Nyhetsarkiv

februar 2015

Kommunister, Nasjonalister og Jihadister
Postet på 27. februar 2015

En endring i de israelske valglovene har tvunget de mindre arabiske partiene til å danne en forente liste som kan gi kommunister, palestinske nasjonalistiske og jihadister innflytelse over Israels fremtid.

Ambassadør: Til tross for forskjeller, er Norge og Israel nære venner
Postet på 27. februar 2015

Sjefsredaktør i Israel Today, Aviel Schneider, satt sammen med norske ambassadør i Israel, Svein Sevje, for å snakke om saken, og erfarte at mens Israel og Norge kanskje ikke alltid ser helt likt på alle spørsmål, står likevel de to landene nært hverandre og har et varmt vennskap.

Rapport: Saudi-Arabia klar til å støtte Israel i Iran-angrep
Postet på 27. februar 2015

Europeiske tjenestemenn sier at Saudi-Arabia er like bekymret som Israel når det gjelder detaljene i atomavtalen som Obama-administrasjonen for tiden forhandler med Iran om. De er forberedt på å legge til rette for et israelsk luftangrep på Irans atomanlegg.

Direktør i Apple lovpriser Israel
Postet på 27. februar 2015

Apple-sjef Tim Cook er for tiden i Israel for å se til åpningen av den ny Apple forsknings- og utviklingssenteret i Herzliya, en forstand Tel Aviv. Selv om andre studiesteder rundt om i verden begynner sin årlige "Israel Apartheid Uke" , roser Cook åpent Israels integrering av minoriteter i sin nyvinnende hi-tech-sektor.

En statsminister fra diasporaen?
Postet på 25. februar 2015

Israel mangler en leder med en visjon og mål. En person trenger retning ellers vil han gå fortapt. En nasjon trenger en leder som ikke blir slengte hit og dit  av opinionen.

FN ambassadør gir "Oscar" til Israels fiender
Postet på 25. februar 2015

FNs sikkerhetsråd holdt denne uken en spesialsesjon om sitt engasjement for fred og sikkerhet til ære for organisasjonens 70-års jubileum. Den fants sted en dag etter Academy Awards i Los Angeles delte ut sine Oscars. Israels ambassadør Ron Prosor hærjet med sammenkomsten ved å dele ut falske "Oscar" -priser til Midtøstens værste på menneskerettigheter og som FN kategorisk lar slippe unna sanksjoner.

Mange arabiske velgere ønsker integrasjon med Israel
Postet på 24. februar 2015

Mengden av tull israelere blir utsatt for under valgkampen er med å avlede oppmerksomheten fra det nye Forente Arabiske partiet som er i ferd med å utgjøre et alvorlig problem for den jødiske staten.

Arabisk demonstrant drept av israelske soldater
Postet på 24. februar 2015

Tirsdag morgen ble en arabisk "demonstrant" skutt da han angrep israelske soldater i en flyktningleiren Dheisheh nær Betlehem. Den 19 år gamle Jihad al-Jafari var involvert i opptøyene som brøt ut da den israelske hæren gikk inn i flyktningleir for trolig å arrestere terrorister.

De kalte ham Rabbi Abraham Lincoln
Postet på 23. februar 2015

Vi vet alle hvor mye Abraham Lincoln gjorde for afro-amerikanere, men inntil nå har det vært svært lite var kjent at ærlige Abe også hadde jødene i sitt hjerte. Faktisk viste Lincoln så mye favør til det jødiske samfunnet at de kalte ham «Rabbi Abraham."

Utenriksministeren sammenligner Knesset med barnehage
Postet på 23. februar 2015
I

sraels utenriksminister Avigdor Lieberman, leder av det høyreekstreme partiet Israel Beiteinu, tok en pause fra sin valgkampen tidligere denne måneden for å gi sitt barnebarn, Yarden og 20 av hennes barnehage venner en omvisning i Knesset.

