Nyhetsarkiv

januar 2015

PA's milliongjeld gjør innbyggerne strømløse
Postet på 30. januar 2015

Den palestinske selvstyremyndigheten vil fra og med februar kun levert strøm i to timer fra israelske elektrisitetsverket hver dag - en time om morgenen og en om kvelden. Så dermed blir den tidligere strømforsyning halvert. Til dette dramatiske skrittet går det israelske energiselskapet IEC på grunn av de ubetalte fakturaene på til sammen ca  € 382 millioner Euro (ca 3,4 milliarder kroner).

To israelske soldater bekreftet drept på Golan
Postet på 28. januar 2015

Det bekreftes drept to soldater fra IDF etter at minst fire ble såret onsdag da deres patruljebil ble truffet av en anti-tank rakett langs den nordlige grensen til Libanon. Flere andre IDF stillinger i området ble samtidig truffet av granater og det er nå bekreftet to israelske dødsfall.

Flertall av tyskere lei av årlig Holocaustmarkering
Postet på 28. januar 2015

Tirsdag ble 70. årsdagen for frigjøringen av nazistenes dødsleir i Auschwitz markert . Markeringen av frigjøringen har blitt den internasjonale minnedagen for Holocaust som på en forferdelig måte organiserte utryddelsen av det jødiske folk under naziregimet.

Raketter fra Syrias avfyrt mot Israelske siden av Golanhøyden
Postet på 27. januar 2015

Minst to raketter ble avfyrt fra Syria inn mot den israelske delen av Golan høyden på tirsdag og utløste omfattende frykt for ny krig med Libanons Hizbollah terrorist-militsen, som er for tiden er utplassert i Syria for å hjelpe den krigsherjede diktatoren Bashar Assad.

Israelske fotball trenere bringer glede til flyktninger
Postet på 27. januar 2015

En delegasjon av israelske fotball trenere ankom nylig en flyktningleir i Kamerun som fungerer som hjem for tusenvis av flyktningbarn som har rømt fra volden i Den sentralafrikanske republikk.

Lausanne bevegelsen for evangelisering slår til mot kristensionismen
Postet på 26. januar 2015

Lausannebevegelsen, verdens ledende kristen evangeliserings bevegelse, har nok en gang siktet seg inn på det de mener er en syndefull praksis gjennom å støtte staten Israel eller den såkalt kristen sionismen.

Irans hovedmål er forsatt Israels utslettelse
Postet på 26. januar 2015

En iransk toppgeneral gjentok forrige uke at en av den islamske republikkens viktigste militære mål forblir "full utslettelse" av den jødiske staten Israel, ifølge Irans statlige PRESSTV.

Homofil kristen palestiner sier at Israel reddet ham
Postet på 25. januar 2015

En ung palestinsk mann som for tiden søker asyl i Canada forteller at han har konvertert til kristendom og kommet ut av skapet som homofil, noen han aldri ville kunne gjort om det ikke var for israelske medfølelse.

Prosjekt 929: Israels Nasjonale Bibel Studie
Postet på 22. januar 2015

Prosjekt 929 har som mål å få alle israelere til å lese Bibelen. Absolutt et edelt mål. Men det er rekken av kommentarer fra kjendiser og andre bidragsytere som bekymrer og til og med oppildner noen rabbinere.

Avslørte langdistanse raketter fra Iran
Postet på 22. januar 2015

Iran har produsert en 27 meter lang rakett som kan frakte et stridshode "langt utenfor Europa." Israels Channel 2 News publiserte satellittbilder av missilet fra utskytingsområde nær Teheran (bildet).

Israel investerer i økende arabisk Hi-tech
Postet på 21. januar 2015

Israels finansminister Naftali Bennett delte denne uken ut tilskudd på totalt $ 2,500,000 til to organisasjoner som har til oppgave å drive opplæring og integrering av lokale arabere i hi-tech industrien.

Palestinere feirer knivterror i Tel-Aviv
Postet på 21. januar 2015

Den jevne palestinere og de i maktposisjoner har på nytt demonstrert sin forpliktelse til fred med Israel ved å å rose og feire det brutal terrorangrepet i Tel Aviv onsdag morgen, da en 22 år gammel arabisk mann i en offentlig buss knivstakk 17 jøder.

Gaza-markering mot Charlie Hebdo og til støtte for ISIS
Postet på 20. januar 2015

Folk i Gaza deltok mandag i en verdensvid muslimsk markering, flere av dem voldelige, mot det satiriske franske magasinet Charlie Hebdo, som opplevde det siste jihadistangrepet mot sitt kontor i Paris, etter å ha publisert en karikatur av profeten Muhammed på sin siste forside.

