Nyhetsarkiv

november 2014

Drusere til jøder: Vi har et blodsbånd!
Postet på 28. november 2014

Familien til den drepte drusiske politimannen Zidan Seif gjennomførte et følelsesladdet besøk i Jerusalem synagogen der Seif døde i forrige uke, mens han forsvarte de jødiske tilbederne mot to blodtørste palestinske terrorister.

Israel minnes 850.000 jøder som ble fordrevet fra arabiske land
Postet på 28. november 2014

Søndag 30. november skal Israel minnes de 850.000 jødene som ble fordrevet fra sine hjem fra de arabiske nabolandene i tiden rundt etableringen av den  jødiske staten.

Israelske TV-serier sendes globalt
Postet på 27. november 2014

Israel har blitt storeksportør av TV-produksjoner, noen har til og med vunnet internasjonale priser. Ett eksempel er serien Homeland som vant Emmy Award-prisen. Nå vises den via kabelnettselskapet Showtime over hele USA.

Neste Israel Today: Kan Gud gå til krig?
Postet på 27. november 2014

Bestemmer Gud hvordan politikken skal se ut? Eller har politikk angitt grensene som Gud må arbeide etter? Fører Gud Hans folk Israel inn i kamp? Eller fører nasjonen Abraham, Isak og Jakobs Gud ut i krig? Er Israels fiender automatisk Guds fiender? Disse spørsmålene er en kilde til debatt i det israelske samfunnet.

Tyrkia legger tilrette for Hamas nye hovedkontor
Postet på 27. november 2014

Terrororganisasonen Hamas har funnet en ny venn i regjeringen til Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan og besluttet å flytte sitt internasjonale hovedkvarter fra krigsherjede Damaskus til Istanbul.

Jøder og arabere proklamerer Messias tilbakekomst
Postet på 26. november 2014

To hundre og seksti messianske jøder og arabiske pastorer, ungdomsledere, evangelister, bibellærere og andre tjenestegaver var samlet til et tre-dagers møte for å diskutere, studere og be sammen for å se på muligheten å bringe evangeliet ut til arabere og jøder rundt om i landet Israel.

Første ISIS terrorist tatt i Israel
Postet på 26. november 2014

Støtten til den islamske staten (tidligere kjent som ISIS) har vært økende blant israelske og palestinske arabere, men så langt har ingen handlet på jihadist oppfordringer.

Israel og Iran fornøyde med utsettelse av Atom-samtalene
Postet på 25. november 2014

En amerikansk satt frist for å inngå en avtale med Iran vedrørende deres trassige atomprogram ble mandag vedtatt og tvinger Washington og dets allierte til å forlenge forhandlingene med ytterligere syv måneder. En utvikling som  både Israel og den islamske republikken er fornøyd med.

Meningsmåling: Arabere foretrekker Israel fremfor PA
Postet på 25. november 2014

Bildet som males av mainstream medier og de høyrøstede anti-israelske forkjempene er alltid det samme: Israel er et rasistisk og undertrykkende sted å bo for arabere. Slik forsetter argumentet, også etter forrige ukes godkjennelse av den kontroversielle "jødisk stat" loven som regjeringen har vedtatt.

Israel i sine hjerter: Den jødiske statens Æreskonsuler
Postet på 24. november 2014

De er det israelske diplomatiets forlengede arm og ikke er de engang israelske borgere. De hjelper å fostre sterke relasjoner og åpne dører som ellers ville blitt stengt. De er motivert av kjærlighet til Israel og nei, de får ingen økonomisk kompensasjon. Faktisk investerer de mye av sine egne tid og penger på å oppfylle viktig diplomatiske oppdrag.

Israels nye 50-shekel: Djevelen er i detaljene!
Postet på 24. november 2014

Jeg ville aldri ha kommet opp med følgende hvis det ikke var for Avshalom Kor, en hebraisk språkforsker kjent for sine fem-minutt lange daglige hebraisk snutter på Israelsk militærradio. Han tiltrakk min oppmerksomhet ved teksten som ses på den nylig utgitte 50 shekel seddelen som viser portrettet av Shaul Tschernichovsky (1875-1943), en av Israels mest berømte moderne diktere.

