

Ambassadører med gode hensikter

Ambassadører med gode hensikter

   

Israel Today møtte lederen for den Internasjonale Kristne Ambassade i Jerusalem (ICEJ), Jürgen Bühler, for å diskutere hans visjon for en ny reformasjon som er like omfattende som den ledet av Martin Luther.

Millioner har sett vitnesbyrdet til jødisk Jesustroende

Millioner har sett vitnesbyrdet til jødisk Jesustroende

   

Et evangeliseringstunt fra lokale israelske messianske jøder på nett har blitt litt av en sensasjon i løpet av den siste måneden etter at videoevitnesbyrdet om en jødisk mann som kom til tro på Yeshua (Jesus) tok fullstendig av.

VIDEO: Se oldtidsbyen Shivat

VIDEO: Se oldtidsbyen Shivat

   

Følgende video tilbyr fantastiske flyfoto fra ruinene av Shivta, en nabbateisk jordbrukslandsby som ligger langs den gamle krydderruten som går gjennom Israels sørlige Negevørkenen.

Netanyahu presset til å stoppe messianske jøders evangelisering

Netanyahu presset til å stoppe messianske jøders evangelisering

   

- Det virker som en høyreorientert regjering, tungt lastet med ortodokse innslag kan føre til flere utfordringer for det messianske samfunnet, sa en leder til Israel Today.

Israelsk Intervju med Obama skaper uro

Israelsk Intervju med Obama skaper uro

   

Et Intervju som President Obama ga til den erfarne israelske journalisten Ilana Dayan gikk over all forvetning. I hennes hebraisk introduksjon av intervjuet sa Dayan at til å være den første svarte president, hadde Obama allerede endret Amerika for alltid. Hun klarte ikke å forklare hvordan hudfargen hadde forandret Amerika, men seerne hjemme kunne høre på tonefallet i Dayan stemme at det må ha vært en god forandring.

Økende trussel fra boikott bevegelsen

Økende trussel fra boikott bevegelsen

   

Etter noen seire for boikott, motarbeid og sanksjoner har BDS-bevegelsen gitt israelere en bekymring for at dette voksende fenomenet kan bli vedvarende. Bekymringen er allerede en trussel mot den jødiske staten.

Skapte Israel og USA terror organisasjonen IS?

Skapte Israel og USA terror organisasjonen IS?

   

- Ingen av dem har interesse av å bekjempe IS. Hvis de virkelig ønsket å løse dette problemet, ville de ha samarbeidet med den syriske regjeringen. I stedet har de nå bombet vårt land ...

Iran: Kerry skadet i skuddveksling med IS

Iran: Kerry skadet i skuddveksling med IS

   

Som et eksempel på den type tullete nyhetsrapportering som preger mainstream media i den muslimske verden, spesielt med tanke på Israel, har en rekke ledende iranske nyhetsbyråer denne uken "avslørt" at USAs utenriksminister John Kerry har blitt såret i en skuddveksling med IS sine væpnede menn, og ikke falt av sykkelen sin.

Israel: USA vil ha Iran-avtale uansett pris

Israel: USA vil ha Iran-avtale uansett pris

   

En høytstående israelsk diplomatkilde anklaget denne uken USAs president Barack Obama for å være klar til å signere en atomavtale med Iran selv om det truer den jødiske staten. Noe som går i mot Obamas egne løfter.

Palestinske menneskerettighets forkjempere: Vi har nådd bunnen!

Palestinske menneskerettighets forkjempere: Vi har nådd bunnen!

   

I følge siste rapport om menneskerettigheter i de palestinske-kontrollerte områdene sier den uavhenige kommisjonen for menneskerettigheter i PA at situasjonen har nådd en all-time low, men det er ikke på grunn av Israel.

Annonse


Digital Utgave

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.

Annonse

Mest Lest

Bibelen har ikke forandret seg!

Forrige uke kunngjorde arkeologer sammen med Israel Antiquities Authority at de hadde gjort en vellykket...

Palestinsk aktivist: Jerusalem er Israels hovedstad

Den palestinske menneskerettighets aktivisten Bassem Eid har blitt enig med Israel Today...

Overlevde Holocaust ved hjelp av kristne, hjelper nå forfulgte kristne i Midtøsten

I en alder av 19 år var Arthur George Weidenfeld blant de mange jødiske menn som britiske kristne...

Arabisk hat omdannes til kjælighet for Israel

En egyptisk kirkeleder bosatt i Vest-London har fortalt hvordan hans hat mot sin gamle fiende Israel...

Priset være Allah, nå kan vi reise sammen med jøder

Israelere gjøre mer for det palestinske folk i våre egne områder enn vår ledelse i Ramallah. Allah...

ANNONSER