Nyhetsarkiv

desember 2014

Jesus blir igjen fremstilt som palestiner
Postet på 29. desember 2014

En historie som er blitt gjenganger er palestinske myndigheter som i forkant av julen fremstiller Jesus som en av sine egne, som en palestiner og ikke som en jøde som han faktisk var.

På eventyr i Eretz Israel
Postet på 29. desember 2014

Israel Today oppfordrer våre lesere til å sende oss bilder fra deres reiser til Israel og et kort resymé av hva dere har opplevd.

Denne historien er skrevet av Susanna Perry-Ettel fra Haliburton Highlands, Ontario, Canada. Du kan også sende en e-post til info@israeltoday.com, eller send et brev til vårt kontor i Jerusalem.

Komentar: Hvorfor blir vi hatet?
Postet på 29. desember 2014

Generelt var stemningen i Israel svært dårlig. Gang på gang spør jeg meg selv hvorfor det jødiske folk blir utsatt for så mye hat. En slik avvisning kan en også lett ta personlig, slik et barn noen ganger tenker: Hvorfor er det ingen som er glad i meg?

VIDEO: Julen i Nazareth, Jesu hjemby
Postet på 29. desember 2014

Når jula kommer våkner Nazareth virkelig til live. Den gamle galileisk byen er det største kristne samfunnet i Israel, eneste landet i Midtøsten hvor den kristne befolkningen faktisk vokser.

Privat hjem angrepet med brannbombe
Postet på 28. desember 2014

Palestinsk-arabiske angripere kastet en brannbombe på balkongen til en leilighet i nabolaget Armon Nanatziv på lørdag kveld, som forårsaket ødeleggelse, men ingen personskader.

Jødisk jente kritisk skadd etter angrep av brannbombe
Postet på 27. desember 2014

Vestlige medier og noen politikere har tidligere beskrevet steinkasting og brennende Molotov cocktails (brannbomber) fra palestinere som "fredelige protester." Men en rekke hendelser de siste årene har vist at steiner og brannbomber kan drepe like lett som kuler, spesielt når de rettes mot jødiske biler som kjører på lokale motorveier.

Synagogen Jesus trolig prekte i er funnet
Postet på 25. desember 2014

Synagogen som Jesus sannsynligvis forkynte i har blitt oppdaget ved den vestlige bredden av Genesaretsjøen i det nordlige Israel. Det første århundres jødiske bedehus ble oppdaget midt i ruinene av den gamle byen Magdala som var hjemmet til den mest kjente av de kvinnelige disipplene til Jesus, nemlig Maria Magdalena.

Israelske politikere i flyktig samtale på WhatsApp
Postet på 25. desember 2014

Tror du Whatsapp bare er noe du bruker med familie eller blant venner? Ikke i Israel, her benyttes Whatsapp som et dårlig digitalt torg. Denne saken blir meldet av Israels Channel 2 News og medeler at en Whatsapp gruppe som inkluderer et stort antall israelske Knesset medlemmer bringer litt av hvert til torgs.

Hvem er det som heller ikke i år skal feire jul?
Postet på 23. desember 2014

Som en julegave til Israel Today sine lesere kan dere få lese en hel artikkel som kommer i neste nummer av magasinet. Den omhandle messianske troende som ikke kommer til å feire den viktigste kristne høytiden.

Muslimsk forkynner mener jøder må få be på Tempelhøyden
Postet på 23. desember 2014

En fremtredende jordansk imamen sa i forrige uke at jødene burde få lov til å be toppen av Tempelhøyden, som er jødedommens helligste sted. Selv om den hellige stedet er under israelsk suverenitet er det for jøder og kristne strengt forbudt å be på stedet, til og med stille bønner.

Venstrevridde ledere lover et forent Jerusalem
Postet på 22. desember 2014

Ledelsen i ledende Ap lovet på søndag, i forkant av den kommende valget, at de vil holde Jerusalem forent under israelsk suverenitet og at publikum bør stemme dem til makten.

ISIS gjør som sionistene
Postet på 22. desember 2014

Årsakene til at ISIS har vært så mye mer vellykket enn andre grupper som f.eks Al-Qaida i å tiltrekke seg nye medlemmer, er fordi den følger en modell som ikke er helt ulik sionismen metoder for å innspirere jøder til å gjøre aliyah til Israel.

Hamas prøver å roe gemyttene etter rakttangrep
Postet på 21. desember 2014

Tilsynelatende i frykt for en ny væpnet konflikt med den jødiske staten før den har fullt har kommet seg fra sommerens Gaza-krig, har Hamas tjenestemenn iløpet av helgen i all hast kunngjort at gruppen ikke stod bak fredagens rakettangrep mot det sørlige Israel.

Hamas med stor markering på Tempelhøyden
Postet på 21. desember 2014

En stor gruppe med palestinske muslimer ikledd sine grønne Hamas-pannebånd samlet seg fredag på toppen Jerusalems Tempelhøyde der de ropte på en islamistisk erobringen av byen.

