Ofret sport for å tjene landet

26. september 2013 |  Israel Today
Kaptein Teut på 26 år, var droneoperatør og sjef for IAFs operative avdeling. Reut, som kommer fra nord i landet, har på en måte vokst opp i luftforsvaret. Hennes far var flyingeniør mestepareten av sitt voksne liv, og hennes bror er jagerflyger. – Jeg har tilbragt nesten hele livet på flybaser, så helt fra jeg var ung har jeg pustet inn den militære atmosfæren, sier hun i et intervju med websiden til IDF (De israelske forsvarsstyrkene).

– Jeg har alltid elsket å være der det skjer noe spennende. Men til å begynne med var hun mest opptatt av tennis, og da hun tolv år gammel begynte å trene seriøst, utviklet hun seg raskt til å bli den sjette beste kvinnelige tennisspilleren i landet. Etter gymnaset sto hun overfor et dilemma: Skulle hun fortsette sin karrièr som profesjonell tennisspiller eller fortsette familietradisjonen og gå inn i luftvåpenet. – Det var den vanskeligste avgjørelsen jeg noen gang har tatt, sier hun. – Jeg elsket tennis, og jeg visste at dersom jeg gikk inn i flyvåpenet, ville det være over og ut med tenniskarrièren.

Til slutt bestemte hun seg for å tjene landet sitt. Kaptein Reut fullførte ni års opplæring som UAV-operatør, og endte opp med å bli sjefsoperatør. Hennes ansvarsområder innbefattet rekognoseringsoppdrag for å oppspore mulige terrorister over lengre tid, og forsikre seg om at det ikke er sivile dersom terrorister gjemmer seg i bolighus og huset blir beskutt. Hun har nå sluttet i militæret og studerer medisin, men har bestemt seg for å «gi reservestyrkene en dag i uka resten av livet». Kaptein Reut er et eksempel på de beste kvalitetene i sionismen: Helhjertethet, patriotisme og selvoppofrelse. Hun flyr, bokstavelig talt høyt, med begge bena solid plantet på jorda.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.