Nyhetsarkiv

august 2015

Sannheten bak det virale IDF-fotoet
Postet på 31. august 2015

I helgen gikk et bilde av en væpnet IDF soldat som holder en ung palestinsk gutt i håret, fullsytendig amok på Internett og historien ble gjengitt på store nettsteder som CNN.

Israels president: Det er vår rett å bebygge hele landet!
Postet på 30. august 2015

Israels president Reuven Rivlin uttalte forrige uke, uten å holde noe tilbake at det er riktig av jøder og den jødiske staten å bebo hele det bibelske landet Israel.

Kristne rockere hyller Israel og tar facebook med storm
Postet på 29. august 2015

Et amerikansk kristen band tar facebook med storm. De uttrykker sin helhjertede støtte til sine venner i eretz Israel.

Ortodokse jøder mest lik evangeliske kristne
Postet på 29. august 2015

Ortodokse jøder er som evangeliske kristne. De tror på Gud, stemmer, tilber, og oppdrar sine barn mer som evangeliske kristne enn andre jøder. Det er konklusjonen i en ny Pew Research studie angående ortodokse jøder i Amerika.

Hvor er den kristne verden?
Postet på 27. august 2015

Bildet til venstre viser en ung kristen pike, som sammen med familien flyktet fra Syria, i forkant av at horder av jihadist inntok landet. I dag livnærer de seg som tiggere på gatene i det nordlige Tyrkia. Hun er en av svært mange i lignende situasjoner, men disse er heldige. Utallige andre kristne har blitt brutalisert og massakrert i Midtøsten de siste årene.

En bølge av vold mot Jerusalem
Postet på 27. august 2015

Palestinsk-arabiske opprørere kastet på torsdag brannbomber mot et israelsk politikjøretøy i Øst-Jerusalem. De som satt i kjøretøyet var i stand til å flykte da bilen gikk opp i flammer, men de ble lettere røykforgiftet.

Det amerikanske valget om støtten til Israel
Postet på 26. august 2015

Frontfigur Donald Trump og publikumsfavoritt Dr. Ben Carson har vært spesielt tydelige i sin støtte til Israel. Hard har kritikken av nåværende president Barack Obama og hans håndtering av forholdet til den jødiske staten også vært i fra de to.

De fattiges president eller kongelig kjendis!
Postet på 25. august 2015

De palestinske selvstyremyndighetene og deres samarbeidspartnere i mainstream media, liker å fremstille de palestinskstyrte områdene som undertrykte og nødlidende. Men om man bare ser på den overdådige levestandarden for den palestinske ledelsen innser man raskt at noe er stinker.

Britisk anti-sionisme holder stand
Postet på 24. august 2015

Anti-sionister som den britiske arbeiderpartipolitikeren Jeremy Corbyn (her avbildet foran et Hizbollah flagg) nekter hardnakket for at de er antisemitter. De har mange jødiske venner, sier de, noe som motbeviser at de hater sionistene.

Henrik Ibsen hadde et forhold til det Hellige Land
Postet på 24. august 2015

En høstdag i 1874 hadde Norges store dikter Henrik Ibsen, sammen med datidens åndselite, muligheten til å høre Oslo Katedralskoles overlærer Volrath Vogt dele sin kunnskap som forfatter og teolog. Han meldte avbud – men ikke fordi han ikke var interessert. For det var han.

Renvasking av Holocaust
Postet på 24. august 2015

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas fremmet i sin universitetsavhandling et revisjonistisk syn på nazistenes Holocaust. Avhandlingen ble sendere utgitt i bokform. Derfor er det ingen overraskelse at mediene som styres av Abbasregimet er opptatt av det mange ville anse som fornektelse av Holocaust, eller i det minste en omskriving der man bagatelliserer den grusomme skjebnen til seks millioner europeiske jøder.

Jødisk enhetsdag
Postet på 24. august 2015

Hundretusener av mennesker i Israel og i jødiske samfunn i 20 land, deltok i Unity Day (enhetsdagen) − et år etter at palestinske terrorister kidnappet og drepte tre israelske tenåringer, som ble innledningen til 50-dagerskrigen i Gaza.

Obama setter Israel i dårlig lys
Postet på 23. august 2015

En nyhet kom utenfor søkelyset forrige uke, Obama-administrasjonen prøvde tilsynelatende å drite ut Israel, med deklassifisere historiske dokumenter om den jødiske statens eget atomprogram, bare for å presse landet til å støtte den farlige Iran-avtalen.

