Nyhetsarkiv

mai 2015

Palestinere angrepet under fellesmarkering med israelere
Postet på 31. mai 2015

Palestinske deltakere i en fellesmars sammen med israelere ble torsdag angrepet av andre palestinere.

Israel står bak IS ifølge iranske tegninger
Postet på 31. mai 2015

Iran var nylig vertskap for en konkurranse der deltakerne fikk i oppdrag å tegne politiske tegninger med et negativt syn på ISIS og andre sunnimuslimske terrorgrupper. En av bidragene var med den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu som vifter med et blodig sverd mens han sitter på toppen av et monster kalt ISIS (se bildet nedenfor).

Palestinsk kristen: Elsk deres fiender!
Postet på 30. mai 2015

- Jeg skriver dette fordi jeg trenger å dele at den ekte kjærligheten for våre fiende går langt utover bare ord. Mange rundt meg sier at de elsker sin fiende, men deres handlinger og ord støtter ikke denne påstanden ...

Er en krig mot Hezbollah uunngåelig?
Postet på 28. mai 2015

En ledende ekspert forteller Israel Today at en slik krig er uunngåelig og at Israel sine handlinger vil avgjøre hva som kommer til å skje, men resultatene vil uansett være "ødeleggende" for begge sider.

FIFA sin historie
Postet på 28. mai 2015

I oktober 2011, gikk Jack Warner av som visepresident i FIFA, etter å ha blitt beskyldt for å bestikke medlemmer i den karibiske fotballunionen, da de forsøkte å velge Mohamed Bin Hamman fra Qatar som FIFA neste president.

Svært varmt vær utfordrer israelerne
Postet på 28. mai 2015

På onsdag opplevde Israel de mest intense hetebølge mot landet på over et tiår. Temperaturene varierte fra 37 ºC i Jerusalem til til stekende 46ºC ved Dødehavet .

Raketter skutt mot Israel
Postet på 27. mai 2015

Palestinske terrorister som opererer ut fra Gazastripen avfyrte anslagsvis fem raketter mot det sørlige Israel tirsdag kveld. Minst en rakett landet nær den jødiske landsbyen Gan Yavne ikke langt fra byen Ashdod. Det er ingen personskader eller ødeleggelser rapportert.

Politibrutalitet eller barneleker
Postet på 26. mai 2015

Utenlandske medier, inkludert jødiske bloggere svelget rått en amatørmessig fotoseanse som skulle svartmale israelsk politi som brutale undertrykkere.

IS-ringer konfiskert av israelske myndigheter
Postet på 26. mai 2015

Israelske tollerne oppdaget tidligere denne måneden 120 ringer med IS slagord inngravert som skulle til en smykkebutikk i den palestinske selvstyremyndighetens hovedstad Ramallah.

VIDEO: Om å være jøde i Egypt
Postet på 26. mai 2015

Hva skjer om en jøde går gjennom gatene i Egypt? En egyptisk journalist stilte seg dette spørsmålet og kamuflerte seg selv som en jøde for å finne ut svaret.

Hva gjør israelere lykkelige?
Postet på 25. mai 2015

Israel Today har snakket med Knesset medlemmer, gjennomsnittelige palestinere og israelere for å finne ut hvorfor de er så lykkelige på tross av alle utfordringene rundt dem.

VIDEO: Fly med oss!
Postet på 24. mai 2015

I dag ønsker vi å ta deg med på en helt spesiell tur: Vær med å sitte i cockpiten på et IAF-fly sammen med piloten og nyt utsikten over Tel Aviv. Loops er inkludert!

Nye dufter fra Gaza
Postet på 24. mai 2015

I Gaza kan man i dag kjøpe splitter nye duft kombinasjoner som er usannsynlig å få kjøpt andre steder. Nye og elegante parfymer for menn og kvinner med verdenskjente navn, som enten har blitt produsert i den sørlige byen Khan Yunis eller smuglet inn gjennom en av de intakte underjordiske tunnelene fra det egyptiske stedet Rafah til Gaza.

Håp og skuffelser for Netanyahus regjering
Postet på 22. mai 2015

Israelske eksperter veier nå inn Netanyahus nye koalisjonen og sier det det knappe flertallet ikke trenger å bety at den er skjør, om statsministeren bare spiller kortene sine riktig ...

Står opp mot abort i Israel
Postet på 21. mai 2015

- Da jeg snakket på tvprogrammet, gikk mine tanker til Gud som hadde kalt meg til å være en stemme for disse uskyldige barna, forteller Sandy Shoshani Israel Today.