Miss Israel trist av behandlingen jøder får
Postet på 20. januar 2015

Doron Matalon, Miss Israel sin representant under Miss Universe konkurransen, har gitt uttrykk for at hun er lei seg da Miss Libanon, Saly Greige, gav så negativ respons da de to ble fotografert sammen.

Israel: Den Internasjonale Straffedomstolen fremmer terror
Postet på 19. januar 2015

Her i Jerusalem blir vi opprørt over de innledende undersøkelser i de påstått israelske krigsforbrytelsene på Gaza fra Den Internasjonale Straffedomstolen i Haag (bildet). Israel mener det er umulig å ta på alvor de forsikringer som ledende aktor Fatou Bensouda sier  vil bli en rettferdig og upartisk behandling av saken.

Israelske angrep, setter Hezbollah i skvis
Postet på 19. januar 2015

Et Israel Air Force helikopterrakett ble avfyrt minst to ganger mot den syriske grensebyen Quneitra på søndag og drepte en topp Hezbollah kommandant og en rekke av hans nestkommanderende og rådgivere, muligens også noen iranske.

Anklager Argentina for å skjule Iransk medvirkning til bombe
Postet på 19. januar 2015

Den ledende påtalemyndigheten som etterforsket 1994 bombingen av AMIA sitt jødiske samfunnshuset i Buenos Aires, ble funnet død på søndag, bare noen timer før han skulle legge frem for parlamentet nye bevis for at regjeringen hadde dekket opp for iransk innblanding i terrorangrepet.

Je Suis Charlie - er verdt å kjempe for
Postet på 18. januar 2015

Den kaldblodige Charlie Hebdo massakeren har utløst en enestående solidaritet som har fått "Jeg er Charlie" som et nytt salgord og for folk flest betydingen "Jeg er for ytringsfihet", men i sannhet også betyr - jeg kan forøvrig utenom det mene akkurat hva pokker jeg vil.

Marerittet er over for sønn til naziforbryter
Postet på 15. januar 2015

Å vokse opp som sønn til en nazist var en tung byrde å bære for Werner Oder, en østerriker som ble født etter Holocaust. Hans far Wilhelm ledet drap på mange jøder og trente opp andre til å gjøre det samme i en nazileir i Polen under 2.verdenskrig.

Ingen del av Jerusalem skal være uten jøder
Postet på 14. januar 2015

Ateret Cohanim (Kransen av Prester) er en organisasjon som har til mål å styrke at det faktum at Jerusalem aldri må bli delt. Organisasjonens oppgave er å styrke det jødiske nærvært i den hellige byen ved å kjøpe arabisk-eide eiendommer i omstridte - Øst-Jerusalem.

Israel til Europa: Ikke si at vi ikke advarte!
Postet på 14. januar 2015

Den frittalende Israelske ambassaden i Irland tirret flere med et innlegg på sin Twitter-feed denne uken, hvor de minnet Europa på at den jødiske staten har advart om hva som skjer når en unnlater å ta trusselen om radikal islam på alvor.

Seriøst? Jøder står bak Paristerror!!
Postet på 14. januar 2015

Det er uunngåelig. Hver gang ved et høyprofilert terrorangrep, et eller annet sted, blir det sagt at  jødene gjorde det. Og det er nettopp det som er i ferd med å skje etter forrige ukes massive skyting som tok livet av 17 uskyldige mennesker i Paris også.

Jimmy Carter beskylder Israel for Paris-terror
Postet på 13. januar 2015

USAs tidligere president Jimmy Carter har nok en gang gitt sine kloke ord om de bakenforliggende årsakene til islamsk vold ved å peke en anklagende finger mot Israel, igjen!

Homofil Israelsk diplomat vies av ordfører i USA
Postet på 13. januar 2015

To israelere, en av dem visekonsul, har bestemt seg for å vies senere denne uken i et samkjønnet ekteskap forrettet av Philadelphia ordfører Michael Nutter.

Både Israel og Hamas kritiserer Abbas for deltakelse i Paris
Postet på 12. januar 2015

Israel og Hamas befant seg i underlig enighet om deltakelse i søndagens massive anti-terror markeringen i Paris. Da både den israelske og palestinske lederen gikk sammen i demonstrasjon mot terror.

BBC reporter: Ser ut til å rettferdiggjøre angrep på jøder
Postet på 12. januar 2015

Bare dager etter et CNN-anker prøvde å dra Israel inn i debatten om Paris terroren, ser det ut til at en BBC reporter nå på søndag, tilsynelatende gjør det samme med å rettferdiggjøre angrepet mot en jødisk dagligvarebutikk i den franske hovedstaden.

Jøder og arabere stolte av å være israelere
Postet på 11. januar 2015

Den årlig "Nasjonens tilstand" spørreundersøkelse gjort av Israel Democracy Institute i forrige uke fant ut at et stødig flertall av både jøder og arabere er stolte av å kalle seg israelsk.

