Nyhetsarkiv

oktober 2014

Minister Liberman: Forhandle i Midtøsten er vanskeligere enn flatpakker fra Ikea!
Postet på 31. oktober 2014

Den svenske regjeringen ble torsdag det første E.U. landet som offisielt anerkjente den palestinske staten og ønsker å fremskynde sluttstatusforhandlingene med Israel.

Tel Aviv rangert som et av verdens beste kulinariske byer
Postet på 31. oktober 2014

Den Hvite byen rangerer høyt sammen med andre store europeiske byer som København og Firenze. Det amerikanske matmagasinet Saveur har tildelt Tel Aviv flere plasseringer som kulinarisk reisemål.

Tidligere palestinsk fange drept etter å ha forsøkt å ta livet av Rabbi Yehuda Glick
Postet på 30. oktober 2014

Etter å ha forsøkt å ta livet av Rabbi Yehuda Glick, grunnleggeren av Templehøydens Trofaste på onsdag, ble han selv i torsdag kveld drept utenfor Menachem Begin Heritage Center.

Israel gir nødhjelp til...ja California!
Postet på 30. oktober 2014

I California har det pågått en katostrofal tørke i tre år, noe som har kostet staten minst $ 2200 millioner og forlatt 500.000 dekar produktivt jordbruksland helt brakk.

John Kerrys kone finanserer radikal anti-Israelsk restaurant
Postet på 29. oktober 2014

Conflikt Kitchen, en restaurant som ligger i nærheten av universitet Carnegie Mellon og University of Pittsburgh serverer kun retter som sies å være fra land som er i konflikt med USA.

Obamas rådgiver: "Netanjahu er hønseskitt!"
Postet på 29. oktober 2014

Obama-administrasjonens frustrasjon,den offentlige fordømmelsen og harmen over Israel sin bygging i og rundt Jerusalem, samt Netanyahuregjeringens åpne forakt for Obamas forståelse av Midtøsten varsler en dyptgripende endring i forholdet mellom landene.

Netanjahu: Vi må bygge i Jerusalem
Postet på 28. oktober 2014

Palestinernes president Mahmoud Abbas krever at det blir innkalt til et ekstraordinært møte i Sikkerhetsrådet for å få internasjonal støtte til at de griper inn mot Israel. Han vil at Sikkerhetsrådet skal undersøke "israelske angrep" i Jerusalem samt "angrep" fra "jødiske bosettere" på Al-Aqsa-moskeen. Palestinerne ønsker også et forbud mot israelsk bygging utover den "Grønne Linjen" som inkluderer i Øst-Jerusalem. Som svar sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu - Vi har all rett til å bygge i Jerusalem.

Ny lov om fengsel mot israelske borgere som deltar i terrororganisasjoner
Postet på 28. oktober 2014

En regjerningskomité godkjente enstemmig et lovforslag om fem års fengsel for israelske borgere som blir med terrororganisasjoner som IS.

Enda et offer død av skadene etter terror
Postet på 27. oktober 2014

22-åringen Karen Mosquera kom til Israel fra Ecuador for å studere og konvertere til jødedommen. Hun var på vei til en Torah leksjon på Midrashen hun studerte da hun ble angrepet.

Palestinerne anklager Israel for volden i Jerusalem
Postet på 27. oktober 2014

De arabiske opptøyene og angrepene på jøder og jødisk eiendom har eksplodert de siste månedene i Jerusalem. Det lokale politiet er akkurat nå i ferd med å gjøre en offensiv for å slå ned på volden. Men nær sagt, naturligvis, anklager nå de palestinske selvstyremyndighetene på Israel for situasjonen som er oppstått.