Netanyahu klar for en palestinsk stat
Postet på 21. mai 2015

Den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu uttalte onsdag at han klart støtter opprettelsen av en palestinsk-arabisk stat gjennom en gjensidig avtale om å slutte den nåværende konflikten.

Israel sanne ansikt
Postet på 20. mai 2015

Israel Today har snakket med det israelske utenriksdepartementet om den pågående fiendtlighet mot den jødiske staten, selv om landet ydmyker seg for å hjelpe de som trenger det, endog sine fiender.

IDF hjelper til ved katastrofer verden over
Postet på 20. mai 2015

Når land har blitt rammet av naturkatastrofer, gir IDF regelmessig en hjelpende hånd og har sendt delegasjoner med medisiner og redningspersonell til disse stedene. Delegasjonene består for det meste av spesialutdannet reserve soldater fra IDF Søk og Redningsenhet.

Livni: Valget førte til at Netanyahu får styre media
Postet på 19. mai 2015

Den tidligere justisministeren Tzipi Livni mener statsminister Benjamin Netanyahu brukte valget til å svekke landets demokrati og for å styre mediene.

VIDEO: Jeg elsker Israel!
Postet på 19. mai 2015

Du elsker vel Israel? Da er du kanskje også blant de mange mennesker over hele verden som har sendt bilder for å lage denne videoen.

Ekstrem hetebølge rammer Israel
Postet på 19. mai 2015

Den første hetebølgen har nådd israelerne denne sesongen. På søndag steg temperaturene kraftig. På mandag var det hele 40 grader Celsius i Israel. Dermed ble landet rammet av den første heten denne sommeren.

Armenske kristne og jøder er Israels urbefolkning
Postet på 18. mai 2015

De hellige stedene er alle levende symboler på de brødre i troen som jødedommen og kristendommen representerer og som helt opphever de krav som stilles fra de som vil gjøre "Palestina" til et arabisk land.

Hos Google finnes ikke Israel
Postet på 18. mai 2015

Israels president Reuven Rivlin og den amerikanske skuespilleren Natalie Portman er, ifølge Google, født i Palestina, ikke i Israel.

Israel markerte Jerusalemdagen
Postet på 17. mai 2015

Israel feiret i dag 48 årsdagen for gjenforeningen av sin gamle hovedstad, Jerusalem som skjedd under seksdagerskrigen i 1967.

Amerikas blundere i Midtøsten
Postet på 16. mai 2015

Det første målet for feilslått amerikansk politikk var den populære, demokratisk valgte, iranske statsministeren Mohammad Mosadegh, som ble styrtet av CIA i 1952. Sjahen av Iran, Reza Pahlevi, ble deretter innsatt for å lede Iran.

Israelske ungdommer rammet av bilterror
Postet på 15. mai 2015

Fire israelske jødiske tenåringer ble såret torsdag, en alvorlig, etter å ha blitt kjørt ned av en palestinsk bilist i det politiet foreløpig tror er en terrorhandling.

Stjeler Israel palestinernes vann?
Postet på 13. mai 2015

Vann er en av de heteste temaene i regionen og som med de fleste ting, er Israel anklaget for å lure palestinerne. Les vår liste over myter og fakta om det palestinske vannet.

Sigøynerkonge besøker Israel
Postet på 13. mai 2015

- Å sette en kippa på hodet ved Vestmuren og plassere en seddel i den var en av mine barndoms drømmer. Og dette er en drøm som går i oppfyllelse, sa Dorin Cioba, selvutnevnt kongen av Romani, i forkant av sitt første besøk til Det hellige land.

Viktig forandring av forbudet på Tempelplassen
Postet på 12. mai 2015

- Vi er vitne til en revolusjon, sa rabbi Yehuda Glick, en aktivist som fremmer jødisk bønn på Tempelhøyden . - Vi har igjen beveget oss en millimeter frem.

Israel tar initiativ til kristen misjon
Postet på 11. mai 2015

Israel har satt i gang et løft for å reise opp en generasjon med kristne ledere som kommer til å støtte Israel. - Det er viktig å få den neste generasjonen av kristne ledere til Israel, erklærte Israels ambassadør til USA, Ron Dermer, på den årlige Christian Solidarity Event ved den israelske ambassaden i Washington, DC.

Arabiske ledere avslår invitasjon fra Obama
Postet på 11. mai 2015

Obama-administrasjonen ble satt i forlegenhet når alle ledere i Gulfstatene avslo deres invitasjon til å besøke Camp David kommende torsdag og diskutere atomavtalen som forhandles mellom Iran og USA.