Hamas raketter traff sørlige Israel
Postet på 19. desember 2014

For tredje gang siden enden av sommerens Gaza-krig har Hamas-terrorister som opererer fra kyst enklaven avfyrt fredag morgen en rakett inn i det sørlige Israel.

Messianske ledere: Kirken trenger Israel
Postet på 18. desember 2014

De to messianske vetranene Jacob Damkani og Joseph Shulam møttes for en liten prat om troen og gjenopprettingen av Israel i Damkanis eget online studio. Resultatet er noe som alle kristne bør se som prøver få forstå forholdet mellom Israel og jødene. (Se video)

Hvilke fordeler har DU av Israel Today sine tjenester?
Postet på 18. desember 2014

Israel Today ber våre trofaste lesere om å skrive til oss ( 50-100 ord) hvorfor denne nyhetstjenesten og spesielt vårt månedlige "glatt" magasin er viktig og hvordan det forbedrer ditt syn på den jødiske staten.

Nye utgravninger bekrefter Kong Davids eksistens
Postet på 17. desember 2014

Kritikere av de bibelske tekster påstår gjerne at den er full av mer eller mindre eventyr og myter. Men nye arkeologiske funn har igjen bevist at bibelske skikkelser som Kong David har eksistert og hersket over en stor del av den gamle Midtøsten.

Palestinerne frykter sine egne herskere
Postet på 17. desember 2014

To tredeler av den palestinske befolkningen i Judea og Samaria er redd for å kritisere sin egen president Mahmoud Abbas, ifølge en undersøkelse utført av palestinske Center for Policy and Survey Research i Ramallah.

Hamasstyrte Gaza forbereder seg til den neste krigen
Postet på 16. desember 2014

I Gaza er det ingen tegn til seriøs gjenoppbygging av området og absolutt ingen nedrustning. I stedet er den Hamas-styrte enklaven igang med å ruste opp for sin neste krig mot Israel.

Jødiske foreldre ærer drept drusisk politimann
Postet på 16. desember 2014

Et jødisk ektepar fra New York har besluttet å kalle opp sin nyfødte guttebaby etter den drusiske politimannen Zidan Seif som ble drept den 18. november mens han kjempet mot to palestinske terrorister som slaktet jødiske tilbedere i en synagoge i Jerusalem.

Netanyahu til kristne IDF soldater: Vi er brødre!
Postet på 15. desember 2014

Statsminister Benjamin Netanyahu fortalte søndag under en førjulssamling med kristne i Nasaret at de kristne og jødene er brødre og at Israel aldri vil slutte å forsvare de kristne mot de krefter som forsøker å skade eller ødelegge dem.

VIDEO: Iransk paramilitær blir omvendt og Israelsvenn
Postet på 15. desember 2014

Afshin Javid ble født inn i en from muslimsk familie som helhjertet støttet den iranske "islamsk revolusjon" og den økende makten til ayatollaene. I dag har han omfavnet troen på Yeshua og ønsker å forenes med sine tidligere fiender, inkludert Israel.

Riving av hus til terrorister virker avskrekkende
Postet på 14. desember 2014

Israel må tåle mye kritikk for rivingen hus til palestinske terrorister som utfører vellykkede angrep mot israelere. Men en ny undersøkelse fra et respektert internasjonalt tidsskrift finner at politikken har vært vellykket og derfor hadde reddet mange liv.

Minister: Vi kan ikke bare lite på Gud!
Postet på 14. desember 2014

En ledende og litt omstridt medlem av Knesset uttalte tidligere denne måneden at de i ofisielle posisjoner i den jødiske staten ikke bare kan sette lit til sin Gud alene når beslutninger vedrørende styringen av Israel tas.

Jødisk familie angrepet med syre
Postet på 12. desember 2014

En palestinsk-arabisk terrorist kastet fredag syre på en familie med israelske jøder sør for Betlehem.

Palestinere selv, ikke IDF, nektet PA minister medisinsk hjelp
Postet på 11. desember 2014

Ettersom flere detaljer kommer frem i lyset angående den brå død til den palestinske ministeren Ziad Abu Ein på onsdag, kan det virke som om at IDF soldatene ikke bare er uskyldige i drapet på ministeren, men at palestinske tilskuere faktisk forhindret israelerne fra å gi livreddende medisinsk hjelp som ministeren trengte da han lå på dødsleiet under et tilsynelatende hjerteinfarkt.

Er Israels opprettelse en profetisk hendelse?
Postet på 11. desember 2014

Israels stadig mer høylytte kristne antagonister har prøvd å dempe støtte for den jødiske staten som kommer fra de kristne sionistene ved å lære at Israel ikke må bli sett på som en oppfyllelse av bibelske profetier.

Meningsmåling: De fleste Palestinere støtter terroren mot jøder
Postet på 10. desember 2014

En palestinsk meningsmåling utført denne uken fant ut at et overveldende flertall av arabere i det Hellige Land støtter terrorhandlinger mot jødene for å beskytte det muslimskdominerte Tempelhøyden fra all jødisk innflytelse.