Nye opptøyer braker løs i Øst-Jerusalem ... igjen!
Postet på 26. oktober 2014

Tunge opptøyer brøt igjen ut i boligområdene i Øst-Jerusalem de tidlige timer på søndag. Maskerte pøbler kastet steiner og brannbomber, blokkerte veier og satte fyr på søppelbøtter. Angrepene ble også satt inn mot bybanen nok engang. Opptøyene kommer på bakgrunn av at en 14 år gammel palestinsk gutt ble skutt og drept nord for Ramallah. Ifølge en talsmann fra hæren var han involvert i opptøyer og ble skutt da han kastet en brannbombe mot israelske sikkerhetsstyrker på hovedveien til Samaria.

Osloavtalens fall
Postet på 25. oktober 2014

Osloavtalen som ble undertegnet på plenen foran Det hvite hus den 13. september 1993, forandret holdningen i det israelske samfunnet. Det var et fantastisk, uforglemmelig bilde av fiender som ble forsonet for hele verdens øyne: den israelske statsminister Yitzak Rabin og PLOs leder Yasser Arafat tok hverandre i hånden mens president Bill Clinton la armene sine rundt dem. Denne avtalen gjorde at Arafat fikk komme tilbake til Gazastripen og Jeriko. Interessant kommentar som er publisert i Oktoberutgaven av Israel Today av Redaktør Aviel Schneider. LES HELE ARTIKKELEN>>>

Myndighetene beordrer å øke sikkerheten i Jerusalem
Postet på 24. oktober 2014

Etterretning informasjon mottatt av Jerusalem Politidistrik om planer som unge arabere hadde om å lage bråk etter bønnen på Tempelhøyden, bestemte generalmajor Moshe Edri å begrense adgang til Tempelhøyden i forbindelse med fredagsbønnen.

USA kaller terror for trafikkulykke
Postet på 24. oktober 2014

Den tre måneder gamle babyen Chaya Zissel Braun, som hadde amerikansk statsborgerskap, ble drept og sju andre personer såret da Abdel Rahman a-Shaludi kjørte bilen sin inn på holdeplassen for bybanen onsdag kveld.

Den Stille Intifadaen og kollaps av anstendig journalistikk
Postet på 23. oktober 2014

Ordfører i Jerusalem Nir Barkat ordfører anklaget tirsdag kveld ministeren for intern sikkerhet, Yitzhak Aharonovich, for ikke å gjøre jobben sin med å beskytte innbyggerne fra de palestinske opptøyene som har rast siden mai. Til tross for alvorlighetsgraden av disse opptøyene rapporterer de israelske medier bare sporadisk disse daglige opptøyene og kaller de bare for den "stille Intifada" - en konstruert begrep som forteller om en stilltiende forståelse for motivasjonen hos opprørerne.

Terror i Jerusalem: Tre mnd gammel jente drept, 7 skadet
Postet på 23. oktober 2014

En tre måneder gammel jente ble drept onsdag kveld, og ytterligere syv personer ble skadet, noen av dem alvorlig, i et terrorangrep mot uskyldige sivile som ventet på en tog-stasjon i Jerusalem. Terroristen, en 20 år gammel "palestiner", kjørte bilen sin inn i mengden på de som ventet på Ammunition Hill stasjonen. Sjåføren forsøkte å rømme til fots etter angrepet, men ble skutt av en politimann. Han døde senere på sykehuset.

Arabisk diplomat: Ødeleggeslse av Israel, ingen humanitær sak
Postet på 22. oktober 2014

George Deek er en kristen araber fra den gamle middelhavsbyen Jaffa. Han er også nestleder på den israelske ambassaden i Norge. Han fungerte også som Israels ambassadør til Norge, mens den drusiske Naim Araidi var permiterert etter anklager om tilnærmelser mot ansatte.

To IDF soldater skadet i skuddveksling på grensa til Egypt
Postet på 22. oktober 2014

En kvinnelig IDF offiser og en av hennes soldater ble såret onsdag ettermiddag. Angrepet skjedde ved at terrorister som opererer på Sinai-halvøya åpnet ild over grensen mellom Israel og Egypt.