Jerusalems ordfører Barkat overmanner terrorist
Postet på 23. februar 2015

Terrorangrep er dessverre blitt så vanlig at de fleste ikke lenger blir overrasket av den siste hendelsen. Men søndagens knivstikking på gaten i Jerusalem fanget likevel stor oppmerksomhet fordi den ble stanset av ingen ringere enn ordfører Nir Barkat.

Rasende Netanyahu: Iran bygger bombe mens vesten snakker!
Postet på 22. februar 2015

Israels statsminister Benjamin Netanyahu uttrykte fredag ​​stor forbauselse over at det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) nok en gang erkjenner at Iran sannsynligvis bygger en atombombe, mens vesten ledet av Obama-administrasjonen sitter fast i resultatløse samtaler med Teheran.

Intervju med "en ensom ulv"-terrorist
Postet på 20. februar 2015

De siste månedene har en bølge av angrep av 'ensomme ulver' som knivstikker folk eller kjører sine biler inn fotgjengere og lar mange israelere oppleve utrygghet, for å si det mildt. Det er i høyeste grad vanskelig å forhindre slike lavterskel terror som  vanlige palestinere gjennomførte på egenhånd.

FOTO: Israel igjen dekket av snø
Postet på 20. februar 2015

En massiv vinterstorm som kom fra Europa førte til kraftig vind, regn og torden. Før morgen var over ble alle bortsett fra de laveste delene av landet dekket av snø.

Underlig tilnærming til kristen forsoning
Postet på 19. februar 2015

I løpet av de siste årene har to lokale arabisktalende kristne utmerket seg som pådrivere av forsoningsarbeid med jødene rundt dem. Imidlertid har begge menn tatt svært ulike valg for å nå dette målet og har nå et blikk på hverandre som definitiv ikke skaper forsoning.

Obama anklager Israel å lyve angående Iran
Postet på 19. februar 2015

Obama-administrasjonen antydet onsdag at den israelske regjeringen ikke var helt ærlig om detaljene i forhandlingene mellom USA og Iran vedrørende Irans trassige atomprogram.

Kristne oppfordres til å stemme i det kommende valget
Postet på 18. februar 2015

Kristne ledere i Det hellige land oppfordrer sine tilhengere å engasjere seg i Israels kommende nasjonale valg. Og oppfordringn blir hørt, noen går til og med så langt som å bli kandidater til Knesset.

Israelske jente dør to år etter terrorangrep mot henne
Postet på 18. februar 2015

Adele Biton, en israelsk jente som ble kritisk såret i et palestinsk steinkast angrep i mars 2013, døde tirsdag av komplikasjoner knyttet til hennes skader.

Hvorfor nøler israelerne med å velge Netanyahu?
Postet på 17. februar 2015

Med det Israelske valget bare er en måned unna, undersøker Israel Today hvorfor de fleste er enige om Benjamin Netanyahu er den best tilgjengelige statsministerkandidaten, men likevel er flertallet av israelere skeptiske til å gjenvelge den sittende lederen av den jødiske staten.

Får betalt for å drepe jøder
Postet på 16. februar 2015

Det er nå ingen hemmelighet at de palestinske selvstyremyndighetene bruker store deler av sin internasjonale økonomisk støtte for å lønne og foreta andre utbetalinger til terrorister som dreper jøder.

Islamister tar over Ezras grav i Irak
Postet på 16. februar 2015

Arabiske medier meldte forrige uke at islamistiske styrker som opererer i den sørlige delen av landet har tatt kontroll over en gammel helligdom ansett som graven til den bibelske skriftlærde og prest Ezra.

Israelsk minister krever vann til palestinsk by
Postet på 15. februar 2015

Byen Rawabi (bildet) er et palestinsk prestigeprosjekt. Det er en moderne, planlagt by på 40.000 boliger som er rettet mot å bevege det palestinske samfunnet fremover. Mens de første leilighetene er klare til å bli flyttet inn i, forblir de likevel tomme. Israels vanntilsyn har hittil nektet å koble Rawabi til det israelske vannnettet.

Israelere snakker ut om den økende antisemittismen
Postet på 12. februar 2015

Et nylig serie angrep rettet mot jøder som kulminerte i gissel aksjonen på en kosher deli i Paris, viste nok en gang at antisemittismen lever i beste velgående.

