Filippinene takker Israel for katastrofehjelp

18. november 2013 |  Israel Today
[caption id="attachment_4372" align="alignnone" width="500"] En del av det israelske nødhjelpsteamet drar til Filippinen[/caption]Den filippinske ambassadøren i Israel, Generoso D. Calonge sa at hans nasjon er mest takknemlig for umiddelbar og overveldende støtte fra den jødiske staten i kjølvannet av supertyfonen Haiyans ødeleggelser, som drepte anslagsvis 10 000 mennesker, og etterlot seg 800.000 mennesker uten mat, vann og husly.

"Jeg kan ikke beskrive de sterke følelser jeg har akkurat nå, at vertslandet mitt, Israel, bryr seg om våre rammede innbyggere," sier Calonge til The Jerusalem Post.

Allerede for en uke siden sendte Israels statsminister Benjamin Netanyahu et brev til sin kollega på Filippinene, hvor han garanterte at Israel ville sende hjelp umiddelbart.

På onsdag tok et stort israelsk militært jumbojetfly av for Filippinene med ialt 148 israelske leger samt sykepleiere om bord. Israels forsvar arbeider med å sende ialt 234 medisinsk personell og nok forsyninger og utstyr for å etablere et stort feltsykehus på Filippinene.

Israel har tidligere gitt liknende hjelp til både Haiti og Japan etter jordskjelv som herjet begge disse to land henholdsvis i 2010 og 2011.

"Israel Home Front Command har soldater og offiserer som utmerker seg innen søk og redning, som har svært profesjonelle leger med erfaring i slike komplekse oppdrag," forklarte forsvarets pressetalsmann, oberstløytnant Peter Lerner. "I løpet av de årene vi har hjulpet til med nødsarbeid i Japan, Haiti, Ghana, Bulgaria og Tyrkia, har dette israelske militære medisinske hjelpekorps praktisert sine meget kvalifiserte ressurser og kunnskaper til de som trengte det i nevnte land.

Israels utenriksdepartement har i tillegg sendt til Filippinene et team av rednings-og medisinske eksperter fra private israelske og jødiske humanitære grupper, som for eksempel IsraAid.

"Israel støtter Filippinene ikke bare i ord, men også i handling", uttalte Israels ambassadør til FN´s talsmann Ron Prosor på tirsdag.

Israels ambassadør til Filippinene, Menashe Bar-On, sa at "Filippinene og det filippinske folk er nære venner av Israel og det jødiske folk. I dette øyeblikket er vår presserende oppgave å arbeide for å utvide hjelpen til den filippinske regjeringen"

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.