Israel kan kan slå til mot Iran når som helst

15. september 2014 |  Israel Today Stab

Kampen om å øke forsvarsbudsjettet hardner til og på søndag minnet sjefen for Israel Air Force, Maj.-Gen. Amir Eshel alle om at de samme flyene som ble brukt til å angripe Gaza i sommer kan når som helst bli kalt ut til å slå ut Irans kjernefysiske anlegg.

«Det er ingen i dette rommet som vil være forberedt på å sitte i en bil som er like gammel som våre fly,» sa Eshel til Israels Channel 2 News. «I går var disse flyene i Gaza og i morgen kan vi sende dem til Teheran.»

Israels statsbudsjettet har vært en kilde til store spenninger etter sommerens Gaza krig. Finansminister Yair Lapid har lovet å ikke øke skattene for å dekke kostnadene under offensiven mot Gazas og Hamas sine ledere. Men statsminister Benjamin Netnayahu insisterer på at det i tillegg til å dekke Gaza-krigen også må brukes ekstra millioner av sekel fra forsvarsbudsjettet til tiltak som skal redusere faren for angrep som finnes i utsatte områder.

Netanyahu er fortsatt forpliktet til å hindre Iran fra å lage seg atomvåpen og dessuten må han opprettholde Israels overlegenhet i lufta som også følger med i denne forpliktelsen.

Med et Iran som trassig søker etter en atombombe ble Eshel kommentarer sett på som et hint om at Israel kan være klar til å slå den islamske republikken i svært nær fremtid.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.