Nyhetsarkiv

november 2016

Israel har angrepet en militærkonvoi nær Damaskus
Postet på 30. november 2016
Arabiske medier rapporterte at israelske fly fløy innover Syria natt til onsdag og bombet en våpen konvoi nær hovedstaden Damaskus.
Iransk general sier Israel er borte løpet av 10 år
Postet på 30. november 2016
Den høytstående iranske hærføreren redgjorde i en analyse i forrige uke at Israel vil bli tilintetgjort en gang i løpet av de neste 10 årene, som en følge av flere islamske revolusjoner i regionen.
Israel til kamp mot IS på Golanhøyden
Postet på 28. november 2016
Israelske soldater som patruljerer langs grensen mellom Israel og Syria kom under ild på fra terrorister tilknyttet IS på søndag.
PA sørger over tapet på Cubas leder Fidel Castro
Postet på 27. november 2016
Den Palestinske myndighet sendt på søndag ut en rekke uttalelser og uttrykte sorg etter dødsfallet på den 90-årige cubanske diktatoren Fidel Castro
VIDEO: Jumbojet slukker flammer i nærheten av Jerusalem
Postet på 27. november 2016
Mer enn 29 fly fra hele verden er med å slukker flammene i Israel. Deriblant en stor 747 jumbojet fra USA.
Black Friday har annen betydning i Israel
Postet på 26. november 2016
På fredag, gikk folk verden over beserk under Black Friday, den store shoppingdagen som også har kommet til Norge. Israelerne liker vanligvis å delta på dette, men i år har andre og mye viktigere saker kommet foran.
Israel i ekstase over Trumps utnevnelse av Nikki Haley
Postet på 24. november 2016
Israel er blant de første, og er absolutt mest ekstatiske blant FNs medlemsland etter at den kommende amerikanske presidenten Donald Trump utnevnelsen av sin ambassadør til FN
Utslitte brannmenn kjemper mot hundrevis av branner
Postet på 24. november 2016
Det Israelske brannvesenet sin talsmann fortalte Army Radio torsdag at utmattede brannmenn over hele landet fortsatt kjemper mot "hundrevis av branner"
Skogbrann herjer sentrale Israel
Postet på 23. november 2016
En stor skogbrann brøt ut i løpet av natt til tirsdag i nærheten Latrun i sentrale Israel. Brannen antas å ha startet ved et uhell av turfolk som lagde mat i en skog. I den sterke vinden spredte brannen seg raskt til omkringliggende områder.
Jerusalem er klar til å bygge mange hus
Postet på 22. november 2016
Jerusalem kommune har startet å diskutere et nytt byggeprosjekt i den nordlige bydelen Ramat Shlomo som vil tilføre 1400 nye leiligheter i området, den del av byen som palestinerne hevder er deres eget.
Piqapoo - Israelsk Low-Tech på sitt beste
Postet på 21. november 2016
Israel er kjent for å være et high-tech vidunder, men hva med landets bidrag til low-tech?
Israel forbereder seg på nok en tørr vinter
Postet på 20. november 2016
Væranalysene for den kommende vinteren i Israel er ikke oppmuntrende. I åtte år Israel har gått igjennom tørre vintre. Og i de siste ukene har denne saken vært et gjennomgangstema i media. De fleste israelere frykter en tørr vinter, med eller uten disse analysene
Trumps team ber Israel ta det litt roligere
Postet på 20. november 2016
USAs valgte president Donald Trump sitt overgangsteam har oppfordret Israel til å tøyle sin utilslørte begeistring for deres presidentkandidat sin overraskende seier og hva det kan bety for utviklingen av de jødiske bosetningene
Leonard Cohen: Stod sammen med soldatene i frontlinjen
Postet på 16. november 2016
Bortgangen av Leonard Cohen er kilde til stor sorg i Israel. Den kanadisk jødiske legenden så på seg selv som en bror av alle israelere
Jøder får like mange barn som arabiske familier
Postet på 16. november 2016
Israels statistisk sentralbyrå kunngjorde denne uken at for første gang i historien til den moderne staten Israel, er den jødiske fødselsraten på høyde med den arabiske fødselsraten. Både jødiske og arabiske kvinner får i gjennomsnitt 3,13 barn
Hjelp oss og beskytte våre unge, akkurat som dine egne!
Postet på 16. november 2016
Øyeblikket var rørende og sårt, tårer fra familien til stede presset seg frem. Foreldre, søsken, besteforeldre, tanter, onkler, mine barn, alle som deltok.
Rabbinere ber Trump og Putin gjennoppbygge templet
Postet på 16. november 2016
En gruppe ledende israelske rabbinere ser den påtroppende amerikanske president Donald Trump og Russland president Vladimir Putin som et ekko av kong Kyros av Persia, som for 2500 år siden hjalp det jødiske folket i gjenoppbyggingen av tempelet i Jerusalem.
Israel ønsker å dempe det muslimske bønneropet
Postet på 15. november 2016
Statsminister Benjamin Netanyahu sin regjering godkjente på søndag et lovforslaget som vil sette en stopper de muslimske bønnropene som runger over høyttalerne i hele Israel
FN kaller IDF feltsykehus for best i verden
Postet på 15. november 2016
I forrige uke fikk Israel et sjeldent kompliment da FN offentlig anerkjente Israel Defense Forces (IDF) som verdens beste helseteamet
Anti-Trump markering floppet
Postet på 14. november 2016
Liberale israelere er desperate etter å gjøre som sine amerikanske kolleger og skape en masseprotest mot Donald Trump etter at han ble valgt til USAs president. Men de klarer bare ikke å mobilisere.
VIDEO: Bli bedre kjent med Israel
Postet på 14. november 2016
Se denne videoen fra Israel og bli mer kjent med landet. Fotografen har vært høyt og lavt for å vise nettopp deg Eretz Israel.
Trump til Israel: Jeg elsker dere!
Postet på 11. november 2016
Bare dager etter at hans overraskende seier i det amerikanske presidentvalget, bekrefter Donald Trump at hans tid i Det hvite hus vil merkbart knytte sterkere bånd i forholdet USA-Israel
Israel sørger over artisten Leonard Cohen
Postet på 11. november 2016
Den legendariske jødiske musikeren Leonard Cohen døde torsdag i en alder av 82. I Israel vil hans tap føles desto sterkere gjennom hans jødiske tilhørighet
Trump betyr en historisk mulighet for Israel
Postet på 10. november 2016
Utdanningsminister Naftali Bennett sa på onsdag at Israel har vært et gissel for tostatsløsningen i mer enn to tiår, og at valget av Donald Trump i USA representerer en "historisk mulighet" til å endre kursen
Trump som president, betyr nei til en Palestinsk stat
Postet på 9. november 2016

