Nyhetsarkiv

april 2015

FN følger Israel i kampen mot rusmisbruk
Postet på 30. april 2015

FN kommisjonen mot narkotika benytter seg ensidig av Israels effektive metoder i forhold til behandling av barn og ungdom etter rusmisbruk.

NEPAL: IDF behandlet 100 skadde første døgnet
Postet på 30. april 2015

Allerede i løpet av den første dagen, ble nesten hundre pasienter på feltsykehuset til den israelske hæren (IDF) behandlet i Nepal. Akkompagnert av det nepalske militæret sang IDF-soldatene den israelske nasjonalsangen Hatikva da de åpnet sykehuset onsdag morgen.

FN-rapport: Hamas misbrukte FN-bygninger som våpenlager
Postet på 30. april 2015
En studie fra FN legger ikke ensidig all skyld på Israel, men rapporterer også at FN-anlegg under den siste krigen på Gazastripen ble misbrukt av Hamas som våpenlagre.
Israel og Egypt samarbeider i kampen mot Hamas
Postet på 29. april 2015

Det skjer alltid noe nytt og uventet i våre oppfatninger. Egypt og Israel ser nå ut til å finne en felles front mot terror fra Hamas. Israel Today har snakket med en Midtøsten-ekspert bosatt i Kairo.

VIDEO: Dronebilder fra Qumran-hulen
Postet på 29. april 2015

I 1946 gikk en bedouingjeter på leting etter et mistet kje, men fant i stedet en rekke eldgamle huler som endte opp med å kaste mye nytt lys over de tidlige jødiske samfunnene i området.

Messianske jøders respons etter Netanyahus valgseier
Postet på 28. april 2015

Israel Today har snakket med en rekke israelske messianske ledere for å få deres syn på Netanyahus brak seier i det siste valget. Noen av svarene kan overraske deg.

Jødiske israelere promoterer arabisk
Postet på 28. april 2015

I neste uke vil en gruppe på 150 jødiske skoleungdommer kjøre med Jerusalems bybane mens de kun samtaler på arabisk. Det er et edelt initiativ som har blitt dårlig dekket av journalister og gitt det inntrykk av at Israel er overbærende med rasisme.

Hva forventer israelske kristne seg av Netanyahu?
Postet på 27. april 2015

Gjenvalget av Benjamin Netanyahu gir håp om styrke av relasjonene til det nylig anerkjente israelsk arameisk kristne samfunnet og sine jødiske brødre.

Juridiske eksperter: Israel begår ikke krigsforbrytelser
Postet på 27. april 2015

To av verdens ledende eksperter på juridiske forhold i væpnet konflikter har i kjølvannet av fjorårets Gaza krig gjennomført en grundig undersøkelse av Israel Defense Force (IDF) sine handlinger og konkluderte med at den israelske hæren ikke har til vane å utføre krigsforbrytelser.

Tre offiserer skadet i løpet av helgen
Postet på 27. april 2015

I Øst-Jerusalem ble tre politifolk lettere skadet da de ble påkjørt av en bil. Sjåføren, Fadi Saleh fra flyktningeleir Shuafat i Øst-Jerusalem, ble pågrepet kort tid senere. Politiet mistenker at dette var et målrettet angrep.

Israelsk ekspert: Irans atomavtale er et skuespill
Postet på 26. april 2015

USA og Iran har faktisk ikke kommet til noen atomavtale, avslører en israelsk ekspert. Obamas "fakta" var et utrolig bedrag.

Israel sender massivt hjelpemannskap til Nepal
Postet på 26. april 2015

Israel sendte på søndag ut minst 240 IDF-soldater for å delta i søk og redningsarbeid i Nepal etter det sterke jordskjelvet på lørdag. Skjelvet som hadde en styrke på 7.9 på Richterskala etterlot seg minst 2000 døde mennesker og mange flere som ikke kan gjøres rede for.

Hva nå, statsminister Benjamin Netanyahu?
Postet på 24. april 2015

Etter en imponerende valgseier, møter Netanyahu et dilemma: Vil han tilfredsstille publikum som stemte på høyresiden, eller vil han kun berolige verdenssamfunnet?