Historisk avgjørelse: Israelsk kristen gutt registrert som Armener
Postet på 21. oktober 2014

Yaakov Khalloul, en to år gammel kristen gutt fra Galilea skapte historie mandag, da han ble den første personen i Israels moderne historie som offisielt blir registrert som armener.

Kan den israelske hæren gå til krig for Gud?
Postet på 21. oktober 2014

Å nevne Gud forårsaker mange spenninger spesielt når det kommer til spørsmålet om Gud i et demokrati. I går debatterte det israelske Instituttet for Demokrati temaet "Kamp-ethos i det israelske forsvaret". I hvilken grad kan Gud bli regnet med i krigen? Det var etter den oppsiktsvekkende talen av sjefen for Givati​​-brigaden Ofer Winter, som hadde sendt sine soldater inn i den siste Gaza-krigen under veiledning fra Gud.

Hamasleder kan behandle sin datter på Israelsk sykehus
Postet på 21. oktober 2014

Ismail Haniyeh (Foto: Tatt på en "seiersfest" etter den siste Gaza-krigen) som er en av de prominente Hamas-lederne kan ironisk nok, få sin datter behandlet i Israel. Hun ble innlagt for akutt medisinsk behandling i et israelsk sykehus etter komplikasjoner ved et rutinemessige inngrep. Det ukelange oppholdet for hans datter på et sykehus i Tel Aviv er verken bekreftet eller avkrefteyt offisielt av myndighetene.

Hamas graver nye tunneler, men ingen bryr seg
Postet på 20. oktober 2014

En offisiell Hamas avis, Al-Risalah, erkjent åpenlyst og med stolthet at terrorgruppen denne uken gjenopptok graving av angrepstunneler som forbinder Gazastripen til målrettede jødiske samfunn i det sørlige Israel.

Hvem kan Israel skape fred med?
Postet på 20. oktober 2014

Liberale israelske politikere og internasjonale ledere er glad i å skape den oppfatning at den palestinske presidenten Mahmoud Abbas er en ekte fredspartner for den jødiske staten.

Vil USA støtte Israel i FNs sikkerhetsråd?
Postet på 20. oktober 2014

Den Palestinske lederen Mahmoud Abbas har høylytt truet med å be det internasjonale samfunnet om ensidig å anerkjenne staten Palestina og tvinge frem en israelsk tilbaketrekning. De kommende endringer av FNs sikkerhetsråd kan gi ham den beste muligheten på flere tiår for å greie nettopp dette.

Israelsk Lege død mens han kjempet for ISIS
Postet på 19. oktober 2014

Barzilai Medical Center i den sørlige kystbyen Ashkelon bekreftet søndag at en av deres leger som nylig hadde sluttet seg til den islamske staten (tidligere kjent som ISIS) ble drept mens han kjempet for den islamistiske hæren i Syria.

Fransk Jødinne deltok i ISIS, planla å sprenge familiens forretning
Postet på 16. oktober 2014

Over hele verdens repporterer media høylytt om unge radikaliserte mennesker fra Europa som deltar med jihad i Syria, blant dem er det også noen unge kvinner. Forkort tid siden ble det kjent at en jøde er blant ca 100 unge kvinnene fra Frankrike, som har sluttet seg ISIS. Israelske medier meldte tirsdag om flere detaljer rundt hendelsen.

Obama roter det til i Midtøsten
Postet på 15. oktober 2014

Barack Hussein Obama ble møtt med stor begeistring da han i 2008 ble USAs første fargede president. Det var en historisk begivenhet for en nasjon som for ikke særlig lenge siden var en verdensleder når det gjaldt slaveri. På ett område utløste imidlertid ikke valget av Obama like stor begeistring, og det var Midtøstenpolitikken.