VIDEO: Våpen smugles inn sammen med julepynt
Postet på 23. november 2014

Jerusalems politidepartement beslagla i forrige uke to store containere som var merket med julepynt til arabiske kristne innbyggerne i hovedstaden, men ble brukt til transportere et stort antall såkalt "kalde våpen."

Imam ledet bønnegudstjeneste i Kirke: "Jesus er ikke Gud!"
Postet på 20. november 2014

Det så ut som en grøss scene fra et "de siste dager-antikrist-tar-over-verden" film. Hundrevis av muslimer inntok USAs mest ansette kirkebyggning og la ned sine bønnetepper, samtidig som de felles messet ut med høy kraft: - Det er bare én gud, han er ikke født og jeg vitner at Muhammad er den eneste tjener og apostel.

Presten i Nasareth: Kristne har full frihet i Israel
Postet på 20. november 2014

Far Gabriel Naddaf er en Nazareth-basert prest med greskortodoks armensk kristen bakgrunn. Han er blitt et symbol og et tidsvitne til situasjonen for de kristne i Israel og hvordan de behandles i Israel til motsetning fra andre steder i Midtøsten.

Tel Aviv verdens smarteste by
Postet på 20. november 2014

Tel Aviv slo denne uken ut 250 byer fra hele verden om å motta prisen for verdens smarteste by, en konkurranse lansert som en del av Smart by utstillingen World Congress.

Ler av Peres´ jobbsøknad
Postet på 20. november 2014

SE VIDEO I en video på Youtube reiser den nylig avgåtte president Shimon Peres i Israel til arbeidskontoret, der en gretten kvinnelig funksjonær spør hva slags jobberfaring han har. – Tidligere var jeg en dyktig melkebonde, sier Peres, og refererer til tiden på kibbutz i unge år.

Video: Israel Today intervju med paramedic etter massakeren
Postet på 19. november 2014

Minutter etter tirsdagens forferdelige synagogeterrorangrep var Israel Today sitt TV-team på stedet for å snakke med de første hjelpemannskapene på stedet.

26 barn har mistet sine fedre
Postet på 19. november 2014

Angrepet på en synagoge i Har Nof-området i Jerusalem tirsdag krevde livet til fem menn - fire jødiske og en drusisk politimann - som igjen var fedre til totalt 26 barn.

Synagoge massakeren krever sitt femte offer
Postet på 19. november 2014

Det morderiske terrorangrepet på en synagoge tirsdag har krevd sitt femte offer. I løpet av natten døde politimann Zidan Seif (30). Han var en del av det drusiske samfunnet i Israel og døde av sårene etter å ha blitt skutt i hodet på kloss hold av terroristene.

Palestinere feirer Synagoge-slaktingen
Postet på 18. november 2014

Palestinske arabere i Gaza og andre steder drev åpenlys feiring av massakren på jødiske tilbederei en synagoge i Jerusalem tirsdag morgen.

4 drept under morgenbønnen i synagoge
Postet på 18. november 2014

Den kokende situasjonen i Jerusalem ble betydelig forverret tirsdag morgen da palestinsk-arabiske terrorister gikk inn i en lokal synagoge og angrep jødiske tilbedere som utførte den tradisjonell morgenbønnen.

Anti misjonsorganisasjon advarer mot lydbok med Nye Testamentet
Postet på 17. november 2014

Den ultra-ortodokse jødiske anti-misjonær gruppen Yad L'Achim har nylig publisert en presserende video på sosiale medier som advarer mot en "farlig kristen misjonerende lydbok" som for tiden blir distribuert i Israel.

Arabisk Knessetrepresentant: Tempelhøyden er på våre hender!
Postet på 17. november 2014

På søndag besøkte den arabiske Knesset medlemmet Ahmed Tibi Tempelhøyden og erklærte foran TV-kameraene at det hellige området er og forblir på palestinske hender.