Palestinerne vil åpne ambassade i Sverige
Postet på 12. februar 2015

Etter den svenske statsministeren Stefan Löfven i fjor kunngjorde sin tiltredelsestale med å anerkjenne en palestinsk stat, planlegger palestinerne nå å åpne en ambassade i Stockholm. Sverige var det første vestlige landet i EU som offisielt anerkjente "Palestina" som en stat. Palestinernes president Mahmoud Abbas oppfordret andre land til å følge Sveriges eksempel.

Netanyahu: Israel er grunleggende uenig med Obama-administrasjonen
Postet på 11. februar 2015

Statsminister Benjamin Netanyahu uttalte tirsdag at han har til hensikt å gå videre med den omstridte talen til det amerikanske senatet 3. mars. Hanønsker å fraråde Obama-administrasjonen med å forhandle med Iran om en atomavtale som vil true den jødiske staten.

Palestinerne boikotter israelske varer
Postet på 11. februar 2015

De palestinske selvstyremyndighetene har beordret en offisiell boikott av seks store israelske dagligvareprodusenter som hevn for Israels tilbakeholding av skatteinntekter, som igjen var en gjengjeldelse for det palestinske lederskapets arbeid med å dra den jødiske staten inn for den internasjonale straffedomstolen.

VIDEO: Dansende vannsøyler i Gamlebyen
Postet på 10. februar 2015

Teddy Kollek Park, som ligger i utkanten av gamlebyen i Jerusalem nær Jaffa Gate, er en av de nyere og mer populære attraksjoner i Israels hovedstad. Av spesiell interesse, spesielt for yngre besøkende, er det store fontenen området, der søyler av vann skytes ut av bakken til følge av musikk.

Illegal Palestinsk arbeider får nåde av Israelsk domstol
Postet på 10. februar 2015

Tel Aviv tingrett har besluttet å vise nåde til en palestinsk arbeidstaker som oppholder seg ulovlig i Israel etter at han reddet livet til en israelsk jødisk lege og hans sønn fra en stein kastende palestinsk mobb.

Utgravinger beviser at templene har eksistert
Postet på 9. februar 2015

I mer enn 13 år har ikke-muslimer vært nektet adgang til Klippemoskéen, og de kan bare komme inn i Al-Aqsamoskéen noen få timer om dagen. Waqf forbyr både jøder og kristne å foreta seg noen religiøs aktivitet, det er ikke engang lov å be.

Det finnes Palestinere som elsker Israel
Postet på 9. februar 2015

Dr. Naim Khoury, som er leder for Holy Land Mission og pastor i 1. Baptistmenighet i Betlehem, har i mange år frimodig gått imot strømmen og sagt det slik som det er.

En økende frykt for terrorisme
Postet på 9. februar 2015

Økende terrorisme og gatevold i Jerusalem og andre deler av landet gjør at mange israelere lever i en frykt som til forveksling likner den de opplevde både under den første og andre intifada.

Israelsk politiker innrømmer at overgivelse av Golan var feil
Postet på 9. februar 2015

På søndag innrømmet Zahava Galon i et intervju med Kanal 10 News at hun hadde tatt feil i sine tidligere krav om at Israel burde overgi Golanhøydene til Syria i retur for en fredsavtale.

Kerry boikotter Netanjahu, besøker opposisjonen
Postet på 8. februar 2015

Er Obama-administrasjonen i ferd med å blande seg inn i Israels kommende valget? Nylige uttalelser og handlinger fra USAs ledere synes å antyde det.

EU bygger på ulovlig område for å befeste PA stilling
Postet på 6. februar 2015

EU har begynt å engasjere seg i akkurat den type aktiviteter som de stadig advarer Israel mot. De siste ukene har EU satt opp flere hundre ulovlige boliger for palestinere i de omstridte områdene i Judea og Samaria, den såkalte "Vestbredden." De fleste av de nye overnattingsstedene er i nærheten av forstaden Ma 'Aleh Adumim, en av de største jødiske bosettinger rett utenfor Jerusalem. Og alle boliger bære logoen til EU (se bildet).