Ban Ki-Moon besøkte terrortunneler
Postet på 15. oktober 2014

FNs generalsekretær Ban Ki-moon er for tiden i Israel på besøk. Han besøkte en av Hamas sine terror tunneler i går. Med sine egne ord uttalte han at han ble "berørt".

Messianske Jøder og Kristne Arabere hjelper Syriske flyktninger
Postet på 14. oktober 2014

Et team av messianske jøder og arabiske kristne fra Israel har vært med å bistå syriske krigsflyktninger . Gruppen har nylig besøkt en kirke der 219 flyktningefamilier (over 700 personer) fikk ly etter å ha flyktet fra ISIS og andre islamistiske grupper.

Obamas veiskille ved Kobani
Postet på 14. oktober 2014

Obama har konsekvent ignorert råd fra sine militære eksperter angående ISIS trussel. Og det synes som om han har avskrevet den kurdisk-syriske byen Kobani som snart kan bli overkjørt av ISIS.

Forfulgte Kristne: Jødene står med oss, men hvor er Kirken?
Postet på 14. oktober 2014

I en lidenskapelig appell under pressekonferansen i Jerusalem på mandag, sa fader Andrew White, også kalt "Presten fra Bagdad," at Israel og jødene åpent står opp for de krigsherjede kristne i Midtøsten, mens mye av den globale kirke forblir påfallende taus.

Jødiske og kristne ledere: USAs luftangrep mot ISIS utilstrekkelige
Postet på 13. oktober 2014

Folk i Irak og Syria fortsetter å dø i tusenvis og de USA-ledede luftangrepene mot den islamske staten (tidligere kjent som ISIS) er rett og slett ikke nok til å dempe blodbadet, sa flere jødiske og kristne ledere i Jerusalem mandag.

Opprørere benyttet moskeen på Tempelhøyden til våpenlager
Postet på 13. oktober 2014

Politiet har sett seg lei på gjentatt muslimsk vold på Tempelhøyden. Derfor overrasket politistyrker mandag flere bråkmakerne som forberedte seg på å angripe ikke-muslimske besøkende og låste dem inne i Al Aqsa-moskeen.

Israel føler en kald bris fra nord
Postet på 12. oktober 2014

I forrige uke besluttet byrådet i Lille, den fjerde største byen i Frankrike, en "midlertidig frys" av sin vennskapsby-avtale med byen Safed (Tsfat) i det nordlige Galilea-regionen i Israel

SE: Mange tusen samles ved Tempelplassen for den prestlige velsignelsen
Postet på 12. oktober 2014

Titusenvis av jøder fra hele Israel og rundt omkring verden samlet deg ved Vestmuren i Jerusalem på søndag for å motta den bibelske preste velsignelse som finner sted under høytiden Sukkot, kjent som løvhyttefesten.

"Fremmed makt "bak eksplosjon ved atomanlegg i Iran
Postet på 10. oktober 2014

Eksplosjonen som tilsynelatende ødela et topp hemmelig atomanlegg i Iran tidligere denne uken, ble angivelig forårsaket av en fremmed makt.

Israel overraskes av Sukkotstorm
Postet på 10. oktober 2014

Stormen raste på en god måte over hele Israel iløpet av onsdag kveld, mens israelerne startet den bibelske Sukkot ferien.

Tempelplassen: Sammenstøt førte til 4 skadde politimenn
Postet på 8. oktober 2014

Arabiske muslimer gjennomførte et bakholdsangrep på noen jødiske og flere ikke-muslimske besøkende som var i ferd med å gå på området på Tempelhøyden onsdag. De besøkende vandret på Tempelplassen som en innledning på den bibelske høytiden Sukkot, bedre kjent som løvhyttefesten.

Israelske soldater såret på grensen til Libanon
Postet på 8. oktober 2014

Et par eksplosjoner langs Israel-Libanon grensen tirsdag såret to israelske soldater som patruljerte i området. Hendelsen øker spenningen betydelig mellom de to nabolandene.

