Israel ikke er en apartheidstat

29. august 2013 |  Israel Today
[caption id="attachment_4265" align="alignnone" width="500"] Esther Meshoe, som er datter av den konservative sørafrikanske parlamentariker dr. Kenneth Meshoe[/caption]I et intervju med nyhetsmagazinet Democracy Broadcasting i Johannesburg uttaler Esther Meshoe, som er datter av den konservative sørafrikanske parlamentariker dr. Kenneth Meshoe, at sannheten er "at det overhode ikke finnes aparteid i Israel, men at dette er falsk løgnpropaga. Jeg taler av erfaring, fordi mine foreldre led grusomt under apartheidstyret i Sør-Afika, og jeg vet derfor godt hva apartheid er."

Den sørafrikanske bevegelsen Boikott- og salg og sanksjoner (BDS) ønsker å stemple Israel som en apartheidstat, men er heldigvis på tilbakegang i Sør-Afrika. Men dessverre har mange sørafrikanere blitt påvirket av BDS´s propaganda.

Esther Meshoe forteller i intervjuet om et nylig besøk en venn av hennes familie har hatt i Israel. Vennen var sjokkert over å oppdage at staten Israel var totalt anderledes fra hva hun hadde blitt fortalt i Sør-Afika.

"En av våre familievenner dro til Israel for to år siden. Han kom dess verre ut for en ulykke og ble brakt til et sykehus. Til høyre for ham lå en jøde, og på hans venstre side lå en araber. Da skjønte vår venn at Israel ikke var en apartheidstat. Her lå arabere og jøder på samme sykehusrum. Hva slags apartheid snakker løgnerne i BDS om?" sa Esther.

Esther Meshoe bemerket at i Sør-Afrika måtte Nelson Mandela og hans tilhengere kjempe for grunnleggende rettigheter, som retten til å stemme, gå på skole, bevege seg fritt og motta helsehjelp. "Hvis Israel virkelig var en apartheidstat, hadde ikke arabiske statsborgere i landet kunnet få behandling på israelske sykehus og ellers nyte de samme rettigheter og fordeler som jødene har. Vi må fortelle sannheten om Israel, at den ikke er en apartheidstat. Som kristne er vi lært opp til å være sannhetens folk, som elsker det jødiske folk," sa Esther videre.

Hele intervjuet med Esther Meshoe kan du se på videoen på linken:

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.