Nyhetsarkiv

juni 2015

Jødiske, arabiske og iranske troende beviser at de kan leve i fred
Postet på 30. juni 2015

Med et midtøsten oppslukt i flammer dukket det likevel opp en en historie om fred og forsoning i forrige uke. Hendelsen skjedde i Manchester, England, hvor delegater fra hele den muslimske verden kom sammen til en unik konferanse.

Gazaflotilla endte ynkeling for demonstranter
Postet på 30. juni 2015

Den israelske marinen boret mandag morgen det siste forsøktet fra anti-Gaza blokaden på å føre skip inn til Gaza havn.

Flere terrorangrep under ramadan
Postet på 30. juni 2015

4 israelere ble såret, en alvorlig og de andre kun moderat, i en skyteepisode på sjekkpunktet Shvut Rachel i Binyamin regionen i natt. Dette er den sjette terrorangrepet på 10 dager under ramadan.

PLOs 10-punkts plan lever i beste velgående
Postet på 29. juni 2015

I flere tiår har israelere blitt lurt til å tro at eneste muligheten for å få fred med palestinerne er å oppnå et overkommelig kompromiss som kommer til å ende i form for to-statsløsning.

Kristne arrangement i Jerusalem må godkjennes av byens rabbinere
Postet på 29. juni 2015

Tusenvis av kristne deltok på en konferanse på Payis Arena forrige måned, men de ultra-ortodokse lederne fra Haredi uttrykte sinne på kommunen og ledelsen for Payis Arena for å tillate en ikke jødisk organisasjon å avholde en kristen konferanse på stedet.

Den Islamske Stat (IS) er kommet til Jerusalem
Postet på 28. juni 2015

Flyers har blitt sett utdelt i Beit Hanina nord i Jerusalem på torsdag i forrige uke, traktatene er undertegnet av "ISIS i Palestina" en organisasjon som truer de arabiske kristne i området. Kristne blir stadig truet med slakting hvis de ikke evakuere området ved Eid al-Fitr, som en demonstrativ markering for slutten på Ramadan. Flygebladene advarer at iløpet av en måned må de kristne ha flyktet fra området for å unngå en massakre.

Menneskerettighetene overvåkes ikke av FN
Postet på 27. juni 2015

Denne ukens utgivelse av FNs Human Rights Watch rapport som omhandler fjorårets Gazakrig ble som forventet. Les Israel Today sin medarbeider Tsvi Sadans innsiktsfulle analyse av FN overvåkingsorgan sin rapport etter Gazakrigen.

VIDEO: Veien fra Jeriko til Jerusalem
Postet på 25. juni 2015

Veien fra Jeriko til Jerusalem var stedet for mange bibelske hendelser. Fra Davids flukt fra sin sønn Absalom, til historien om den "barmhjertige samaritan", og selv turer som Jesus gjorde blant som når han helbredet den blinde mannen Bartimeus.

Mest antisemittisme i demokratiske land
Postet på 25. juni 2015

Mer enn 150 millioner europeere mener at Israel er en apartheidstat, og mange likestiller den israelske regjeringen med naziregimet. Det er urovekkende informasjon at antisemittismen øker så kraftig. Sammen med utenlanske ambassadører debattert Knesset sin komite for Innvandring og Diaspora disse svært urovekkende tall.

Nye raketter mot Israel tirsdag
Postet på 24. juni 2015

Enda en rakett ble skutt mot Israel ca klokken 22:00 tirsdag kveld. Raketten landet i et åpent område i nærheten Askalon. IAF fant utskytningsrampen og ødela den et par timer etter angrepet.

Drusere lynsjet to syrere på Golanhøyden
Postet på 24. juni 2015

Druserne på den israelske siden av Golanhøydene har problem med Israels behandling av sårede syriske på israelske sykehus. Natt til tirsdag, overfalt ca 150 drusere en israelsk IDF ambulanse på vei til sykehuset fra den syriske grensen. De slo en av de to syriske skadde til døde.

