Nyhetsarkiv

mars 2015

Ba Visepresident Biden amerikanske jøder om å forlate USA?
Postet på 31. mars 2015

Var det en av USAs visepresident Joe Biden etterhvert så beryktede verbale tabber som utspant seg da han fortalte amerikanske jøder i fjor høst at de til slutt kun vil være trygge i Israel?

USA Midtøsten-politikk vil slå tilbake på dem selv
Postet på 30. mars 2015

- Anti-amerikanske følelser er økende i den arabiske verden, forteller generalen oss. - De militante som Washington nå er i ferd med å hjelpe vil ende opp med å utløse et angrep på amerikansk jord.

Israel forvirret over Iran-atomavtale med USA
Postet på 30. mars 2015

Israelske myndigheter ble denne uken stadig mer forvirret over vilkårene i en ny atomavtale mellom Iran og vestlige makter ledet av USA. Den selvpålagte fristen for å komme til enighet er i morgen 31. mars.

På kollisjonskurs med Washington
Postet på 29. mars 2015

Obama ser ISIS som stor nok trussel for å bombe dem 6000 miles fra østkysten. Men han har problem med å diktere en terror stat i Israel bakgård.

Israel står ovenfor ny krig mot Hamas
Postet på 29. mars 2015

Kildene siterte Hizbollahs stadig dristighet og peker spesielt på det faktum at væpnede terrorister nå åpent patruljere og overvåker grenseregionen. Hizbollahs væpnede menn går også i gatene i det sørlige Libanon, ubekymret av tilstedeværelsen av den libanesiske hæren eller FNs fredsbevarende styrker.

Tempelplassen: Bønnens hus for alle nasjoner
Postet på 27. mars 2015

Israel Today snakker med Yehudah Glick angående hans visjon for Jerusalems Tempelplassen, en visjon som gjorde ham til et mål for drapsforsøk.

Hverken jøder eller palestinere ser fred som en mulighet
Postet på 27. mars 2015

Rett før forrige ukes valg sa statsminister Benjamin Netanyahu at han ikke lenger var villig til å legge til rette for etablering av en palestinsk stat, som i sin nåværende form vil utgjøre en alvorlig trussel mot Israel.

Høyrevridde hippier nekter å forlate Golan
Postet på 26. mars 2015
Til tross for deres alternativ livsstil, konkluderer gruppen som det ikke er rom for pasifister på Golanhøydene.

Netanyahu utnevnt til statsminister og samtaler om koallisjonen
Postet på 26. mars 2015

Israels president Reuven Rivlin fikk onsdag kveld de endelige resultatene av forrige ukes valg og gav omgående oppgaven til Benjamin Netanyahu med å danne den neste regjeringen, dermed er Bibi offisielt Israels nye statsminister.

Anti-misjonslov skaper usikkerhet
Postet på 25. mars 2015

Israels ultra-ortodokse partier gjorde ikke en spesielt god oppvisning i forrige ukes valg, men de gjorde det bra nok til å gjøre et fast krav som statsminister Benjamin Netanyahu forsøker å imøtegå under sin neste regjeringskoalisjon.

Gedingen kronerulling fra Sveits til Hamas
Postet på 25. mars 2015

Sveits har satt sammen en generøs økonomisk pakke for å støtte opp om Hamas-styrte Gazastripen etter at milliard løfte fra utenlandske giver uteble etter Gazakrigen i sommer.

Obama bruker Netanyahu for å avlede oppmerksomheten
Postet på 24. mars 2015

USAs president Barack Obama sitt utagerende svar til statsminister Benjamin Netanyahus etter gjenvalget har kommet på mange som en overraskelse, selv etter flere år med spente forhold dem i mellom.

Frankrike og Saudia-Arabia forsatt motstander av Irans atomavtale
Postet på 24. mars 2015

Statsminister Benjamin Netanyahu nylige kontroversielle opptreden for den amerikanske Kongressen har gjort det enkelt for Obama-administrasjonen å fremstille Israel som det eneste hinder for å få en løsning på Irans atomkrise.

Media valgte venstre, folket valgte Netanyahu
Postet på 23. mars 2015

Netanyahu har etablert seg som Israels mest dyktige leder og politiker, men han står ovenfor alvorlige utfordringer.

FN fordømmer Israel, utelater de virkelige lovbryterne
Postet på 23. mars 2015

Av 193 medlemsland ble Israel som det eneste land dømt for brudd på kvinners rettigheter under Kommisjonen for kvinners rettigheter møttes i FN-hovedkvarteret i New York i forrige uke. Kommisjonen anser det ikke nødvendig å fordømme kjente nasjoner som forbryter seg på kvinners rettigheter som Saudi Arabia, Iran, Afghanistan eller Syria.

