Nazor: Messiansk rekruttskole

20. januar 2014 |  Israel Today
[caption id="attachment_4702" align="alignnone" width="400"] Messianske jøder i IDF[/caption]Motivasjonen er høy og hele 72 prosent av de nye rekruttene ber om å bli en del av en krigførende enhet, men det er samtidig en stor overgang. For mange av disse tenåringene bor de hjemmefra for første gang og livet bringer dem masse bekymringer.

Det er en av grunnene til at det messianske jødiske samfunnet i Israel har skapt et program for nye rekrutter, kalt Nazor. Programmet består av ni dager på en intensiv rekruttskole, laget for å gi messianske jøder redskapene de trenger for å tjenestegjøre i IDF på en måte som gir ære til Gud, Yeshua (Jesus) og nasjonen Israel.

«Vi kobler åndelig, fysisk og mentale øvelser for å få dem i form og klare til å tjene deres Mester og sitt hjemland», sier Yochanan Stanfield, en av instruktørene, til Israel Today. «Vi oppmuntrer dem til å være frimodige med sin tro mens de er i miliæret. Disse ungdommene er sannsynligvis de viktigste vitnene for Yeshua som påvirker en hel generasjon unge i Israel.»

Gjennom å høre og se på vitnesbyrdene fra ungdommer som har fullført Nazor-rekruttskolen, så er det klart at de fleste forstår sitt spesielle kall i livet mens de tjenestegjør i militæret. «Vi mobiliseres, ikke bare for det israelske forsvaret, men også for en tjeneste i Guds hær,» sier en av avgangselevene.

Joel Goldberg, lederen for programmet, ser på Nazor som en måte å hjelpe troende å holde fast på sin tro mens de tjenestgjør i militæret. «Ganske mange vil få seg kjærester mens de er i tjenesten,» sier han. «De kan komme bort fra Herren og kan også slutte å søke til menigheten.»

«Det er viktig at vi alle støtter disse ungdommene gjennom hele deres tjenestetid,» sier Goldberg til foreldre og besøkende under fjorårets avslutningsseremoni. Disse unge menn og kvinner gir sine liv for å tjene oss og vårt land. De er der for oss, og vi trenger å være der for dem.»

Goldberg organiserer også ungdomsgrupper fra lokale menigheter, som deltar på spesielle seremonier for messianske soldater. Når en soldat fullfører den grunnleggende utdanningen, mottar en æresbevisning eller øker i gradene, engasjerer hele menigheten seg. Om en soldat er alene på basen en shabbat (lørdag), så forsikrer menigheten seg om at noen av deres messianske venner kommer på besøk.

«Militærlivet krever mye», forklarer Goldberg. «Uten støtte fra familie og samfunnet av de troende er det mange som ikke hadde klart det.»

IDF-rekruttene bekymrer seg om hvor de skal tjenestegjøre. Noen har drømmer om å synge i det ikoniske militærbandet. Andre ønsker å bli skarpskyttere på Golanhøydene eller dataeksperter for det hemmelige informasjonskorpset, men de fleste tjenestegjør der militæret plasserer dem.

Før hun deltok på Nazor-programmet, hadde en kvinnelig rekrutt bestemt seg for at hun skulle forlate militæret om hun ikke kom i den enheten hun ønsket. Hun kunne ikke tenke seg hvordan hun kunne overleve å gjøre noe hun hatet i to år.

«Underveis i programmet slet jeg med frykt over hvor jeg kom til å havne under militørtjenesten. Men nå vet jeg at det beste stedet for meg, er å være akkurat der Gud vil ha meg. Uansett hvor Gud plasserer meg, vet jeg at jeg kommer til å få det bra. Jeg vil tjene Gud der jeg havner.»

«Voks der Gud planter deg,» sier Goldberg til oppmuntring. «Og da vil du bli en velsignelse og et vitne for Yeashua uansett hvor du er.»

Av David Lazarus

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.