Arabiske kristne stolte av å tjenestegjøre i Israels hær

5. juli 2013 |  Israel Today
[caption id="attachment_4186" align="alignleft" width="250"] En kristen araber fra Nazareth som tjenestegjør i Israels hær(IDF)[/caption]Arabiske kristne innbyggerne i Israel, som stolt tjenestegjør i den israelske hæren (IDF), oppmuntrer sine barn til å gjøre det samme. Disse familiene har kommet under økende angrep fra arabiske ledere og politikere. Derfor er Israels regjering i ferd med å ta disse truslene på alvor og har kommet dem til unnsetning.

En gruppe kristne arabere i Nazareth, som tjenestegjør I IDF som offiserer, har en tid aktivt rekruttert unge arabiske kristne til å følge i deres fortspor og tjene den jødiske staten. Likeledes har den greskortodokse presten Fader Gabriel Nadaf også vært aktiv for å få arabisk ungdom inn i Israels hær. Dette har medført stor motstand fra muslimske arabiske medlemmer av Knesset, som har gått ut og truet Nadaf.

Israels justisminister Tzipi Livni og innenriksminister Gideon Saar ringte imidlertid umiddelbart til Fader Gabriel Nadaf, for å støtte ham og tilbød ham den assistanse han ønsket.

Onsdag kunngjorde Israels regjeringsadvokat, at det var åpnet en gransking av virksomheten til de arabiske muslimske Knessetmedlemmene, som hadde øvet press på Nadaf. Mange arabiske politikere er nemlig sterkt imot at arabisk ungdom verver seg i Israels hær, de frykter at dette vil legitimere staten Israel.

"Det er uakseptabelt at arabiske medlemmer av Knesset, påstår at denne presten og de kristne arabiske offiserene er trojanske hester, så de sender brev til dem og ber dem slutte med å oppfordre arabisk kristen ungdom til å la seg verve i IDF," sa Likud medlem i Knesset, Miri Regev, under en høring om saken i Knessets innenrikskomite.

I mellomtiden er de proisraelske arabiske kristne fra Nasaret stadig mer dristig i sin holdning. "De var ikke redde for å holde en offentlig sammenkomst i slutten av juni måned, for å verve flere arabiske unge til IDF," forteller den israelske avisen Maáriv.

"Vi valgte å holde denne konferansen for å demonstrere at ingenting vil avskrekke oss. Vi bor ikke i Syria, der kristne ikke får lov til å snakke; eller i Irak, der kirker blir bombet. Vi lever i en jødisk stat, som er et demokratisk og fritt land. Som israelske kristne, ser vi oss selv som en del av dette landet, og ikke som en del av de som er imot Israel. Inntil nå har mange av oss vært redde for å snakke ut, men nå er dette endret. Vi bekjenner nå, at vi er arabiske kristne, som vil tjene den israelske staten," uttalte deres talsmann Moran Khaloul til avisen.

Ali, som organiserte denne konferansen, bemerket "at arabere idag legger merke til hva som skjer over hele Midtøsten og innser at Israel er det eneste stedet i regionen, der kristne kan bo og føle seg trygge. Det er derfor at flere og flere av oss innser at det er ingen andre land i Midt-Østen enn Israel, som det er verdt å kjempe for."

Noen gikk enda dypere i sin begrunnelse for å bli med i den jødiske statens militære styrker. Araberen Henry Zahav, som idag går i videregående skole og har gitt uttrykk for at han vil verve seg i IDF, gav for eksempel følgende svar til avisens Maa´rivs journalist: "Til syvende og sist må vi innse, at Jesus var jøde, hans mor var jøde, og alle hans 12 disipler var jøder."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.