Israels ambassadør: Obama opptrer barnslig
Postet på 23. mars 2015

Tidligere israelsk ambassadør til USA, Danny Ayalon sa denne uken at president Barack Obamas fiendtlig reaksjon på Israels gjenvalg av statsminister Benjamin Netanyahu var både skadelig og barnslig.

Israelsk nødhjelp til øystat rammet av storm
Postet på 22. mars 2015

Den Israelske internasjonale hjelpeorganisasjonen IsraAID har sendt et kriseteamet til øynasjonen Vanuatu i Stillehavet etter at den ble herjet av en tropisk syklon.

Hvorfor anklager Obama Netanyahu?
Postet på 22. mars 2015

Selv om de ikke vil innrømme det, viser Obama-administrasjonen at de er klar til å straffe Israel etter det vågale gjenvalge av statsminister Benjamin Netanyahu og det med en så klart flertall.

GRATIS Israel Today: Vårkampanje 2015
Postet på 20. mars 2015

Israel Today fokuserer på israelsk politikk, næringsliv, kultur og den israelsk-palestinske konflikten, men kan også by på litt kristenlivsstoff fra det hellige land. Bladet har hovedkontor i Jerusalem og er utgitt av messianske jøder.

En slange har ingen sjarme
Postet på 20. mars 2015

Islamsk terrorisme også kommet til vesten. Men Amerika og Europa ser ikke ut til å ha noe svar på denne trusselen. Israel Today korrespondent Tommy Müller snakket med Dr. Michael Widlanski, forfatter av "Battle for Our Minds: Western Elites and the Terror Threat" (Kamp om våre sinn: vestens elite og trusselen gjennom terrorisme). Michael Widlanski er en israelsk ekspert på arabisk språk og natur.

VIDEO: Lyden av Jerusalem
Postet på 20. mars 2015

Dagens video er av den israelske kunstneren Kutiman som har blitt berømt i Israel gjennom musikkvideoer der han har redigert sammen flere YouTube-videoer til en helt ny sound.

Hvorfor vant Likud valget
Postet på 19. mars 2015

På morgenen valgdagen ble statsminister Benjamin Netanyahu enige om å bli intervjuet på Israelsk Kanal 10, men ikke før reporter Ben Caspit ble bedt om å forlate studio. "Dere baktalte meg og sverte min familie," sa han til sine TV-verter, "det er ingenting som forplikter meg til å ta hensyn til dem ... de som gjemmer seg bak en fasade av å være journalist."

Israelske kristne: Lever ikke lengre på en løgn
Postet på 19. mars 2015

Nasjonal sionistkongressen for ungdom samlet seg forrige uke for å diskutere fenomenet utvandring fra landet Israel. Med det som viste seg å være et fascinerende debattanter var Mia Morano, enken etter IDF spesial offiser Emanuel Moreno som ble drept under den andre Libanon-krigen, den israelske prest Fader Gabriel Naddaf og IDF-majoren Elias Karam, den første arabiske kristne som deltok i sjøoffiserskolen.

Hvordan blir den nye regjeringen?
Postet på 18. mars 2015

En kort, men stormfull valgkamp er over og ikke bare er Benjamin Netanyahu fortsatt statsminister, men det synes klar at han kan etablere en langt mer stabil regjering bestående av bare høyreorienterte partier.

VIDEO: Hatikva på bybanen i Jerusalem
Postet på 18. mars 2015

Passende i forhold til gårsdagens valg sang disse ungdomene Hatikva på Jerusalems bybane. Til tross for alle de politiske forskjellene vi har her i Israel, må et folk holde sammen og Hatikva binder sammen alle strømninger i samfunnet.

Natanyhu med overraskende klar seier
Postet på 18. mars 2015
Statsminister Benjamin Netanyahus parti Likud ligger an til å få 29 eller 30 representanter i nasjonalforsamlingen idet 99 prosent av stemmene er talt opp etter valget i Israel. Bibi håper å danne ny regjering raskt. Opposisjonsleder Yitzhak Herzog gratulerte Benjamin Netanyahu onsdag morgen med seieren i det israelske valget.
Apartheid? Møt Araberen med ansvar for det israelske valget
Postet på 17. mars 2015

For første gang i landets historie, er en arabisk dommer leder for den sentrale valgkomité foran dagens nasjonale valg.

Palestinernes syn på valget
Postet på 17. mars 2015

I dag velger Israel en ny ledelse og den palestinske synet har en dyp egeninteresse i utfallet av stemmeseddelen.

Høyresidens drittsekk demonstrasjon
Postet på 16. mars 2015

I forrige uke holdt de venstrevridde politikerne en markering på den samme plassen og artist Yair Garbuz nedverdiget Israels høyreorienterte ved å kalle dem mezuza-kyssere. I går twitret Sarna at de som planla å delta på det høyreekstrem demonstrasjonen var "drittsekker."