Grunn til bekymring: Israel holder folkeretten!
Postet på 23. juni 2015

Samlet sett etter Operation Protective Edge i fjor sommer viser det seg at Israel ikke bare fulgte en rimelig internasjonal standard for overholdelse av loven under væpnet konflikt, men i mange tilfeller klart gikk lengre enn krevd.

Boikott gjerne Israel, men ikke i Betlehem
Postet på 23. juni 2015

Det er litt ironisk at så mange "menneskerettigheter"-aktivister rundt om i verden presser på for å boikotte israelske varer, men i Betlehem, som er den kristne "hovedstaden" for å fremme av BDS-boikott bevegelsen, finner man svært godt utvalg av produkter fra den jødiske staten.

Palestiner som advarer mot boikott
Postet på 22. juni 2015

- Jeg er imot boikott fordi det bare ender opp med å skade palestinerne selv, sier den palestinske menneskerettighetsaktivisten Bassam Eid.

Prest: Omgjør kirkebrannen til en ild av tilgivelse og kjærlighet!
Postet på 22. juni 2015

Abbot Gregory Collins, leder for Benediktinerordenen i Israel, oppfordret lokale kristne til å engasjere seg etter siste ukes ildspåsettelse av kirken i Tabgah, med å vise kjærlighet og tilgivelse.

Skjøt og drepte jødisk turgåer
Postet på 21. juni 2015

I to separate hendelser denne helgen skjøt palestinske terrorister og drepte en israelsk mann og forlot en politimann med alvorlige knivstikk.

BDS: Tåler gjerne undertrykkelse, sålenge de boikotter Israel
Postet på 21. juni 2015

Den amerikansk journalisten og jødiske aktivisten Ami Horowitz avslørte igjen den vanvittige doble standarden når det gjelder handlingen rundt boikottkampanjen BDS mot Israel.

Netanyahu: Et angrep på kirken, er angrep mot Israel
Postet på 19. juni 2015

Statsminister Benjamin Netanyahu sa på torsdag at det skammelige forsøket på å brenne ned kirken på Tabgha ved bredden av Genesaretsjøen, ikke bare et angrep mot kristne, men mot hele Israel.

Messianske jøder gir kristne forståelse for shabatt
Postet på 19. juni 2015

For at kristne skal få en bevissthet om det hebraiske grunnlaget for sin tro, er det en rekke nye og spennende bibelske elementer som kan legges til troen. Sabbath, eller Shabbat for eksempel en hovedelementene i den bibelske religion.

Lys i tunnelen for Israel versus Hamas?
Postet på 18. juni 2015

En høytstående Hamas tjenestemann, hvis navn ikke kan bli avslørt av sikkerhetsmessige grunner, bekreftet at samtalene finner sted; men han ville ikke kommentere dem ytterligere, og beskriver saken som - sensitive og meget delikat.

FN innrømmer raketter fra skole, fordømmer likevel Israel
Postet på 18. juni 2015

For første gang innrømmer en høytstående FN-tjenestemann personlig og offentlig at Hamas terrorister misbrukte FN-styrte skoler og andre fasiliteter på Gazastripen i fjor sommer.

Blogg: Soldater langt hjemmefra og helt alene
Postet på 18. juni 2015

De er unge, de er ofte akkurat ferdig med videregående skole og de har fremtiden foran seg. De melder seg opp til universitetet, får en jobb, tjener penger eller kanskje de reiser rundt om i verden. Men noen av de jødiske ungdommene ute i diasporaen bestemmer seg for noe helt annet. De reiser til Israel for å delta i det israelske forsvaret (IDF).

Kostnader knyttet til den israelsk-palestinske konflikten
Postet på 17. juni 2015

Det amerikanske forskningsinstituttet Rand Corporation har gitt ut en studie som viser at en tostatsløsning vil gi Israel fordeler i 120 milliard dollar klassen over ti år, mens palestinerne ville miste fordeler for rundt 5 milliarder dollar på samme tid.

UD i Israel latterliggjør medias dekning av Gaza
Postet på 16. juni 2015

Det israelske utenriksdepartementet lastet denne uken opp en YouTube-video (se nedenfor) som latterliggjør den villedende dekning av fjorårets Gazakrig fra de internasjonale mediene.

