En uvanlig gave fra en gutt til Bar Mitzvah

16. januar 2014 |  Israel Today
[caption id="attachment_4691" align="alignnone" width="524"] Bar Mitzva gave fra ung jødisk gutt[/caption]Jamie feiret sin Bar Mitzvah i Israel og gav beskjed på hjemmesiden jamiedoft.com at alle gaver skulle gis til det israelske militæret (IDF). Helt konkret gikk gavene til kommandoenheten Sayeret Matkal, som er mest kjent for redningen de utførte i Entebbe den 4. juli 1976. Kommandosoldatene fløy til Entebbe, Uganda og fridde ut israelske og jødiske fanger.

De var passasjerer på et Air France fly på vei fra Tel Aviv til Paris, som ble kapret av terrorister fra PFLP (Popular Front for The Liberation of Palestine), etter en stopp i Athen. Jamie samlet inn imponerende 135.000 norske kroner, som skal brukes til å renovere deler av rekreasjonssenteret til Sayeret Matkal, et sted hvor soldatene kan slappe av.

«Israel er et spesielt land. Soldatenes oppofrelse har alltid vært en inspirasjonskilde for meg», sier han. «Jeg kunne ikke hatt en bedre ide til å bruke pengene fra min Bar Mitzvah enn til dem. Jeg har møtt mange soldater de siste to årene og deres hengivenhet og mot er eksepsjonelt.»

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.