PA-minister påstås drept i sammenstøt med IDF
Postet på 10. desember 2014

De palestinske selvstyremyndighetene tjenestemann med ansvar for "bosettings anliggender", Mr. Ziab Abu Ein, er angivelig drept etter en krangel med israelske soldater nær Samaria onsdag.

Bydelen Silwan viser at sameksistens fungerer
Postet på 9. desember 2014

De internasjonale mediene kritiserer tungt alt jødisk liv i det som i dag kalles for den arabiske bydelen Silwan nær gamlebyen i Jerusalem.

VIDEO: Arabisk muslim avslører at han er jøde
Postet på 9. desember 2014

Mordechai Halawa sin rørende historie om det å vokse opp som en kuwaitisk muslim med palestinsk-arabisk opphav, for så å oppdage at han er faktisk er en jøde, har versert i israelske medier den siste uken.

Vil Israelerne bytte ut Netanyahu
Postet på 8. desember 2014

Israel er i fullt valg-modus og alle spekulere i hva som vil bli utfallet og de langsiktige konsekvenser av den kommende valget 17. mars. Ifølge undersøkelser gjennomført denne uken vil ikke  Benjamin Netanyahu lenger være statsminister om målingene stemmer.

Syria raser over angivelig flyangrep fra Israel
Postet på 8. desember 2014

Det omstridte regime til den syriske diktatoren Bashar Assad krevde på søndag internasjonale sanksjoner mot den jødiske staten etter det ble rapportert om israelske krigsfly som bombet militære mål i Damaskus og langs grensen Syria-Libanon.

Kristen interesse for islamsk terror
Postet på 7. desember 2014

For selv om du holder deg helt stille i denne tiden, skal det komme utfrielse og redning for jødene fra et annet sted. Men du og din fars hus skal gå til grunne*. Hvem vet om du ikke er kommet til kongeverdigheten for en tid som denne? (Ester 4)

Davidstjernen skinner i Miss World konkuranssen
Postet på 7. desember 2014

Miss Israel representerer sitt hjemland i den internasjonale Miss World missekonkurranse pyntet med en patriotisk blå og hvit kjole med Davidsstjernen.

Messiansk gjestehus får anken mot lesbisk-erstatning avvist
Postet på 4. desember 2014

Tingretten i Jerusalem har avvist anken fra den messianske landsbyen Yad Hasmona om å slippe å betale erstatning som ble avregnet til $ 15.000 dollar til to lesbiske fordi Yad Hasmona ikke ville tillate en bryllupsfeiring på de lesbiske sine premisser.

Netanyahu yngste sønn inn i IDF
Postet på 4. desember 2014

Statsminister Benjamin Netanyahu og hans kone Sara ledsaget sammen sin eldste sønn Yair, sin yngste sønn Avner til rekrutteringssenteret på Ammunisjon Hill utenfor Jerusalem, for å begynne på sin militærtjeneste som etterretningssoldat.

NYVALG: Hvem vinner og hvem tror de vil vinne
Postet på 3. desember 2014

Nå er det offisielt. Den sittende regjeringen i Israel løses opp. Et nyvalg er satt til 17. mars 2015. Nasjonen er i ferd med å bli kastet ut i enda en runde med politiske valgrunder.

Jøder får ikke be, men muslimer spiller forball på Tempelplassen
Postet på 3. desember 2014

Muslimene hevder at Tempelhøyden eller, mer presist, Al Aqsa-moskeen som opptar den sørlige delen, er det tredje helligste stedet i islam. Muslimene viser regelmessig sin ærbødighet ved å bruke det hellige platået som fotballbane, til forskrekkelse for jøder, som har Tempelplassen som sitt aller helligste stedet i verden.

Netanjahu mislykkes i koallisjon: Forventer snarlig nyvalg
Postet på 2. desember 2014

Statsminister Benjamin Netanyahu og hans finansminister, Yair Lapid (bildet), avholdt et stormfullt møte på mandag, et møte som egentlig var tiltenkt å redde den styrende koalisjonen, men istede gjorde utsiktene til nyvalg mer åpenbare.

Messiansk videoserie utfordrer Rabbineres oppfatning av Jesus
Postet på 2. desember 2014

Det hele startet som en kort serie med video tilsvar på anti-messianske aktivister i Israel (se nedenfor), men har blomstret til et nytt online initiativ med ikke mindre enn 52 korte klipp for å besvare de mest presserende innvendinger fra rabbinere angående Yeshua (Jesus).

Vil heller ramme Israel, enn hjelpe Palestinere
Postet på 1. desember 2014

Den palestinske nasjonale komiteen for Boikott, Salg og Sanksjoner (BDS) prøver å blokkere en investering på $ 5.4 milliarder dollar for å gjenoppbygge Gazastripen.

Tenåring angrepet av kniv-terrorist
Postet på 1. desember 2014

En palestinsk-arabisk terrorist knivstakk og skadet en 19 år gammel israeler på en bussholdeplass utenfor bydelen Etzion, et jødiske samfunn som ligger like sør for Betlehem.

Arkiv

Siste Nummer