Ingen krigsforbrytelser begått av Israel ifølge rapport
Postet på 15. juni 2015

Israel publiserte i løpet av helgen resultatene fra 10 av verdens fremste generaler som konkluderte med at på tross påstander, begikk den jødiske staten ikke krigsforbrytelser under Gaza-krigen i fjor sommer.

Syria: Et synkende Titanic
Postet på 15. juni 2015

Israel skylder ikke britene eller franskmennene noe etter at de på en kunstig måte regulerte grensene gjennom Sykes-Picot-avtalen i 1916. Likeledes grensene fra 1947 under FNs delingsplan har noen som helst betydning.

Bukhari: Mossad har stjålet skoen min!
Postet på 14. juni 2015

Sionistene har fått skylden for alt fra Midt-Østen ustabilitet til global oppvarming, samt krakket på finansmarkedet. Men kanskje den mest underlige anklagen som er kommet til nå er å ha stjålet en enkelt sko fra en av sine høylytte kritikere.

Jihad, den sjette pillaren i islam
Postet på 14. juni 2015

En studie av nyere Midtøstenhistorie viser at dagens terrorisme ikke begynte med opprettelsen av staten Israel, men nesten tre tiår tidligere, på 1920-tallet.

Beordret Netanyahu et angrep på Iran?
Postet på 12. juni 2015

En opphetet debatt under Jerusalem Post sin årlige konferanse i New York satte søkelyset på en hendelse tilbake i 2010, hvor statsminister Benjamin Netanyahu tilsynelatende beordret Israels militære forsvar om å angripe Irans atomanlegg, eller i allefall å forberede seg på å gjøre det.

Byssantisk kirke avdekket like ved motorvei 1
Postet på 11. juni 2015

En bysantinske kirke datert til det femte århundre e.Kr. ble denne måneden oppdaget langs Highway 1 som kobler sammen Tel Aviv og Jerusalem. Området ligger nær den arabiske landsbyen Abu Ghosh og den messianske landsbyen Moshav Yad Hasmona.

Blogg: Hvordan leve med Downssyndrom i Israel
Postet på 11. juni 2015

140 barn blir født med Downs syndrom hvert år i Israel. I alt er det rundt 7000 mennesker med denne tilstanden i landet. Dette syndromet forekommer uforholdsmessig mye innen ultra-ortodokse miljø på grunn av deres restriksjoner til aborter.

Google-sjefen roser Israels vilje til entrepenørskap
Postet på 10. juni 2015

Google-sjef Eric Schmidt er i Israel denne uken, og hadde ikke noe annet enn flammende ros å si om den jødiske statens handlinger for innovasjon og entreprenørskap.

England: Vi skal øke, ikke redusere handelen med Israel
Postet på 10. juni 2015

Det kom et stort slag mot boikottbevegelsen BDS denne uka, da den engelske handelssekretæren i regjeringen, Sajid Javid lovet at hans regjering ville være å styrke, ikke boikotte handelsbåndet mellom England og Israel.

Israel klager, palestinerne jubler etter amerikansk vedtak
Postet på 9. juni 2015

USAs høyesterett vedtok mandag at amerikanerne født i Jerusalem ikke lenger kan liste Israel som sitt fødeland i sine amerikanske pass. Kjennelsen har gjort den jødiske staten opprørt, mens de palestinske selvstyremyndighetene feiret vedtaket som nok en rettferdigggjørelse av sin egen historien om den hellige byen.

Amerikansk "Farao" innbringende for egyptiske jøder
Postet på 8. juni 2015

Den amerikanske "Farao" er en veddeløpshest som eies av egyptisk-fødte Ahmed Zayat. Han ble den første fullblodshesten som fikk den ettertraktede Triple Crown på nesten fire tiår. Hesten slo til med Kentucky Derby, Preakness Stakes og Belmont Stakes noe som ikke har skjedd siden 1978, dermed fikk Farao utbetalt store beløp til sine ortodokse jødiske eier.

