Unytter kristen forfølgelse for å demonisere Israel

7. november 2013 |  Israel Today
[caption id="attachment_4361" align="alignnone" width="512"] Kristne i Midtøsten forfølges[/caption]

Diarmaid MacCulloch, en medarbeider på St. Cross Collage skriver om kristen forfølgelse, men kun som ett springbrett for å angripe amerikanske kristne som støtter Israel.

"... En av de stillheter som jeg synes er mest frustrerende er nettopp mangelen på støy fra vestlige kristne om skjebnen til opprinnelige kristne i Midtøsten. I hjertet av problemene i Midtøsten er syv tiår med uløste konflikter mellom Israel og Palestina ... "

Ja, vestens stillhet vis-à-vis situasjonen for kristne i Midtøsten er ekte og frustrerende, men hvordan er MacCulloch i stand til å konkludere med at den arabisk-israelske konflikten er "kjernen" av problemet? Hva med de veldokumenterte islamske læresetninger som systimatiserer undertrykkelse og forfølgelse av kristne og andre ikke-muslimer? Hva med det faktum at kristne av islam har blitt forfulgt i mer enn 1300 år før staten Israel overhodet eksisterte?

Hva med det faktum at kristne akkurat nå blir forfulgt i hvert hjørne av den islamske verden, som jeg har dokumentert i min månedlige "muslimsk forfølgelse av kristne" serie. Dette inkludert ulike land som Pakistan, Indonesia, Kasakhstan, Filippinene, og hver eneste del av Afrika , og ikke bare i Midtøsten?

Er det ikke dette  som er det sanne "hjertet av problemet"-og ikke den lille og relativt nye staten Israel?

I stedet tilbyr MacCulloch politisk korrekte standardtekster som for eksempel: " Kristne er gjort til syndebukk for sin tro av en ekstremistisk militant mindretall av muslimer, som forråder sin egen religion ved intoleranse, og som gjør at andre muslimer skammer seg over hva som skjer"

Faktisk er det MacCulloch som forråder seg selv ved å karakterisere islam som en "tolerant" tro når vi vet at en moderat fortolkning av læren hver det dag i store typer beviser det motsatte. Så istede for å fylle hullene i den muslimske praksis av troen, angriper MacCulloch heller amerikanske kristne og endetidslæren for å skadet tradisjonelle kristne i Midtøsten mest.

Det ville vært mer nyttig og oppriktig om han hadde adressert mer grelle spørsmål, som for eksempel:
  • Når det muslimske brorskapet og dets støttespillere i Egypt tenner  på noen og 80 kristne kirker og dreper kristne, inkludert barn, for ikke å nevne alle de andre anti-kristne grusomheter de har begått både før og etter at staten Israel ble en realitet. Finnes det skremmende holdninger hos de eller er det på grunn av Israel?
  • Når islamske opprørere i Syria terroriserer kristne, halshugger deres prester og pastorer, ødelegger kristne kors og knuser ikoner-mens de roper islamske slagord. Er det på grunn av Israel eller noe mer inngrodde holdninger?
  • Når muslimer i Indonesia ulovlig stenger kirker tvinges kristne til å feire jul i gatene, mens kumøkk og urin kastes på dem. Er det på grunn av Israel, eller finnes det mer inngrodd holdninger?
  • Når den nigerianske islamske gruppen Boko Haram ødelegger hundrevis av kirker og slakter tusenvis av kristne, og samtidig på den andre siden av Afrika, terroriserer den somaliske islamske gruppen Al-Shabaab kristne og halshugger dem. Er det på grunn av Israel eller noe mer læremessig feil ett sted?
  • Faktisk, når kristne minoriteter i den Hamas-styrte Gazastripen blir bortført og tvunget til å konvertere til islam, er at på grunn av Israel eller elefanten i rommet?
MacCulloch har riktig med hensyn til en ting: Mange muslimer hater Israel. Men det er langt fra å si at hatet mot Israel bekrefter at forfølgelsen mot de tradisjonelle kristne har sin årsak i staten Israel og de vestlige kristnes støtte til dem.

Kommentaren er skrevet av Raymond Ibrahim som er forfatter av Crucified Again: Utsette Islams nye krigen mot kristne gjenngitt av www.israeltoday.co.il

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.