Jøder arrestert for å ha sunget på Tempelplassen

18. oktober 2013 |  Israel Today
[caption id="attachment_4320" align="alignnone" width="600"] Jøder arrestert etter å ha synget på Tempelplassen[/caption]Hva kan være så galt med å offentlig vise sin nasjonal stolthet i sin egen hovedstad? Dessverre for disse 10 menn, som alle uttrykte sin jødiskhet, både nasjonalistisk og religiøst, har forbrutt seg på loven oppe på Tempelplassen, dette stedet som ironisk nok er jødedommens helligste sted.

Sheikh Yusuf Adeis, muslimsk lokal øvrighet, fortalte arabisk media at handlingene til disse jødiske menn utgjorde en "avskyelig forbrytelse» og en «krenkelse av alle traktater." Sist torsdag ble tre jødiske menn ført bort for stille resitere bønner på det hellige stedet.

Israels lover garanterer religionsfrihet, samtidig som Høyesterett stadfester retten til jøder å be ved Tempelhøyden. Men fortsatt avbryter politiet jøder i sine handlinger for å uttrykke sin tro med å kalle det å «forstyrre freden." Og de muslimske myndighetene som styrer ordningen har sørget for at jødiske bønner faktisk sammenlignes med en forstyrrelse.

I dag blir alle jødiske besøkende til Tempelhøyden nøye overvåket av muslimske vakter, som vil kreve at israelsk politi aksjonerer selv på det minste hint dersom disse jøder ber. Frykten for en eksplosjon av muslimsk vold, gjør at israelsk politi pliktoppfyllende spiller på lag med den muslimske vaktstyrken.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.