Ambassadører med gode hensikter
Postet på 8. juni 2015

Israel Today møtte lederen for den Internasjonale Kristne Ambassade i Jerusalem (ICEJ), Jürgen Bühler, for å diskutere hans visjon for en ny reformasjon som er like omfattende som den ledet av Martin Luther.

Millioner har sett vitnesbyrdet til jødisk Jesustroende
Postet på 7. juni 2015

Et evangeliseringstunt fra lokale israelske messianske jøder på nett har blitt litt av en sensasjon i løpet av den siste måneden etter at videoevitnesbyrdet om en jødisk mann som kom til tro på Yeshua (Jesus) tok fullstendig av.

VIDEO: Se oldtidsbyen Shivat
Postet på 7. juni 2015

Følgende video tilbyr fantastiske flyfoto fra ruinene av Shivta, en nabbateisk jordbrukslandsby som ligger langs den gamle krydderruten som går gjennom Israels sørlige Negevørkenen.

Netanyahu presset til å stoppe messianske jøders evangelisering
Postet på 5. juni 2015

- Det virker som en høyreorientert regjering, tungt lastet med ortodokse innslag kan føre til flere utfordringer for det messianske samfunnet, sa en leder til Israel Today.

Israelsk Intervju med Obama skaper uro
Postet på 4. juni 2015

Et Intervju som President Obama ga til den erfarne israelske journalisten Ilana Dayan gikk over all forvetning. I hennes hebraisk introduksjon av intervjuet sa Dayan at til å være den første svarte president, hadde Obama allerede endret Amerika for alltid. Hun klarte ikke å forklare hvordan hudfargen hadde forandret Amerika, men seerne hjemme kunne høre på tonefallet i Dayan stemme at det må ha vært en god forandring.

Økende trussel fra boikott bevegelsen
Postet på 4. juni 2015

Etter noen seire for boikott, motarbeid og sanksjoner har BDS-bevegelsen gitt israelere en bekymring for at dette voksende fenomenet kan bli vedvarende. Bekymringen er allerede en trussel mot den jødiske staten.

Skapte Israel og USA terror organisasjonen IS?
Postet på 3. juni 2015

- Ingen av dem har interesse av å bekjempe IS. Hvis de virkelig ønsket å løse dette problemet, ville de ha samarbeidet med den syriske regjeringen. I stedet har de nå bombet vårt land ...

Iran: Kerry skadet i skuddveksling med IS
Postet på 3. juni 2015

Som et eksempel på den type tullete nyhetsrapportering som preger mainstream media i den muslimske verden, spesielt med tanke på Israel, har en rekke ledende iranske nyhetsbyråer denne uken "avslørt" at USAs utenriksminister John Kerry har blitt såret i en skuddveksling med IS sine væpnede menn, og ikke falt av sykkelen sin.

Israel: USA vil ha Iran-avtale uansett pris
Postet på 2. juni 2015

En høytstående israelsk diplomatkilde anklaget denne uken USAs president Barack Obama for å være klar til å signere en atomavtale med Iran selv om det truer den jødiske staten. Noe som går i mot Obamas egne løfter.

Palestinske menneskerettighets forkjempere: Vi har nådd bunnen!
Postet på 2. juni 2015

I følge siste rapport om menneskerettigheter i de palestinske-kontrollerte områdene sier den uavhenige kommisjonen for menneskerettigheter i PA at situasjonen har nådd en all-time low, men det er ikke på grunn av Israel.

Hvilken Jesus mener du?
Postet på 1. juni 2015

Folk så ikke på Jesus som Messias, men rett og slett som en mirakelmann med samme navn som mange rettferdige. Det faktum at han er Guds Sønn kan bare bli åpenbart for oss ved Den Hellige Ånd.

Pavens skandale med "Fredens engel"
Postet på 1. juni 2015

En skandale brøt nylig ut etter et medieoppslag der BBCs David Willey siterte pave Francis som forteller den palestinske lederen Mahmoud Abbas, - Du er en engel av fred. Vatikanet ble deretter tvunget til å sende ut en presisering, men den gjorde lite for å lindre raseriet mot paven som tilsynelatende gav en helt ufortjent og ekstravagant kompliment til lederen av PLO.

Arkiv

Siste Nummer