Raketter over Israel fra Libanon, israelske fly slår tilbake

27. august 2013 |  Israel Today
[caption id="attachment_4256" align="alignnone" width="400"] Israelske kampfly klare til å fly inn i Libanon[/caption]Israelske krigsfly bombet igår morgen terrormål like sør for den libanesiske hovedstaden Beirut, som et svar et rakettangrep mot det nordlige Israel en dag tidligere. Det israelske militæret bekreftet angrepet, men ga ikke detaljer om målet.

Torsdag ettermiddag ble fire raketter avfyrt fra Sør-Libanon i det nordlige Israel. En av rakettene ble ødelagt av Israels Iron Dome antirakettsystem. En annen landet nær et boligområde, hvor det bodde verlevende fra Holocaust.

Innbyggere i byene langs Israels nordlige kyst fortalte at de hørte flyangrepssirener og kraftige eksplosjoner på onsdag. Alle som bor i området er klar over hva de skal gjøre i en slik situasjon, og straks tok de dekning i nærmeste bomberom.

Rakettene antas å ha blitt skutt opp fra en palestinsk flyktningeleir i den libanesiske kystbyen Tyr. En terrorgruppe tilknyttet Al Qaida opplyste straks at de sto bak angrepet, men Israel sier at til syvende og sist holder de den libanesiske regjeringen ansvarlig for angrepet

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.