Israelske politikere og kommentatorer som de fleste andre rundt om i verden, våknet onsdag morgen til sjokket at Donald Trump vant en overlegen seier i det amerikanske presidentvalget.

Jordanelven er rekordlav, advarer mot tørke
Postet på 9. november 2016

Israel er på kanten av en stor tørke i følge myndighetene som rapporterer om rekordlav vanntilstrømming fra den nordlige delen av Jordan til Genesaretsjøen.

Tvangskonvertering av kristne på Gaza
Postet på 8. november 2016

Man skulle tro at en historie som dette ville skape store overskrifter, gitt hvor mye oppmerksomhet som gis alle andre aspekter av den israelsk-palestinske konflikten. Men tvangskonvertering av kristne til islam under Gazas Hamasstyre ser bare ikke ut til å interessere vestlige makthavere.

VIDEO: Israel rundt på 60 sekunder
Postet på 8. november 2016

Vår kjære messianske venn har laget en ny video som presenterer Eretz Israel iløpet av 60 sekunder.

Tidligere CIA topp sikker på at Trump vil forbedre båndene til Israel
Postet på 7. november 2016

Tidligere CIA-direktør James Woolsey er sikker på at hvis valget på den neste presidenten i USA denne uken, vil være Donald Trump, vil han forbedre det ødelagte forholdet mellom USA og Israel.

Palestinerne hevder rett til hebraiskskrevne Dødehavsruller
Postet på 7. november 2016

På tross av at Dødehavsrullene er demonstrativt nedskrevet på hebraisk, hevder nå palestinerne at disse eldgamle fragmentene av Bibelen er av muslimsk opprinnelse.

Kristne oppfordres til å oversvømme FN med bibler
Postet på 4. november 2016
I kjølvannet av FNs resolusjon, hvor organisasjonen benekter jøder og kristnes forhold til Tempelhøyden, blir kristne nå oppfordret til å overøse organisasjonen med bibelske bevis.
Israel ignorerer Obamas innvending mot bygging i Shiloh
Postet på 2. november 2016
På tross av den lange og dokumenterte bibelske historien som sier at Shiloh er en hellig jødisk by, sier Obama at jødene ikke kan bo der.
Fiendtlighet og hykleri blant ikke-statlige israelske organisasjoner
Postet på 2. november 2016
Hvis venstreorienterte ikke-statlige israelske organisasjoner er så opptatt av å skape fred, hvorfor fordømmer de ikke da palestinerne for å nekte å normalisere sitt forhold til Israel?
Arabiske Knesset-medlemmer møtt med kalde skuldre
Postet på 1. november 2016
Koalisjons- og opposisjonslovgivere i Knesset gjennomførte tverrpolitisk plan: De straffet arabiske kollegaer for å vanære Shimon Peres.
Muslimsk inskripsjon beviser det jødiske tempelet
Postet på 1. november 2016
Det kommer stadig frem flere bevis på at det er en link mellom Tempelhøyden i Jerusalem og Israel. Nå kommer det også bevis fra muslimsk hold.

Arkiv

Siste Nummer