Du har en demokratisk rett til å velge!
Postet på 16. mars 2015

17.mars er valgdag i Israel og israelere skal gå til valgurnene for å velge den kandidaten som appellerer mest til dem...

Endelig får Israel igjen tomater fra Gaza
Postet på 16. mars 2015

For første gang på åtte år kjøper Israel igjen tomater og aubergine fra Gazastripen. I helgen krysset tre lastebiler fylt med tomater (27 tonn) og aubergine (5,5 tonn) Kerem Shalom grenseovergangen til Israel, slik at de ankommer markedet på den første dag i uken.

Rettsavgjørelse: Jøder kan be på Tempelplassen
Postet på 15. mars 2015

Jerusalems domstol bekreftet tidligere denne måneden at det er fullt lovlig for jøder (og derfor også kristne) å be på toppen av Tempelhøyden, til tross for en voldsom muslimsk opposisjon.

Om Netanyahu taper, forvent en ny krig
Postet på 15. mars 2015

En ledende israelsk ekspert på Midtøsten advarte fredag at om Isaac Herzog vinner tirsdagens valg og blir den neste statsministeren, vil Israels fiender helt klart benytte anledningen til å teste den jødiske statens nye lederskap militært.

Tempelplassen: Guds episenter på jorden
Postet på 13. mars 2015

En dag kommer en hellig krig å bryte ut over Tempelhøyden fordi muslimene ønsker å hindre byggingen av et tredje tempel for en hver pris.

Venstre innrømmer at PA ikke er reell part for fred
Postet på 12. mars 2015

Et resultat av Israels opphetede valg har vært anklagene om at statsminister Benjamin Netanyahu ødela de tidligere sjansene for fred med palestinerne. Men nå innrømmer Netanyahus opponent i den Sionistiskeunion, Isaac Herzog (bildet), at de palestinske selvstyremyndighetene ikke akkurat er den mest levedyktige fredspartneren.

Lettlurte medier sverter Israel
Postet på 12. mars 2015

Israel er Midtøstens eneste skikkelige demokrati. Israel deler kjerneverdier med det meste av Vesten. Men hvordan er det mulig å støtte Israel med alt det negative som trykkes om dem?

Israel Today: Nært på ISIS
Postet på 11. mars 2015

Israel Today har snakket med en ung israelsk kameramann som fikk komme ISIS (IS) så nært som ingen andre har våget seg. Han har vært på grensen mellom Tyrkia og Syria og forteller om den spente situasjonen.

Illegale hus satt opp av EU, revet av myndighetene
Postet på 11. mars 2015

En ulovlig byggning som ble satt opp bare noen få hundre meter fra det hebraiske universitetet på Scopusberget, har blitt revet av politiet. Det ble bygget på statlig grunn i et område regulert som nasjonalpark. Bygningen har ikke vært koordinert med israelske myndigheter og ifølge menneskerettighetsorganisasjonen Regavim vaiet EU flagget på huset.

EKSKLUSIVT: Intervju med Iraner som har konvertert til jødedommen
Postet på 10. mars 2015

Som hendelsene de siste månedene har vist har antisemittismen ikke forsvunnet. Faktisk blir den sterkere. Mens mange jøder foretrekker å skjule sin identitet i frykt for forfølgelse er andre klar til å ofre alt de har kjært for å bli jødisk.

Demonstrerer mot Netanjahu - vet han blir statsminister igjen
Postet på 10. mars 2015

En helgemarkering som utropte et skifte for å erstatte Benjamin Netanyahu som Israels statsminister i det kommende valget trakk til seg anslagsvis 50.000 deltakere. Samtidig viser en nasjonal undersøkelse at et flertall av israelerne aksepterer at Netanyahu forblir deres statsminister.

IDF tar på seg Google-briller i kamp
Postet på 10. mars 2015

Med inspirasjon fra Google brillene og lignende teknologier er den israelske hæren (IDF) travelt opptatt med å utvikle kommando- og kontroll teknologi til kampfeltet for fremtiden.

Palestinske brudd på menneskerettighetene
Postet på 9. mars 2015

"Skjult urett" er tittelen på en banebrytende og nå oppdatert rapport som avdekker omfattende, grusomme og "skjulte" brudd på menneskerettighetene fra den palestinske selvstyremyndigheten.

Israel kan eksplodere innefra
Postet på 9. mars 2015

Ayman Odeh (bildet) er leder av den nye Forente Arabiske Liste som stiller i det kommende Knesset valget med å kunngjøre at "vår direkte fiende er sionismen" som i realiteten betyr at Israel må opphøre å eksistere som de jødiske staten.

