Nyhetsarkiv

juli 2015

Høyeste beredskap etter drap på palestinsk baby
Postet på 31. juli 2015

Israelske sikkerhetsstyrker var i høyeste beredskap innfor helgen etter at en 18-måneder gamel palestinske baby ble drept i det som syntes å være et brannangrep utført av jødiske ekstremister i Samaria.

For mange er Gazakrigen ikke over
Postet på 31. juli 2015

- Jeg ble lamslått av hvordan jeg ble behandlet av israelerne. Jeg vokste opp med å bli høre at israelerne er våre fiender, og vi må å hate dem. Men legene har behandlet meg som en bror, sa en såret palestiner oss.

Rapport: Israel har eliminert barne-morder frigitt under fangeutveksling
Postet på 31. juli 2015

Israels Channel 2 rapporterte onsdag at et angivelig angrep fra det israelske flyvåpenet (IAF) på den syriske siden av Golan Høyden hadde eliminert den beryktede terroristen Samir Kuntar, sammen med fire andre lojale militante tilhengere av regimet til diktator Bashar Assad.

Knesset forsterker båndene til kristne politikere
Postet på 29. juli 2015

Det israelske Knesset fornyet forrige uke sin forpliktelse til Christian Allies Caucus, noe som de må gjøre etter hvert valg. Det faktum at Knesset fortsetter denne satsingen er et bevis på at de ser på forholdet mellom Israel og den kristne verden av stor betydning.

Kommentar: Blir Israel og menigheten noengang ett?
Postet på 29. juli 2015

For lenge siden, for et kort øyeblikk, var kirken og Israel de samme menneskene. Ja, ikke alle i Israel tilhørte kirken. Men alle i kirken tilhørte Israel. Ingen i kirken hadde norske navn.

Jøder som evakueres skaper uro i Netanyahus koalisjon
Postet på 28. juli 2015

Statsminister Benjamin Netanyahus skjøre koalisjonen ser ut til å være i trøbbel etter at politiet med tvang fjernet beboerne fra et nybygd nabolag i den jødiske byen Beit El nord for Jerusalem.

Historisk enighet, eller et historisk feiltrinn?
Postet på 27. juli 2015

I kjølvannet av den USA-meglede avtalen, - må Israel forberede seg på et eventuelt preventivt angrep på Irans atomanlegg, advarer en høytstående israelsk forsvarsanalytiker.

Bibelen har ikke forandret seg!
Postet på 27. juli 2015

Forrige uke kunngjorde arkeologer sammen med Israel Antiquities Authority at de hadde gjort en vellykket avdekkning av en forkullet Torahrull som først ble oppdaget i ruinene av en eldgammel synagoge for 45 år siden.

Finnes det lys i enden av tunnelen?
Postet på 27. juli 2015

Et år etter den ødeleggende 2014 Gazakrigen har svært lite har endret seg, nå forventer de fleste seg en ny krig veldig snart. - Israels bruk av makt er dalende og Hamas kommer ikke til å være rolige, sier en israelsk toppekspert. - Det er den virkeligheten vi lever i.

Økende uro på Tempelplassen
Postet på 27. juli 2015

Israelsk politi gjennomførte på søndag arrestasjoner på Tempelplassen som et svar på muslimenes lagring av våpen som angivelig var ment til bruk mot den jødiske feiringen Tisha B'av, den tradisjonelle markeringen av ødeleggelsen av det første og andre templet.

Priset være Allah, nå kan vi reise sammen med jøder
Postet på 23. juli 2015

Israelere gjøre mer for det palestinske folk i våre egne områder enn vår ledelse i Ramallah. Allah være lovet at vi kan reise sammen med jøder! sier Khalil fra den arabiske landsbyen Samoa.

Iransk atomavtale kan fordrive israelere
Postet på 22. juli 2015

En iransk atomavtale utgjør ikke bare en militær trussel, men også en alvorlig økonomisk utfordring som kan skade utenlandske investeringer i Israel, avskrekke turisme og føre til mange unge israelere vurderer å forlate landet.

Sjefsrabbiner uttrykte dyp takknemlighet til rettferdige hedninger
Postet på 22. juli 2015

Polens sjefsrabbiner hedret 50 eldre kristne som reddet jøder fra nazistene under andre verdenskrig. Rabbineren kalte dem "helter" på et arrangementet avholdt i det som den gang var den beryktede ghettoen i Warsawa. Rabbineren uttrykte "jødenes dypeste takknemlighet til de rettferdige hedninger."

Frigitt terrorist etter Shalit-avtale, har igjen drept
Postet på 21. juli 2015

Israelsk sikkerhetstjeneste har frigitt identiteten til terroristene som var involvert i forrige måneds skyting, der Malaki Rosenfeld ble myrdet. Nok en gang viser det seg at en terrorist frigitt under Shalit-forhandlingene har vært involvert.

Hva skjer under Klippedomen?
Postet på 19. juli 2015

Torahforskere mener dette er stedet hvorpå Gud etablert verden. Det samme sted har også blitt identifisert som Moriahberg hvor Abraham var villig til å ofre sin sønn Isak; og det første og andre templet har også stått over dette stedet haShtiya.

