Muslimsk Knessetrepresentant truet kristen representant

13. februar 2014 |  Israel Today
Et muslimsk medlem av Israels nasjonalforsamling - Knesset -, den frittalende og kontroversielle Hanin Zoabi, står nå overfor et mulig søksmål, etter at hun kom med en tynn tilslørt trussel mot en kristen Laborrepresentant i Knesset forrige uke.

Shadi Haloul, talsmann for det israelske kristne Rekrutteringsforumet, som oppmuntrer unge lokale kristne arabere til å bli med i den israelske hæren og la seg fullt ut integrere i det jødiske samfunnet, ble invitert av Knessetkomiteen til å uttale seg på vegne av det økende antall kristne arabere, som ønsker å bli anerkjent som en minoritet separat fra araberne.

[caption id="attachment_4788" align="alignnone" width="500"] Det muslimske medlem av Israels nasjonalforsamling - Knesset, Hanan Zoabi[/caption]Da Haloul hadde nådd slutten av sin presentasjon, reiste den muslimske Knessetrepresentanten Hanin Zoabi seg og kalte den kristne Haloul "feig", og ba ham heller å gå tilbake til gatene i Nasaret, hvor lokale muslimer og "usympatiske kristne ville gi ham riktig svar."

Denne uken har det israelske kristne rekrutteringsforums advokat, Uri Shenha, sendt en forespørsel til Israels justisministeren om han kan fjerne Zoabis parlamentariske immunitet, slik at hun kan bli holdt ansvarlige for sine farlige bemerkninger i Knesset mot de kristne. Anmodningen fra Shenha hevder at Zoabi muligens ikke kan ha direkte truet Haloul, men at hennes bemerkninger i Knesset meget lett vil kunne egge til vold mot ham og andre kristne som har lignende synspunkter.

Medlemmer av forumet siterer fra den israelske avisen Ma'ariv, om at andre tidliger har blitt tiltalt for "oppfordring" til trusler, som var langt mer uskyldig enn hva Zoabi sa til Haloul. Mange israelske kristne arabere og de ​​som støtter dem ser Zoabis uttalelse som en trussel som skal skape frykt blant de arabiske kristne i Nasaret.

Den innsendte rettsanmodning fra advokat Shenba konkluderte imidlertid med at frykten blant de kristne araberne i Nasaret nå har blitt brutt. Israel vil derfor i tiden fremover oppleve å se at flere og flere kristne verver seg til Israels hær og bygger sterkere relasjoner med det jødiske folk og blir stadig mer lojale og produktive borgere av staten Israel.

I mellomtiden vil de kristne araberne imidlertid stå overfor en svært reell trussel om vold fra muslimene mot Haloul og alle som er medlemmer av det israelske kristne rekrutteringsforumet. Shenba anmoder tilslutt i sin rettsanmodning om forbønn for de kristnes sikkerhet og vekvære.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.