Etnisk rensing av palestinere, men Israel står ikke bak
Postet på 23. august 2015

Mange palestinere som er blitt fanget av sjiamuslimske militsgrupper i Irak har blitt brutalt torturert og tvunget til å "tilstå" sitt påståtte engasjement i terrorisme, ifølge palestinske forsker Abu al-Walid.

Sarkastisk minister "lovpriser" verdens brillianse
Postet på 20. august 2015

Ministeren for infrastruktur Yuval Steinitz (bildet) gratulerte på onsdag det internasjonale samfunnet for sin "innovative og utavboksen tenkning" ved å tillate Iran å selv kontrollere sine egne kjernefysiske anlegg.

Blogg: Ayala Shapira fikk sin drøm oppfylt
Postet på 20. august 2015

I desember 2014 ble den 11 år gamle Ayala Shapira et offer for et brannangrep da arabiske terrorister kastet en brannbombe inn i familiens bil, mens Ayala og hennes far var på vei hjem til Ma'ale Shomron i Samaria.

Hva venter den jødiske staten etter Irans atomavtale?
Postet på 19. august 2015

Hva kommer Iran til å gjøre med alle de friske pengene når sanksjonene blir opphevet?

Hamas: Israel bruker delfiner og spionerer på oss!
Postet på 19. august 2015

Nok en gang har Israels fiender tatt den jødiske staten på fersken for å utnytte dyr som spioner og leiemordere.

Presidentkandidater anklager Obama for å være antisemitt
Postet på 18. august 2015

Som forventet har skjebnen og fremtida til den lille staten Israel blitt et sentralt tema i det kommende presidentvalget i USA.

VIDEO: Vi skal hjelpe både venn og fiende!
Postet på 18. august 2015

I videoen oversetter Hananya Naftali til engelsk den ed enhver IDF soldat i saniteten må sverge under sin innsettelse.

Forbereder Israel en invasjon av Syria?
Postet på 17. august 2015

Israelske styrker i nord har de siste månedene lagt planer for en mulig kortvarig invasjonen av nabolandet Syria, melder den israelske nyhetsportalen Ynet.

Homofile kontrollerer media, ifølge politiker
Postet på 16. august 2015

Homofili ville ikke fått så mye oppmerksomhet eller så sterk grad av legitimering i den jødiske staten, uten det grepet homomiljøet har på lokale medier.

Hamas innrømmer at Israel ikke er skyld i vannkrisen
Postet på 13. august 2015

Israel får ofte skylden for alle problemene som oppstår hos de palestinske araberne. En av favorittanklagene er at Israel tar det meste av regionens vann til sine egne jødiske borgere, og dermed lar araberne få altfor lite av denne dyrebare ressursen.

Norsk filmfestival nekter israelsk film
Postet på 13. august 2015

Den israelske filmskaperen Roy Zafrani blir nektet visning av sin nyeste film "The other dreamers", som handler om psykisk utviklingshemmedes muligheter og drømmer i Israel, på en filmfestival i Oslo. Filmfestivalen Human Rights Human Wrongs, er nettopp et arrangement som skal fremme likestilling og samme rettigheter for alle mennesker.

Jøder og arabere sammen om død og liv
Postet på 12. august 2015

Det ultra-ortodokse nabolaget Romema på nordsiden av Jerusalem var vertskap for et rørende eksempel på at jøder og arabere lever sammen og handler i fred, kjærlighet og gjensidig respekt.

Falmer den kristne kjærligheten for Israel
Postet på 12. august 2015

Mange kristne sionister kan egentlig ikke forklare hvordan de ble kjær i Israel når noen spør. Eller hvorfor de elsker denne nasjonen. Om og om kan du høre dem si, - det bare skjedde. På et punkt var de helt uvitende og ukjærlige angående jødene og Israel, og rett etter på er de blitt lidenskapelig sionister.

Kommentar: Dette er dagens Israel
Postet på 11. august 2015

Det israelske samfunnet er vanskelig å tyde. Å både være en intenst sekulær og religiøs stat på samme tid, gir inntrykk av et samfunn hevet over ethvert håp. Forskjellen mellom de sekulære og religiøse menneskene er ikke så enkelt som man kan tro.

De fleste israelere mener Israel er i fare
Postet på 11. august 2015

Den månedlige fredsundersøkelsen ble gjennomført i slutten av juli og den avslørte at et kraftig flertall av israelske jøder mener deres nasjon er i alvorlig fare, sett utfra ulike sikkerhets- og militære perspektiv.