EU dokument på avveie avslører sanksjoner mot Israel
Postet på 17. november 2014

Den europeiske union har til sine 28 medlemsland distribuert et hemmelig dokument som beskriver EU sin politikk for å sanksjonere mot Israel og at den jødiske staten når de bryter visse "røde linjer" i fredsprosessen med palestinerne.

Amnesty sitt moralske kollaps
Postet på 16. november 2014

Den 5. november 2014 publiserte Amnesty International sitt hittil siste angrep på Israel i en tirade med anklager mot den jødiske staten ankalget dem for folkemord og andre krigsforbrytelser.

Netanjahu, Kerry og Kong Abdullah II møttes i Amman
Postet på 16. november 2014

Israels statsminister Benjamin Netanyahu, USAs utenriksminister John Kerry og Jordans kong Abdullah II møttes torsdag i den jordanske hovedstaden Amman for å diskutere den spente situasjonen i Jerusalem. I pressekonferansen som fulgte ble det erklært at det felles mål er en slutt på den eskalerende volden.

Israel: Abbas er ansvarlig for den økende terroren
Postet på 14. november 2014

Den israelske regjeringen legger skylden på den nåværende bølgen av terror kun på den palestinske lederen Mahmoud Abbas.

Jødisk terroroffer møter sin arabiske redningsmann
Postet på 12. november 2014

Moshe German mistet nesten livet tidligere denne uken da en mobb av opprørere angrep bilen hans ved innkjøringen til den arabiske byen Taybeh. Tragedie var nesten et faktum da en modige og omtenksom innbygger med navn Majdi Baloum reddet German.

Kvinnelig tidligere IDF-soldat tar opp kampen mot ISIS
Postet på 12. november 2014

En tidligere kvinnelig IDF soldat har blitt den første israelske som offentlig blir med kurdiske styrker og kjemper mot ISIS i Syria og Irak.

Ulike respons på terrordrapene mandag
Postet på 11. november 2014

Etter mandagens dødelige terror knivstikkinger har vestlige ledere engasjert seg i den israelsk-palestinske fredsprosessen og flere var raske til å fordømme, selv om deres holdninger var enrettet og avslører hvem Jerusalem virkelig kan stole på når det kommer til å forstå landets sikkerhetsbehov.

To drept i terrorangrep mandag
Postet på 11. november 2014

To terrorstikkende angrep på krevde livet til to unge israelere og etterlot tre andre såret mandag .

Iran: På tide å utslette Israel
Postet på 10. november 2014

Bare noen dager etter at USAs president Barack Obama angivelig sendte et brev til Ayatollah Ali Khamenei som fremhever USAs og Irans felles mål i Midtøsten, twitret den iranske lederen på lørdag åpent om ødeleggelsen av Israel.

Del Jerusalem, Netanyahu sier: Ingen sjanse!
Postet på 9. november 2014

EUs nye utenrikssjef, Federica Mogherini, besøkte regionen i løpet av helgen, hun insisterte på det presserende behovet for å opprette en palestinsk stat med den østlige delen av Jerusalem som hovedstad.

SE: Israelske soldater redder livet til Palestinsk ungdom
Postet på 9. november 2014

Mens verden var opptatt med å fordømme Israel for sine sikkerhetstiltak i Jerusalem og andre steder, var israelske soldater opptatt med å gjøre jobben sin, inkludert å redde livet til palestinske arabere.

Muhammeds etterfølgere går mot Jerusalem
Postet på 7. november 2014

Den islamske stat (ISIS) har annonsert at Sinai-halvøya nå er et kalifat, en islamsk stat ledet av en overordnet religiøs og politisk leder kjent som en kalifen - dvs. "etterfølgeren" - til Mohammed. Rapporter rundt i den arabiske verden hevder at etableringen av et kalifat i Sinai er det første steget mot - en beseiring av Jerusalem.

