Naziflagg over palestinsk landsby

28. mai 2013 |  Israel Today
[caption width="972" align="alignleft"] KLAR TALE: Mandag vaiet et stort naziflagg over den palestinske landsbyen Beit Omar mellom Jerusalem og Hebron. – Araberne synes ikke lenger de trenger å skjule sine morderiske hensikter, sier en jødisk beboer i nærheten. (Foto: Israel Today)[/caption]Landsbyen Beit Omar ligger mellom Jerusalem og Hebron, og mandag hadde palestinaarabiske innbyggere heist et stort naziflagg ved moskéen i byen.

Det reagerte jøder i de nærliggende landsbyene i Etzion-blokken sterkt på.

– Vi følte vi ble satt 75 år tilbake i tid. Det var nesten som å miste retten til landet vårt. Araberne synes ikke lenger de trenger å skjule sine morderiske hensikter, men sier høyt at de ønsker å utslette oss, sa en jødisk beboer om flaggingen til nyhetsbyrået Tapit News Agency.

Det israelske militæret ble raskt underrettet om det nazistiske flagget, og sendte en gruppe soldater for å fjerne det.

Forguder Hitler Nazistene og deres diktator Adolf Hitler har lenge blitt forgudet i store deler av det palestinske samfunnet. Hitlers «Mein Kampf» er stadig en av de 10 mest solgte bøkene i de palestinsk-kontrollerte områdene, og boken har en lokal distributør, skriver bladet Israel Today.

Under andre verdenskrig opptrådte den palestinske lederen i Midtøsten, Haj Amin al-Husseini, som en nær støttespiller for Hitler, og rekrutterte muslimer til nazistenes innsats både i Europa og i Midtøsten.

Israel Today/Dagen

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.