Europa er innen rekkevidde til Iranske raketter
Postet på 9. mars 2015

I Iran har presentert en ny krysserrakett, noe som øker rekkevidden til Iran med 25 prosent. Det betyr at både europeiske byer som Budapest, Warszawa og Athen er innen radius av iranske raketter som kan bære atomstridshoder i fremtiden, skriver Times of Israel.

Israel Today velsigner barna under Purim
Postet på 8. mars 2015

Når man nærmer Beit HaYeladim, en barnehage i forstaden Ramat Eshkol i Jerusalem, ser det ut som en hvilken som helst barnehage i Israel. Men umiddelbart når man ankommer lokalene kan man fylt i et hjørne se kyllinger, geiter og andre dyr i rommet. Man kan lurer på hvor mange andre barnehager som har husdyr rundt om på området.

Mange israelere heller til paven fremfor sin sjefsrabbiner
Postet på 7. mars 2015

Israel Today skriver om lokale katolikker og messianske jøder og de to siste meningsmålingene som viser at flere israelere godtar pave Frans over sin egen sjef rabbiner.

Palestinsk terror rammer nok engang Jerusalem
Postet på 7. mars 2015

En palestinsk-arabisk mann kjørte på fredag bilen sin inn i flere israelere som ventet på bybaneperrongen i Nord-Jerusalem. Fire grensepoliti og en israelsk syklist ble såret i angrepet.

Opptøyer i Hebron
Postet på 5. mars 2015

Det har det har vært alvorlige opptøyer i Hebron iløpet av torsdag morgen. Opptøyene konsentrerte seg om Makpela-hulen der de jødiske patriarkene Abraham, Isak og Jakob, og deres koner, Sarah, Rebecca og Leah er begravet. Pøbler kastet steiner mot de besøkende i hulen

Israel leverer ekstra vann til Gaza
Postet på 5. mars 2015

I Gaza er det en vannkrise og Israel planlegger hvor mye vann de kan leverer ekstra til Gaza. En dobling av vannforsyningene vil være med på å lindre nødssituasjon, men også på samme tid oppleves som en gest mot palestinerne.

Reaksjonene på Netanyahus tale: Stille etter stormen!
Postet på 4. mars 2015

Leder for den Arbeiderpartiets-ledende "sionistiske base" Yitzhak Herzog deltok samtidig som statsministeren besøkte den amerikanske kongressen tirsdag, på et vel regissert besøk i landsbyen Nir Moshe tett opp til Gazagrensen.

VIDEO: Tre konkrete krav til Iran
Postet på 4. mars 2015

Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, ble møtt med trampeklapp da han kom til den amerikanske kongressen tirsdag ettermiddag. Der hamret han løs på Iran – akkurat som ventet.

Saudi-Arabia ønsker også Netanyahus tale til kongressen velkommen
Postet på 3. mars 2015

Statsminister Benjamin Netanyahu forbereder seg for å møte den amerikanske Kongressen angående Irans atomtrussel stikk i strid med Obama og hvite hus. Tross dette finnes det minst én nasjon utenfor Israel støtter statsministerens reise: Saudi-Arabia.

VIDEO: Revenge of the Jedi - Obama versus Netanyhu i laserduell
Postet på 3. mars 2015

Israelerne lar aldri en mulighet til å gjøre narr av de mest alvorlige situasjoner gå fra dem, også under den spente situasjonen som råder nå finnes intet unntak. Med den økende spenning mellom sin egen regjering og Obama finner israelerne muligheten til å sammenligne den med Jedi i Star Wars-filmene.

Delt lojalitet hos amerikanske jøder
Postet på 2. mars 2015

Hvorfor stemmer amerikanske jøder for det demokratiske partiet og mot det mer konservative republikanske partiet? Og hvorfor er jøder i Amerika uvennlig mot kristne?

Israels konge reiser til Washington under Purim
Postet på 2. mars 2015

Med Purim bare dager unna forbereder statsminister Benjamin Netanyahu seg på å møte den amerikanske kongressen tirsdag, derfor presenterer vi denne analogien om Israels fortid og nåtid under den persiske trussel og holdningen til verdens ledere.

Kristen soldat: Jeg forsvar Israel, jeg har ikke et annet hjemland
Postet på 1. mars 2015

Rapporter tyder på at ikke mindre enn 35 assyriske kristne landsbyer har blitt angrepet i det nordøstlige Syria de siste ukene. De fleste av disse landsbyene er nå tømt for innbyggere. De heldige flyktet, men dusinvis og kanskje hundrevis har blitt bortført av ISIS og går mot en grotesk skjebne.

Arkiv

Siste Nummer