Holocaust på isen

14. februar 2014 |  Israel Today
http://youtu.be/mx96OcUKpT0

Mye kritikk har fulgt den unge kunstløper etter å ha brukt temaet fra "Schindlers liste" i en kunstløpkonkurranse. Men er det galt å bruke en Holocaust tema i en sportsbegivenhet?

Dette var ikke første gang Steven Spielbergs film om Holocaust har fulgt et kunstløpstykke. Katarina Witt var den første som skøytet til John Williams tema i « Schindlers liste » i 1994 . Da ble Spielberg selv så grepet av forestillingen at han gikk ut og måtte uttrykke takknemlighet til Witt. Det er spesielt at Witt var tysk.

Som Witt , skatet den 15 - år gamle Lipnitskaia iført en rød kjole i minne til den lille jenta i Spielbergs film . I den prisbelønte filmen ser Oscar Schindler intenst på en liten blond polsk jødisk jente Ramblas som vandrer mellom ghetto gatene under grusomhetene . Hun har på seg en rød kjole den eneste fargen som gjengis i hele svart og hvitt -filmen . Det er den røde kjolen som gjør den lille jenta skiller seg ut så levende i filmen , som det gjør noe i sinnet til Oskar Schindler . Den lille jenta berører Schindler og fyller ham med anger og gjørat han er nødt til å finne en måte å redde så mange jøder som han kan.

Lipnitskaia øvelse ble koreografert av Ilia Averbukh, en tidligere olympisk is danser som også er en russisk jøde. Hennes kunstneriske innslag fra filmen på banen er spesielt effektivt fordi hun er så tett i alder til den lille jenta i den røde kjolen. Dette forsterkes med 15 -åringen Lipnitskaia sine bevegelser på isen og opptreden virker helt uanstrengt nesten som et barn som leker.

Hvorfor skulle noen kritisere at en så ung tenåringsjente minner oss på igjen disse grusomheter fra 2. verdenskrig gjennom sin kunstneriske og overbevisende måte. Er ikke verden i behov for å lære av historien. Vi må fortsette å bruke ethvert medium som hjelper oss" aldri glemme" Holocaust enten i museer, filmer , bøker eller dans. Vi skal være veldig takknemlig for unge mennesker som fortsatt er så rørt over hjertesorg av Holocaust at de er villig til å utforske nye og kreative måter å hjelpe oss alle til å rope ut " aldri igjen."

Se den røde jenta i dette klippet fra Youtube:

http://youtu.be/j1VL-y9JHuI

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.