Lavprisselskapet Ryanair planlegger turer til Israel
Postet på 23. april 2015

Det irske lavprisflyselskapet Ryanair har annonsert at de ønsker å tilby ruter til Israel. En turretur reise fra Tel Aviv Ben Gurion Airport til Europa bør være tilgjengelig fra € 140 eller 1.700 norske kroner. I følge israelske media har Ryanair startet samtaler med israelske myndigheter.

Israel minnes sine falne soldater
Postet på 22. april 2015

Hvert år foretar Israel den utrolige forvandlingen fra en dyp sorg til yrende glede når vi først minnes dagen for de falne soldater som ofret seg i kampen mot terrorisme, for derretter gå over til å feire uavhenighetsdagen.

Israel sørger, mens palestinerne jubler
Postet på 22. april 2015

Selv om Israel på onsdag sørget over 23.320 drept soldater eller ofre for terrorisme, gjennomførte de palestinske selvstyremyndighetene (PA) en mediekampanje for å hedre sine terrorister som lenge har plaget den jødiske staten med død og ødeleggelse.

Den jødiske nasjonen vokser
Postet på 21. april 2015

Det er et ordtak i Israel: "Vi har overlevd Farao og Hitler og vi vil overleve dette også".

Israelske ledere unngår Jimmy Carter
Postet på 21. april 2015

USAs tidligere president Jimmy Carter er forventet til Det Hellige Land en gang i løpet av de neste to ukene, men han vil bare delvis lykkes i å oppnå sine planer under møter med israelske og palestinske ledere.

Jehovas vitne hindret i å avholde møte
Postet på 20. april 2015

Den Israelske byen Raanana avlyste forrige uke et planlagt arrangement for Jehovas vitner etter at ultra-ortodokse aktivister insisterte på at samlingen inkluderte en "masse dåp" av jøder.

Venstresidens mediamakt utfordret under valget
Postet på 20. april 2015

De siste valgene satte søkelys på hva israelerne anser for å være den viktigste utfordringen i deres samfunn i dag - nemlig de venstreorienterte sitt grep om media.

OSLO: Renvasker muslimsk fiendtlighet
Postet på 19. april 2015

Rapporter om at det muslimske samfunnet i Oslo ledet en stor solidaritetsdemonstrasjon til støtte for lokale jøder etter angrepet mot en synagoge i Danmark, var tilsynelatende overdrevet. Idag kan du lese hele artikkelen fra april utgaven av Israel Today på nett.

VIDEO: Rapper for å bringe jøder hjem fra Europa
Postet på 19. april 2015

Det er ingen tvil om at antisemittismen i Europa er økende og eskalerer på en voldsom måte. Mange advarer også om at dagens antisemittisme er sammenlignbar med starten på nazistenes Holocaust.

En mester i markedsføring av Israel
Postet på 17. april 2015

Den beste til å markedsføre Israel gjennom historien har vært Moses, jøden som ved Guds befaling førte hele folket ut av Egypt og inn i det lovede land.

Messianske jøder bringer legedom til Holocaustofre
Postet på 17. april 2015

- Da jeg sto foran de virkelige babyklærne, de små kjolene og skoene som ble revet av spedbarna før de ble kastet inn i gasskamrene, klarte jeg ikke mer, sa Tehilah, en av de unge jødiske jentene som kom til Auschwitz etter et messiansk initiativ ved navn Yad B'yad. (Som betyr "Hånd i Hånd" på hebraisk).

Annenhver jøde frykter et nytt Holocaust
Postet på 16. april 2015

I Israel lever fortsatt 189 000 overlevende fra Holocaust. Av disse lever 45 000 under fattigdomsgrensen og hver måned dør rundt 1200 av disse. I en markering av Holocaustdagen advarte Israels statsminister Benjamin Netanyahu vesten om nok en gang å gjenta den bitre erfaringen.

Usikkert om dødsulykke er terror
Postet på 16. april 2015

I Jerusalem ble to personer alvorlig skadet da en bil kjørte av veien og inn i en bussholdeplass natt til torsdag. Tidlig på torsdag morgen døde Shalom Yohai Sherki (25) etter skader påført ham. Ifølge israelske medier er avdøde sønn av den berømte nasjonalreligiøse rabbineren Uri Sherki, som nyter stor respekt, spesielt blant franske jøder. Det andre offeret, en ung kvinne er fortsatt i en kritisk tilstand og legene kjemper for hennnes liv.