Nye Sanhedrin og Israels forløsning
Postet på 18. juli 2015

Folk lengter etter et rettsvesen som er villig og i stand til å håndtere den type rettferdighet som Bibelen krever.

Overlevde Holocaust ved hjelp av kristne, hjelper nå forfulgte kristne i Midtøsten
Postet på 17. juli 2015

I en alder av 19 år var Arthur George Weidenfeld blant de mange jødiske menn som britiske kristne med hell reddet fra Nazi-kontrollerte Østerrike like før Adolf Hitler og hans kompanjonger satte i gang "den endelige løsning".

Arabisk hat omdannes til kjælighet for Israel
Postet på 16. juli 2015

En egyptisk kirkeleder bosatt i Vest-London har fortalt hvordan hans hat mot sin gamle fiende Israel har blitt omdannet til kjærlighet gjennom å lese Bibelen.

Blog: The sky is the limit - det avhenger av deg selv
Postet på 16. juli 2015

Hvis du googler "Protective Edge" vil du straks oppdage at det var en av lengste militære operasjoner i Israels historie. Operasjonen startet 8 juli og endte 26 august. I denne perioden ble tusenvis av raketter og missiler ukritisk skutt mot de fleste områder av Israel, inkludert Haifa og Jerusalem. De fleste av Israels innbyggere ble utsatt for fare.

Palestinsk aktivist: Jerusalem er Israels hovedstad
Postet på 15. juli 2015

Den palestinske menneskerettighets aktivisten Bassem Eid har blitt enig med Israel Today om å jevnlig skrive politiske kommentarer til magasinet. Gå ikke glipp av disse kommentarene, men abonner på magasinet! Her kommer første artikel skrevet av Eid

Video: Messiansk soldat snakker nok engang om Gazakrigen 2014
Postet på 14. juli 2015

Flere uker etter at FN på en forutsigbar måte fordømte Israel for påståtte krigsforbrytelser under fjorårets Gaza-krigen, har den unge messiansk soldaten som deltok i krigen nok engang publisert en YouTube-video som gir et innblikk i hva som hendte, sett fra en lokal troendes perspektiv.

Ser ut som atomavtale med Iran blir en realitet
Postet på 14. juli 2015

- Alt det harde arbeidet har gitt resultater, og vi har nå forseglet en avtale. Gud velsigne vårt folk, sa en iransk diplomat på betingelse av å være anonym.

3 mistenkte jødiske ungdommer pågrepet etter brann mot kirke
Postet på 13. juli 2015

Israelsk politi har pågrepet og arrestert 3 jødiske ungdommer som startet brannen som forårsaket omfattende skader på kirken til minne om Jesus brødunder i Galillea. Gjerningsmennene forlot brannstedet etter å ha tagget hebraisk graffiti på kirken som fordømte tilbedelsen av avguder.

Første kvinnelige kriger mot IS tilbake i Israel
Postet på 13. juli 2015

Gill Rosenberg en kanadisk - Israeler er tilbake i Israel etter å ha tilbrakt de siste 8 månedene i frontlinjen mot IS i Syria og Irak sammen med kurdiske krigere.

Arabisk imam i Israel påkaller IS
Postet på 12. juli 2015

Imam i Al-Tawhid-moskeen i den israelske byen Umm al-Fahm påkalte helt åpent på støtte fra den islamske staten (IS) under en 2. juli. Han anklaget Hamas for å være for moderat og beskyldte organisasjonen for å samarbeide med Israel. Statsminister Benjamin Netanyahu ble også svertet av imam Muhammad Abd Al-Ghani og kalt en «jødisk hund". Den muslimske forkynneren anklaget videre jødene for å stå bak enhver katastrofe som plager det islamske folk.

Det finnes kristne i Iran som ber for Israel
Postet på 12. juli 2015

- Jeg elsker Israel, sa en iransk delegat på en konferanse i Manchester som tar sikte på å bygge broer mellom Midtøsten og etterfølgere av Jesus. - Jeg er fra Iran, men jeg elsker Israel, og det finnes kristne i bønn for Israel inne i Iran.

2 israelere holdes fanget i Gaza
Postet på 10. juli 2015

I tillegg til to døde israelske soldater, Hadar Goldin og Oron Shaul, som ble bortført av Hamas etter å ha blitt drept under Operation Protective Edge, gav israelske myndigheter i går beskjed at de jakter på ytterligere to israelere som blir holdt fanget av Hamas i Gaza.

UNESCO anklager Israel for å ødelegge Gamlebyen
Postet på 9. juli 2015

FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur (UNESCO) er i ferd med å anklage Israel for å utsette gamlebyen i Jerusalem for fare. Arabiske land som Algerie, Libanon og Qatar har sendt inn en resolusjon til UNESCO som fordømmer - en vedvarende og ulovlig utgravning og arbeid utført av den israelske okkupasjonsmyndigheten og grupper av ekstreme bosettere i gamlebyen i Jerusalem.