Den egentlige arven etter Rabin
Postet på 6. november 2014

Lørdagens minnemarkering etter drapet på tidligere statsminister Yitzhak Rabin for 19 år siden, trakk bare noen få tusen deltakere og ikke de forventede titusener.

Palestinere feirer krasj-terror, erklærer kjøretøy intifada
Postet på 6. november 2014

Etter to tilfeller av krasjterror i og rundt Jerusalem på onsdag, tok palestinere i bruk Facebook og andre sosiale medier for å feire det de har kalt "Bil-Intifada."

Når en jøde ber på Tempelplassen
Postet på 5. november 2014

Det virker latterlig at en jøde som ber noen rolige bønner på jødedommens helligste sted skal lage overskrifter, men det er tilfelle når de rammes av det trykkende "status quo" som selv USA støtter.

Amerikanske besøkende sjokkert av gravskjending
Postet på 5. november 2014

En gruppe amerikanere på besøk i Jerusalem ble denne uken kraftig sjokkert da de oppdaget omfanget av de daglig skjendinger begått på den store jødiske kirkegården som ligger i den vestlige skråningen i Oljeberget.

En død og mange såret i nytt terrorkrasj
Postet på 5. november 2014

En palestinsk-arabisk terrorist kjørte bilen sin inn i en gruppe mennesker som ventet på holdeplassen for bybanen i nærheten av Sheikh Jarrah i Jerusalem. Opptil 10 mennesker er trolig blitt såret i angrepet, én alvorlig skadet.

Se: Israelske ungdommer forberede seg til militærtjeneste
Postet på 4. november 2014

The Pathway (HaMaslul på hebraisk eller Stien på norsk) er et nytt pedagogisk program som oppmuntrer unge israelere til å delta i den israelske hæren (IDF). Organisasjonen ønsker ikke bare at de unge tar sin obligatoriske tjeneste på alvor, men også oppfordrer dem til å delta i elite avdelinger.

Syria lager offisiell nyhetsside på hebraisk
Postet på 4. november 2014

Regimet til krigsherjede syriske diktatoren Bashar Assad har gjort det overraskende trekket ved å publisere det offisielle nyhetsbyrået SANA sin nye hebraiske versjon av nettstedet.

Hvem er Yehuda Glick, og hvorfor ble han skutt?
Postet på 3. november 2014

En palestinsk-arabisk terrorist skjøt og nesten drept Rabbi Yehuda Glick etter et foredrag på Menachem Begin Heritage Center i Jerusalem forrige fredag.

Israelere undres, hva er en "Chickenshit"
Postet på 3. november 2014

Når en ikke navngitt amerikansk embetsmann i forrige uke kalte statsminister Benjamin Netanyahu en "chickenshit," begynte israelere å klø seg i hodet. De prøver nå å finne ut betydningen og opprinnelsen til deres leder sitt nyeste tilnavn.

Egypt utsletter Palestinske hjem, men ingen bryr seg
Postet på 3. november 2014

Stemmer i det internasjonale samfunnet gjør det til en vane å advare Israel hver gang de implementerer sikkerhetstiltak som negativt påvirker de palestinske araberne. Israel må ikke gjøre noe som kan forringe trivselen til de palestinske innbyggerne som blir rammes av tiltakene. Hendelser den siste uken demonstrert at dette kun gjelder om Israel utfører tiltak som negativt påvirker palestinere som bor langs grensen og ikke motsatt.

Internasjonal ekspert: Barn i sørlige Israel lider av PTSD
Postet på 2. november 2014

En ledende internasjonal ekspert på psykologiske lidelser ovenfor barn som lever i konflikt og krigssoner besøkte nylig det sørlige Israel. Han konkluderte med at israelske barn som oppholder seg innenfor rekkevidden av Gazastripen står overfor en usunn oppvekst.

Hamas sender raketter, Israel stenger Gaza
Postet på 2. november 2014

Israel stengte lørdag to av sine grenseoverganger med Gaza etter at terrorister har operert ut fra kystbyen og avfyrte en rakett mot den jødiske staten tidligere i helgen.

Arkiv

Siste Nummer