Hvilken tid lever vi i?
Postet på 15. april 2015

Vi bør legge bort alle våre fåfengte meninger når bortrykkelsen skjer, Messias sitt komme og Jesu gjenkomst, for Herren selv sier: Det er ikke for deg å vite tider eller stunder.

Russiske luftvernsystemer til Iran - Israel avventer
Postet på 15. april 2015

Israel er skuffet over det russiske rakettsalget til Iran. Et par dager etter Lausannes rammeavtale ble publisert utnyttet Kremlsjefen Vladimir Putin et smutthull på våpenembargoen mot Iran uten samråd med de andre stormaktene.

Hæren arresterte terrorister
Postet på 15. april 2015

Hæren arresterte natt til onsdag 29 Hamas-medlemmer i Nablus, den Bibelske byen Sikem, som hadde planlagt terrorangrep mot Israel. Blant de arresterte er senior Hamas offiserer og ex-fanger.

Israel må gjøre mer for å nå arabiske kristne
Postet på 14. april 2015

En palestinsk kristen kilde antydet at om Israel hadde gjort mer for å nå ut og beskytte sitt samfunn, ville den jødiske staten finne flere naturlige alliert midt i et hav av muslimsk fiendtlighet. Han bemerket også at det var langt mer fiendtlighet hos de evangeliske kristne, enn de ortodokse og katolske, da flere evangeliske har sluttet seg til den globale BDS (boikott) bevegelsen mot Israel.

Israelske tilbakemeldinger på Hillary Clintons kandidatur
Postet på 14. april 2015

En rekke pro-israelske kanditarer fra den republikanske fløyen har allerede kastet seg inn i kampen for det kommende amerikanske presidentvalget. Men de er i stor grad ukjente i den jødiske staten. Hillary Clinton, på den annen side er vel kjent og forsåvidt beundret, slik at hennes kunngjøring fikk frem en mye sterkere israelsk engasjement.

Arabiske kristnes forsoning og utfordringene for de messianske jøder
Postet på 13. april 2015

Israel Today har snakket med messianske ledere om den voksende kløften mellom arabiske kristne som er imot staten Israel og arabisktalende kristne som elsker og kjempe for landet.

Egypt, Netanyahu og israelsk opposisjon: Alle imot Irans atomavtale
Postet på 13. april 2015

Kanskje enda mer overraskende var søndagens offentliggjøring av et notat fra de israelske opposisjonslederne Isaac Herzog og Tzipi Livni (bildet) som krever at Washington må gi grønt lys til hvilken som helst militær aksjon Israel anser som nødvendig i møte den iranske trusselen.

Robbie Williams: Israel er en hemmelighet
Postet på 13. april 2015

Den britiske popstjernen Robbie Williams (41) som først vil opptre den 2. mai i Israel, har annonsert at Israel er den mest interessante stoppen på hans turne - Israel er i mine øyne en hemmelighet, sa han til den israelske avisen Yediot Aharonot.

Finnes det en annen løsning på Irans atomtrussel
Postet på 12. april 2015

En frustrert amerikansk president Barack Obama har i løpet av helgen gransket hvordan den Israelske statsministeren Benjamin Netanyahu tar det iranske atomproblemet, siden han var så tydelig misfornøyd med den amerikanske tilnærmingen.

ISIS, Israel og magedansere
Postet på 12. april 2015

Hva har en jihadistgjeng fra ISIS, den jødiske staten Israel og japanske magedansere med hverandre å gjøre?

Hvorfor be?
Postet på 9. april 2015

Israel Todays grunnlegger Ludwig Schneider har i aprilutgaven av magasinet skrevet en kommentar om "hvorfor be". Her kan du lese hele kommentaren som i disse dager er kommet i postkassen til alle abonnentene. Les og abonner på Israel Today du også.

Ønsker for fred, men frykter hevn
Postet på 8. april 2015

Stående på en balkong med utsikt over en Israelsk kystby, fortalte Amina Israel Today at hun hadde gått gjennom en forvandling, hennes liv var nå delt inn i "før-Tel Aviv" og "etter-Tel Aviv."

