Snart ikke flere jøder igjen i Jemen og Etiopia

19. august 2013 |  Israel Today
[caption id="attachment_4249" align="alignnone" width="500"] Noen av de 17 jeminittiske jøder som denne uken kom til David Ben Gurion Airport ved Tel Aviv[/caption]Alle de 17 jeminittiske jødene som denne uken kom til David Ben Gurion Airport var foreldre som hadde flyktet direkte fra Jemen til Israel. Deres barn hadde to år tidligere flyktet via Argentina.

Historien begynte i 2011, da medlemmer av den jemenittiske ultraortodokse jødiske Satmarbevegelsen fikk overbevist en gruppe på 30 jemenittiske jøder å komme til London, hvor de ville bli gitt flyktningstatus.

Men på vei til London ble gruppen informert om at di ikke ville få flyktningestatus i Storbritannia. Dermed dro de direkte videre til Argentina. Blant denne gruppen var seks av Yehya Karnes barn og fire av hans bror Haim Karneis barn. De to familiene med foreldre og deres barn ble endelig gjenforent på israelsk jord i går.

I de senere årene har Jemens lille jødiske samfunn blitt truet på livet av muslimske ekstremister og al-Qaida. Ved en rekke anledninger siden 2008 har fremtredende medlemmer av det jødiske samfunnet i Jemen blitt myrdet uten at myndighetene har grepet inn.

Frekvensen av jødisk innvandring til Israel fra Jemen har økt betydelig, som følge av antisemittiske trusler og forfølgelser. I de siste fire årene har over 150 jemenittiske jøder kommer til Israel takket være spesielle og hemmelighetsfulle transporter av Jewish Agency.

Ifølge vurderinger av Jewish Agency, er det bare 90 jøder igjen i Yemen, og halvparten av dem lever i hovedstaden Sana'a.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.