Netanyahu og Abbas sammen i antiterrormarkering
Postet på 11. januar 2015

Israels statsminister Benjamin Netanyahu og palestinernes leder Mahmoud Abbas dro begge til Paris på søndag for å delta i en planlagt masse markering mot terrorisme i kjølvannet av en rekke angrep i forrige uke som etterlot seg 17 døde mennesker i den franske hovedstaden.

Homoekteskap inntar fokuset i valgkampen
Postet på 9. januar 2015

Først var det økonomien, nå er det homofile ekteskap som tar fokus i Israels støyende valgkamp.

Foto: Snøen skuffer i Jerusalem
Postet på 8. januar 2015

Den meldte snøen kom ikke som mange fryktet på onsdag. Mest skuffet var nok barna som ikke fikk nyte flere dager med snølek og skolefri.

CNN journalist drar Israel inn i debatten etter Paris-terror
Postet på 8. januar 2015

I kjølvannet av den grusomme massakren i hovedkvarteret til det satirisk magasinet i Paris, prøvde  CNNs senioranker og internasjonale korrespondent å fremme tanken om at de muslimske gjerningsmennene for slike grusomheter kun er ekstremister og derfor ikke representativt for vanlige muslimske følelser eller islamsk lære.

Snøstormen lammer Israel
Postet på 7. januar 2015

Det meldte urolige vinterværet har nådd Israel og mye av landet er nå i dvalemodus foran haglstormer og snøfall.

Mest forfølgelse av kristne blant muslimer
Postet på 7. januar 2015

Den britiske tverrkirkelige hjelpeorganisasjon Åpne Dører publiserte på  onsdag sin årlige World Watch Liste over de 50 landene i verden hvor kristne står overfor mest forfølgelse.

President Rivlin kåret til "Helt 2014" av The Guardian
Postet på 6. januar 2015

Israels høyreorienterte president Reuven Rivlin ble forrige uke overraskende valgt som en av "heltene i 2014" av den liberale britiske dagsavis The Guardian.

Panikk i Jerusalem før meldt snøstorm
Postet på 6. januar 2015

De dårlige minnene fra snøstormen i desember 2013 har satt sitt preg på Jerusalem og den israelske hovedstaden tar ingen sjanser i forkant av det forventede snøfallet som er meldt i slutten av uken.

Ekspertutalelse: Israel eneste alternativ vest for Jordanelven
Postet på 5. januar 2015

Professor Mordechai Nisan en forsker på Midtøsten-studier ved Rothberg International School ved Hebrew University i Jerusalem har lansert sin bok "Bare Israel vest for elven. Den jødiske staten og det palestinske spørsmål".

Baby fra kafeterror i 1997, innrullert i IDF
Postet på 5. januar 2015

Atten år etter at hennes mor ble drept da hun skjermet sin baby fra en palestinsk selvmordsbomber vervet Shani Winter seg stolt til Israel Defense Forces IDF (Forsvaret) denne måneden.

Legitimerer det Nye Testamentet Israels rett til landet?
Postet på 4. januar 2015

Pastor Ron Cantor i den Tel Aviv-baserte messiansk menigheten Tiferet Yeshua adresser følgende budskap i en video til dem som ofte argumenterer at Det nye testamente ikke bekrefter Israels krav på dette landet.

VIDEO: Dronebilder av hovedveien til Jerusalem
Postet på 4. januar 2015

Highway 1 forbinder Jerusalem og Tel Aviv er kanskje den viktigste motorveien i landet og blir nå utvidet for å håndtere stadig økende trafikk.

Forlag beklager utelatelse av Israel fra sitt atlas
Postet på 2. januar 2015

Harpercollins et av verdens største engelskspråklige forlag, beklaget denne uken etter at viste seg at et nytt atlas trykt for skolene i Midtøsten utelot staten Israel.

Israel uten Bibi, ingen løsning for fred
Postet på 2. januar 2015

Det internasjonale samfunnet ser på Netanyahu som et hinder for fred, men dette er feil. Som en høytstående tjenestemann i utenriksdepartementet fortalte Israel Today: "Hinderet for fred er Jerusalem."

Rabbinere forbyr nyttårsfeiring i Israel
Postet på 1. januar 2015

Vi ønsker alle våre lesere et godt nytt år og håper at våre reportasjer og artikler vil bringe frem en dypere forståeles for hvem personen Yeshua er. Ikke bare for kristne, men såvel for våre jødiske lesere på nett og i vårt månedsmagasin. Vi ønsker dere alle et innholdsrikt og godt år!

Israels viktigste religiøse parti surrer
Postet på 1. januar 2015

Kun to og en halv måned før det kommende valget ser det ut til at Israels ledende ortodokse politisk parti, Shas, er på randen av kollaps.

Arkiv

Siste Nummer