Hvor er reaksjonene på palestinere som dør i Syria?
Postet på 8. april 2015

Jihadistene samler seg rundt den islamske staten (ISIS) og har inntatt det meste av flyktningleiren Yarmouk i utkanten av Damaskus. De har drevet ut tusenvis av palestinske innbyggere og brutalt slaktet mange av dem.

IDF soldat stukket ned i Samaria
Postet på 8. april 2015

To IDF-soldater ble knivstukket og såret, en alvorlig, kniv-episoden skjedde med palestinsk overfallsmann i Samaria på onsdag.

Her er Iran-atom avtalen Israel ønsket å se
Postet på 7. april 2015

Israel svarte USAs president Barack Obamas mandag om påstanden at avtalen han fikk med Iran er det "beste tilgjengelige" løsning på den regionale atomkrisen. I en briefing med utenlandske journalister, insisterte Etterretningsminister Yuval Steinitz (bildet) at Obamas versjon var rett og slett "feil" og la ut hvilken avtale Israel helst hadde sett som den mest levedyktige alternativ for Iran.

Null toleransse for anti-israelske opprør
Postet på 7. april 2015

Israel Today har snakket med direktøren for Jerusalem Senter for forebygging av folkemord om hvorfor anti-Israels oppfordringer er roten til konflikten.

Israel forbereder seg på et elektronisk Holocaust
Postet på 6. april 2015

De siste årene på den 7. april, har grupper av ekstremistiske hackere rettet sine mål mot den israelske regjeringen sine domener og selskaper. I år, under Operation-Israel 2015, truet de israelske banker og militære nettsteder og lovet å gjennomføre et "elektronisk Holocaust."

Judaismens tro på mirakler
Postet på 6. april 2015

Siden rabbinere betrakter Torah som den suverene åpenbaring om Gud, er ortodokse jøder likevel mer i stand til å unngå mirakler enn å forfølge dem.

Israel ber Guds velsignelse over sin nasjon
Postet på 6. april 2015
Tusenvis av israelske jøder strømmet til Jerusalems Klagemur i skyggen av Tempelberget på mandag for å be Guds velsignelse over sin nasjon.

Kan Vesten enda vinne krigen mot terror?
Postet på 5. april 2015
Israel Today snakket til den israelske eksperten på arabiske saker, Dr. Michael Widlanski, om Vestens feil i krigen mot terror og hva som kan gjøres for å bøte på de.

Israel forkaster Iran-USA avtale
Postet på 5. april 2015

Den israelske regjeringen har over helgen enstemmig forkastet atomavtalen som Iran feiret som en "seier" og Obama-administrasjonen holdt høyt som en "historisk" hendelse, selv om ingen av de to land som signerte syntes som om de kunne bli enige om detaljene.

Tempelhøyden sin betydning for jøder, muslimer og kristne
Postet på 2. april 2015

Selv om ingen i dag bestrider betydningen av Tempelhøyden for muslimer, ville det ha vært en totalt ukjent høyde om det ikke hadde vært for Israel som helliget den for rundt 3000 år siden.

Flere jødiske fagfolk sier de har møtt Messias
Postet på 2. april 2015

Det er i dag ikke lenger så uvanlig å finne jødiske mennesker som tror på Yeshua (Jesus) som den lovede Messias i Israel i en jødisk kontekst. Likevel blir mange av disse menneskene ofte avvist av mainstream jødedom som forvirret eller desillusjonerte.

FOTO: Påskefesten, en feiring for frihet
Postet på 1. april 2015

Han skal sette opp et banner for folkeslagene og samle de bortdrevne av Israel, og de spredte av Juda skal Han føre sammen fra de fire verdenshjørner. Jes 11:12

Dette bør alle vite om påsken
Postet på 1. april 2015

Dette var tittelen på en ny bok (tilgjengelig på Amazon) skrevet av Reform Rabbineren Evan Moffic, som demonstrerer en dyp takknemlighet for den sentrale plassen Jesus har i den jødiske påskefesten. I sin bok, som kom ut i februar, akkurat i tide før høytiden, håper Moffic å hjelpe kristne til å forstå iden nære forbindelsen mellom jødedom og kristendom i påsken, den viktigste høytiden for både jøder og kristne.

Arkiv

Siste Nummer