Studie: Stress fra rakettangrep gir flere jentebabyer

16. september 2014 |  Israel Today Stab

I den sørlige Israel byen Sderot som har vært under mange angrep viser en ny studie at en unormalt stor andel av alle fødsler er jenter. Studien tar sikte på å måle effekten av stress under svangerskap.

Studien sammenligner statistikk fra både Sderot og en annen sørlig by, Kiryat Gat. Undersøkelsen har samlet materiale i perioden 2001 og 2008. I denne perioden ble kun Sderot utsatt for daglige rakettangrepene fra Gaza, mens begge byene ligger like langt fra Barzilai Medical Center i Ashkelon.

Under tittelen "Mødres stress og risiko for spontanabort" fant studien at gutt-jente fordelingen i Sderot mellom 2001-2008 viste seg å være 49,5 prosent til 50,5 prosent. Overalt ellers i Israel er tallene motsatt: 51 prosent av alle fødsler er gutter, mens 49 prosent er jenter.

"Siden 2001 har Sderot blitt stadig angrepet av raketter fra Gazastripen" skriver forskerne og tror at det vedvarende stresset disse angrepene genererer resulterte i økte spontanaborter.

"Jentefostre er mindre utsatt for stress generelt" sier Eyal Anteby, leder for obstetrikk og gynekologi ved Barzilai. Noe som denne studien viser kan være grunnen til flere jentefødsler i Sderot.

Studien fant at 44 prosent av jentene født i Sderot hadde lavere fødselsvekt enn de fra Kiryat Gat. I tillegg var sannsynligheten for premature fødseler i Sderot dobbelt så høy som ellers i landet.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.