Knesset talsmann : Bibelen er jødenes skjøte til dette landet
Postet på 5. februar 2015

Knessets Yuli Edelstein (bildet) var en blant de 100 personene som ble hedret på den andre årlige "En av 100" i New York. Disse 100 er menn eller kvinner som positiv har påvirket livet til det jødiske folk i løpet av det siste året.

Messianske videoer nå med engelsk undertekst
Postet på 4. februar 2015

For to måneder siden skrev vi om et nytt videoprosjekt fra en gruppe unge israelske messianske mediefolk. Det som startet som korte klipp med videosvar til anti-messianske aktivister i Israel blomstret raskt til en serie med over 52 klipp for besvare de fleste rabbinske innvendinger mot Yeshua (Jesus).

Abbas etterforsker avis etter Mohammed-tegninger
Postet på 4. februar 2015

Ikke en måned har gått siden den palestinske presidenten Mahmoud Abbas sluttet seg til andre verdensledere i en massiv "ytringsfrihet" ved å marsjere gjennom gatene i Paris (bildet) etter det brutal terrorangrep på satire magasinet Charlie Hebdo for å ha publisert en rekke politiske karikaturtegninger av den islamske profet Muhammed.

Hjelp til Israels nødlidende og utstøtte
Postet på 4. februar 2015

Mange fokuserer på Israels svake sider, og ser dermed en mulighet til ytterligere å svartmale det jødiske folk og landet deres. Andre ser de samme svakhetene, men ser det som en mulighet til å demonstrere sann bibelsk nestekjærlighet. Samtidig ser de en mulighet til å hjelpe Israel med å fullføre sin gudgitt rolle.

VIDEO: Gjennom øynene til en IDF soldat
Postet på 4. februar 2015

Israel Defense Forces (IDF) har vært med å gjøre bruken av hjelm kameraer vanlig. Både for juridiske formål og for å dokumenter hendelsen i krig. Følgende video er en kort samling av klipp, filmet av soldater i felten. Den viser mangfoldet av oppgaver disse unge menn og kvinner må fylle når de kjemper for sin og nasjonenes eksistensen og for å beskytte hver og en av landets borgere.

Tysk dommer: Anti-sionisme er det samme som anti-semittisme
Postet på 3. februar 2015

I forrige uke satte en tysk dommer likhetstegn mellom fordømmelse av sionisme med antisemittisme og undergravet dermed argumentet til mange som hevder at fiendtlig kritikk av Israel ikke er et samme som å hate jødene.

Israelere: FN må gå seg selv i sømmene
Postet på 3. februar 2015

Etter avsløringen om at FN gransker tidligere har hatt forbindelser med PLO foreslo overvåkingsorganisasjonen NGO monitor at verdenssamfunnet burde stille seg selv under etterforsking for sine holdninger og fordommer mot den jødiske staten.

Flere jøder besøker Tempelhøyden i Jerusalem
Postet på 2. februar 2015

Antall jødiske besøkende på Tempelhøyden i Jerusalem har fått en betydelig økning det siste året, til tross for de pågående kampanjer for å hindre ikke-muslimer fra å bestige det hellige platået gjennom forbud mot all jødisk og kristen bønn.

Nasjonal furiore etter messiansk opptreden på "Stjerner i sikte"
Postet på 2. februar 2015

Shai Sol, den unge messianske vokalisten som forårsaket litt av en nasjonal røre i desember, etter frimodig å ha erklærte sin tro, mens hun konkurrerte i tv-showet Hakochav Haba (Stjerner i sikte)), jobber nå med sitt første album.

Yazidiene i Irak vender seg til Israel
Postet på 1. februar 2015

Iraks minoritet Yazidiene er en liten gruppe med kurdisk folk som klamrer seg til en gammel religion, som praktiskt talt var ukjent før de kom under beleiring av ISIS i fjor sommer. Nå gjør de i likhet med den mye større kurdiske nasjonen og søker Israelsk støtte i kampen mot deres islamistiske fiender.

Arkiv

Siste Nummer