Palestinerne rasende på Obamas anerkjennelse av jødisk tilhørighet

2. september 2014 |  Israel Today Stab

Det kan diskuteres om hvem som med rette styrer hvilke områder i dag, men disse konfliktene kan bare løses fredelig hvis araberne aksepterer at jødene ikke er fremmede inntrengere. Slik ser iallefall israelske tjenestemenn på situasjonen.

Forrige uke signaliserte igjen Israels «forhandlingspartner» den palestinske selvstyremyndighetene nok en gang at de ikke er forberedt på å forsere dette hinderet for fred.

PLO (Palestinian Authority) Executive Committee medlem Hanan Ashrawi (bildet) kom med en hard uttalelse till et intervju USAs president Barack Obama ga til The New York Times et par uker før krigen kom i avslutningsfasen. Obama ble spurt hvis ustabiliteten i Midtøsten øker vil han da være bekymret for Israels fremtid. Presidenten svarte: «Det er utrolig å se hva Israel har fått til i løpet av de siste tiårene. En kan tenke på drømmen til de tidlige sionistene. Å ha skapt dette utav ingenting, dette er utrolig spennende, utrolig vellykket, velstående og viser frem dette landet som et arv av oppfinnsomhet, energi og visjon fra det jødiske folk. Og fordi Israel er så dyktige militært, trenger jeg ikke bekymre meg for Israels overlevelse.»

For Ashrawi og andre såkalte «moderat» politiker er Obamas konkrete anerkjennelse av jødenes rett til dette landet og deres gjenoppbyggelse som å «vifte med en rød klut». «Obamas anerkjennesle av denne ekstreme sionistiske ideologien et vendepunkt og skaper et grunnlag for politiske beslutninger som er farlige,» sa hun på de palestinske selvstyremyndighetene sin TVkanal.

Oversettelse av Ashrawi uttalelser ble gitt av Palestinian Media Watch. De har lenge dokumentert de palestinske myndighetenes fornektelse av jødisk historie i denne regionen. En ideologi som danner grunnlag for at Israel ikke har noen iboende rett til å eksistere i landet.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.