Nonner brydd over antisemittismen
Postet på 10. mai 2015

Tragedien med antisemittisme er ikke bare noe som har skjedd i det siste. Det blusser alltid opp igjen. Og om ikke altfor lenge vil vi kristne bli utfordret i vårt forhold til Israel.

Israel redder livet på syriske terrorister
Postet på 10. mai 2015

Israel vern om menneskeliv kjenner ingen grenser. Da soldater voktet den nordlige grensen mot Syria i forrige uke ble de bedt om å komme inn til en alvorlig såret syrisk mann. Det gjorde de uten å nøle, til tross for at pasienten var et medlem av Al-Nusra Front, en avlegger av Al Qaida.

Messianske etiopere snakker ut etter voldelig opprør
Postet på 8. mai 2015

Tusenvis av etiopiske jøder tok til gatene i Tel Aviv og Jerusalem sist uke for å protestere. De raser mot den "rasisme og ydmykelse" de opplever daglig i det israelske samfunnet. Protestene ble utløst av sikkerhetkamera som viste to israelske politimenn som slo en etiopisk IDF soldat.

Netanyahu skraper såvidt sammen en koallisjon
Postet på 7. mai 2015

Statsminister Benjamin Netanyahu avsluttet onsdag kveld koalisjonsforhandlingene og presenterte sin nye regjeringen for president Reuven Rivlin bare 90 minutter før fristen gikk ut.

IDF integrerer roboter i sine bakkestyrker
Postet på 7. mai 2015

Israel er allerede en verdensledende nasjon innen forskning, produksjon og integrering av ubemannede fly (UAV) i sitt forsvar. Nå har det også lyktes dem å integrere roboter i sine bakkestyrker.

Fra tørke til overflod i Gallileasjøen
Postet på 6. mai 2015

Budskapet har vært å spare vann, skru av kranene og knip inn på dusjvannet, men nå kan det se ut til at vannmangelen er snudd til overflod...

Jøder flytter inn i Davids stad
Postet på 6. mai 2015

Før daggry onsdag flyttet noen jøder inn i en bygning i Davidsstaden. Denne bygningen var en gang en synagoge i perioden da dette distriktet ble bebodd av jemenittiske jøder. I dag er dette stedet, som ligger i Øst-Jerusalem, kalt Silwan etter de arabiske troppene som "frigjorde" alle de jødiske innbyggere i 1920.

Hvordan få noe fornuftig ut av Midtøsten-gåten?
Postet på 5. mai 2015

Den sjiamuslimske siden har langt større samhørighet, noe som forklarer Irans effektive suksess med å utvide sin innflytelse over regionen ...

Ny vending i Netanyahus koalisjonssamtaler
Postet på 5. mai 2015

Tiden renner snart ut for statsminister Benjamin Netanyahu sin koalisjonsforhandling. Hans nye regjeringen må bli presentert for president Reuven Rivlin innen torsdag morgen. Men det ser vanskelig ut for å holde fristen.

Hvorfor heller ikke Abbas vil ha ansvar for Gaza
Postet på 4. mai 2015

Hvis vi tar til gatene og protesterer mot Hamas sin politikk vil de pepre oss med kuler, beklaget en lokal Gaza innbygger til Israel Today.

VIDEO: Den israelske hæren 2015
Postet på 4. mai 2015

Israel ønsker å leve i fred med alle mennesker i hele verden og særlig med sine naboer. Dessverre har det lille landet siden det ble opprettet for 67 år siden, flere ganger måttet forsvare seg.

Arabiske ungdommer velsigner Israel via sosiale medier
Postet på 3. mai 2015

Unge mennesker fra Saudi-Arabia, Irak, Jemen og mange andre arabiske land er i ferd med å vende seg til sosiale medier for å fortelle verden at de elsker Israel.

Arabere stoler ikke på sine egne politiske represtanter
Postet på 2. mai 2015

Israel Today har snakket med nye Joint Arab List, Knesset tredje største fraksjon etter siste valg. Men mange arabere fortalte oss at de ikke stoler på sine selvutnevnte representanter.

Etterlengtende "Shabbatsbuss" for ikke troende i Jerusalem
Postet på 2. mai 2015

Ikke-religiøse innbyggerne i Jerusalem har i mange år krevd en slags form for offentlig transport under sabbaten og nå kan det synes de har fått det. På en måte ...

Arkiv

Siste Nummer