Palestinerne lider forsatt på Gaza
Postet på 10. august 2015

Et år etter at fiendtlighetene med Israel tok slutt, står innbyggerne i Gaza overfor en ny fiende: en økonomisk belastning som forventes å påføre enda mer fattigdom i kystenklaven som allerede sliter fra før.

De fleste israelere eier en Bibel, gir respekt for Guds Ord
Postet på 10. august 2015

En undersøkelse gjennomført i slutten av forrige måned viser at nesten alle israelske jøder eier en bibel, og at de fleste derfor setter Guds Ord høyt. Nesten halvparten av den jødiske befolkningen leser fremdeles fra Skriften, i allfall i spesielle anledninger.

Kong Husseins kristne fredsmegler
Postet på 9. august 2015

For Generalmajor Imad Saliba Maayah, var det å stifte fred med Israel som å se profetier gå i oppfyllelse. Den dekorerte, Bibel-troende, jordanske offiseren var håndplukket av kong Hussein til å være med i forhandlingsteamet som meglet freden mellom Jordan og Israel i 1994, en avtale som ble overholdt i mer enn 20 år.

Uvanlige arkologiske funn gjør israelske myndigheter ekstatiske
Postet på 9. august 2015

Alle byggeprosjekt i Israel må innledes med en grundig arkeologisk undersøkelse for å sikre at ingenting av stor historisk verdi bebygges. Og det er nettopp det som skjer når arkeologer undersøker plasseringen av et ny førskole i Jerusalem.

Kaprer Bibelen for et palestinsk evangelium
Postet på 7. august 2015

Koranen har kapret Abraham, Moses og Jesus ved å gjøre dem til muslimer. Nå gjør palestinske kristne det samme. I rettferdighetens navn har Jesus aldri nektet jødene sin unike identitet.

Goliats enorme byport er funnet
Postet på 6. august 2015

En ekspedisjon gjort av Bar Ilan-universitetet har oppdaget et festningsanlegg og en gigantisk stor port inn til bibelske filisterbyen Gat, hjemstedet til Goliat. Den ekstra store porten var helt sikker stor nok til å bane vei for den berømte kjempen, selv om han aldri kom tilbake etter fra møtet David.

Muslimer angrep kristne på Tempelplassen
Postet på 6. august 2015

En kristen turist fra Frankrike ble angrepet av muslimer på toppen av Tempelhøyden på tirsdag etter å ha vinket med et israelsk flagg på jødedommens helligste sted.

Mirakler grunnfester vår tro
Postet på 6. august 2015

Israel Today sin finansdirektør forteller om sitt nylige engasjement for en kvinnelig støttegruppe i Tel Aviv som har lært henne at vi må gjøre oss tilgjengelige som kanal for det mirakuløse.

Palestinsk analyse: Vi ønsker den israelske administrasjonen tilbake!
Postet på 6. august 2015

Følgende gjestekommetar er skrevet av den ledende palestinske analytiker Bassam Eid.

Det er velkjent at Gazastripen i de siste dagene har tiltrekt seg stor oppmerksomhet pga de store mengdene sement, men etter å ha sjekket hvem som mottar disse store mengder sement, er det blitt klart at disse leveransene gikk til lagringsanlegg for kjøpmenn som jobber under påvirkning av Hamas.

Tyrkiske muslimer betaler gjenoppbygging av synagoge
Postet på 5. august 2015

Abdullah Demirbaş (bildet), en tidligere ordfører i gamlebyen i Diyarbakir, en stor og viktig by ved bredden av elven Tigris, skal gjenoppbygge den lokale synagogen som den jødiske befolkningen benyttet i tiden før de ble utvist av tyrkerne.

Arabere kaster brannbomber mot jøder
Postet på 4. august 2015

En 27 år gammel israelsk kvinne fikk moderate skader med første og andre grads forbrenninger på mer enn 20 prosent av kroppen etter at hun og hennes mann ble angrepet med brannbomber under kjøring til Nord-Jerusalem mandag.

Konkuranssen om Messias
Postet på 4. august 2015

Den israelske offentligheten er fascinert av Messias, som er grunnen til at temaet ofte dekkes i media. Rapporter om Messias kan ikke bare leses i ortodokse aviser, men også i sekulære medier.

Israelske kristne knytter seg til sine armenske røtter
Postet på 2. august 2015

Det er nå tid for de fleste barn i regionen å reise på sommerleir, og de arabisktalende kristne nord i Israels er intet unntak.

Arkiv

Siste Nummer