Israel villige til å lette sanksjoner mot Gaza?
Postet på 9. juli 2015

Høytstående offiserer i den israelske hæren har anbefalt å lette på restriksjonene for palestinerne i Gaza. Anbefalingene inkluderer å tillate tusenvis av beboere i området å reise utenlands. Det betyr også lette av importrestriksjoner for varer gjennom grenseovergangen i Kerem Shalom. Myndighetene vurderer også å gi arbeidstillatelser for de israelske lokalsamfunn i nærheten av grensen til palestinere fra Gaza også.

Blogg: Mistet bena under Gazakrigen blir nå ordfører
Postet på 8. juli 2015

På den aller siste dagen av operasjonen Protective Edge i fjor sommer, ble Gadi Yarkoni alvorlig skadet i et bombekasterangrep, og han mistet begge bena sina. Men han ga seg ikke. Han fortsatte å kjempe, for hans bedreing og helse, og senere også for sitt elskede hjemsted. Han var økonomisk koordinator for kibbutzen Nirim som ligger nær grensen til Gaza.

Steiner med et hjerte som taler
Postet på 8. juli 2015

Om jeg skulle gjette vil den siste anerkjennelse av Beit She'arim som en verdens kulturarv fra FN (UNESCO) ikke endre forståelsen til dem som tror at "jødene" er en moderne oppfinnelse oppdiktet av vestlig kolonialisme i Midtøsten.

Kortere militærtjeneste for menn
Postet på 6. juli 2015

De neste grupper av unge menn som fullfører militærtjeneste i den israelske hæren vil, for første gang, tjenestegjøre i mindre enn tre år. Dette innebærer at det vil bli mindre personale tilgjengelig for militæret. Noen avdelinger vil måtte lete etter kreative løsninger for å kompensere for lavere antall rekrutter.

Kommentar: Kommer Israel til å lide et nytt Holocaust?
Postet på 6. juli 2015

Mange kristne som sier de elsker Israel mener den jødiske nasjon har en avtale om Guds vrede skal komme over dem. Foran Israel finnes de verste lidelsene hun noensinne kommer til å oppleve. Verre enn år 70 etter Kristus. Verre enn inkvisisjonen. Endog verre enn Holocaust. Og det vil komme gjennom hjelp fra mange hærer av anti-Kristuser i de siste dager.

Video: Cesarea nasjonalpark
Postet på 5. juli 2015

Caesarea antikvitetspark er en av Israels mest imponerende parker, og inneholder unike bygninger fra ulike perioder, som bærer et taust vitnesbyrd om de omveltningene som har skjedd Caesarea i løpet av de siste 2300 årene.

Israel utvikler smart-vest for europeisk forsvar
Postet på 5. juli 2015

Den israelske militærutstyr produsenten, Elbit Systems, signert en kontrakt på $ 150 millioner med det nederlandske forsvarsdepartementet. Selskapet skal levere et avansert system for infanteritroppene i Nederland, Belgia og Luxembourg.

Israel på vakt ved den egyptiske grensen
Postet på 3. juli 2015

Den islamske stat (IS) startet en offensiv mot egyptiske sikkerhetsstyrker på onsdag og skal ha drept flere titalls mennesker.

Kristi forente kirke maner til boikott av israelske selskap
Postet på 2. juli 2015

Det liberale protestantiske kirkesamfunnet med 1,1 millioner medlemmer er de siste til å iverksette slike tiltak. I fjor stemte den presbyterianske kirken (USA) for å selge aksjer i et par selskaper med produkter som ble benyttet av Israel i de okkuperte områdene. Kristi forente kirke sin resolusjon gikk enda bredere ut.

Blogg: Halvparten av jødiske tenåringer i fengsel er fra Etiopia
Postet på 2. juli 2015

Informasjon som nylig er publisert av det israelske fengselsvesenet viser at av de fengslede tenåringer på Ofek interneringssenter er halvparten av etiopisk avstamning. Den Ofek interneringssenter er det eneste forvaringsanlegget i Israel for ungdom under 18 år. Dataene viser at frekvensen av israelske etiopiere som er fangslet er nesten 12 ganger så stor som den øvrige befolkningen.

Boikottaksjonen: Eksistensiell trussel mot staten Israel
Postet på 1. juli 2015

Boikott, salg og sanksjons aksjonen (BDS) har i det siste hatt noen seire. Israel er bekymret for at dette voksende fenomenet kan bli, eller kanskje allerede er en eksistensiell trussel mot den jødiske staten.

Palestinere støtter undertrykkelse av de homofiles rettigheter
Postet på 1. juli 2015

Det er ironisk at de mest høylytte tilhengere av palestinernes sak er ultra-liberale som også er best i klassen til å forsvare de homofiles rettigheter, samtidig som det palestinske samfunnet ikke tollererer homofile mennesker. Med andre ord, de kjemper for opprettelsen av en stat som de vet vil undertrykke rettigheter som er naturlige alle andre steder.

Arkiv

Siste Nummer