Moderne fiskere på Genesaretsjøen
Postet på 7. oktober 2014

Nyt følgende video, som tar deg med på en fantastisk omvisning på Genesaretsjøen med dagens israelske fiskere. Akkurat som Yeshuas disipler Peter, Andreas, Jakob og Johannes (Matteus 4: 18-22).

Kristen prest til FN: Stopp heksejakten på Israel
Postet på 7. oktober 2014

Mens Midtøsten sine muslimske ledere var samlet i FN-hovedkvarteret i New York sent forrige måned opptatt med å slakte Israel, kom en lokal kristen prest med at anderledes budskap i et annet FN-forum - nemlig Menneskerettighetskomiteen i Geneve - for å sette søkelyset på på friheten til minoriteter i den jødiske staten.

TV Visjon Norge inntar Jerusalem
Postet på 6. oktober 2014

Den Internasjonale Kristne Ambassaden (ICEJ) har i år fått det ærefulle oppdraget å innvie Jerusalems storstue, Pais Arena under løvhyttefesten. ICEJ forteller at arenaen har 11 600 seter fordelt over åtte nivå med spesielle gallerier og VIP tribuner med massive LED-skjerm.

La oss snakke om Sverige
Postet på 6. oktober 2014

På slutten av soningsdagen (Yom Kippur), den aller helligste dagen i den jødiske kalenderen, avholdt Sveriges nye statsminister, Stefan Løfven sin innvielsestale. Han annonserte at Sverige vil være det første store europeiske landet som anerkjenner staten Palestina.

Hamas: Gi oss Vestbredden og vi vil ødelegge Israel
Postet på 6. oktober 2014

For noen som fortsatt er nysgjerrig på hvorfor Israel ikke bare føyer seg etter palestinernes krav om en uavhengig stat for å få en slutt på konflikten. Hamas gav på nytt svaret i et avslørende intervju med arabiske medier forrige uke.

En spesiell Sukkot velsignelse
Postet på 5. oktober 2014

Som nasjon blir Israel stadig trukket mellom de ekstreme sidene av ekstase og tragedie. Vi feirer enten under og mirakler son har ført oss til virkelighet, ellers så sørger over tapet av våre kjære. Vi fått opprettet et fantastisk land ut av asken fra Holocaust, men blir umiddelbart slått av angst og frykt fra mulige trusler fra våre fiendtlige naboer.

Israel holder helligdagen Yom Kippur
Postet på 3. oktober 2014

Israelere og jøder rundt i verden holder Yom Kippur (forsoningsdagen) den fremste Hellligdagen i den jødiske kalenderen. Yom Kippur starter ved solnedgang fredag.

Netanyahu: Obama trenger å lære fakta om Jerusalem
Postet på 3. oktober 2014

Det som begynte som et veldig minnelig møte mellom USAs president Barack Obama og Israels statsminister Benjamin Netanyahu på onsdag endte med storm da bygging i Jerusalem ble diskutert.

Både jøder og muslimer prøver å avverge mulig vold på Yom Kippur
Postet på 3. oktober 2014

Den bibelske helligdagen Yom Kippur og den muslimske festen for Eid al-Adha vil begge skje denne helgen. Noe som gir frykt for voldelige konfrontasjoner av religiøs karakter i jødisk-arabiske byer og tettsteder.

Har Netanjahu begravd to-statsløsningen?
Postet på 1. oktober 2014

Noen israelske politikere ser på statsminister Benjamin Netanyahus gripende tale for FNs generalforsamling som den siste spikeren i kista på tostatsløsning for den israelsk-palestinske konflikten.

Småbarn angrepet på Oljeberget
Postet på 1. oktober 2014

Flere jødiske barn i alderen 2-5 styrtet inn i bomberommene ved sine barnehager, etter å ha kommmet under angrep fra en gjeng maskerte arabiske opprørere på Oljeberget på tirsdag.

Arkiv

Siste Nummer