Vedtak i Knesset: - Kristne arabere først og fremst kristne i Israel

28. februar 2014 |  Israel Today
Father Gabriel Nadaf[/caption]Kort og godt vedtok Knesset at kristne arabere skal sees på som kristne i Israel. Loven som ble vedtatt skiller altså kristne arabere fra mesteparten av den arabiske befolkning i Israel, som er muslimer.

Det uttalte målet med loven er å øke de kristnes arbeidsrettigheter i Israel. Ved å anerkjenne dem som et selvstendig mindretall, kan de dermed gis separat representasjon i kommunestyrene og ansettelseskomiteer rundt om i landet.

De israelske arabiske representanter i Knesset, som stort sett er muslimer, gikk kraftig til angrep på loven. De hevdet at den ville undergrave den arabiske identitet i det Hellige Land.

"Dette er en historisk begivenhet for oss kristne i Israel," uttalte Shadi Haloul, som er talsmann for det kristne IDF Forum og formann i arameisk Christian Association i Israel til Israel Today. "Vi som er kristne med arameiske røtter fortjener rett til selvidentitet og nasjonal identitet med våre egne representanter i alle israelske institusjoner," la han til.

Haloul og mange andre med ham har lenge pekt på den forferdelige situasjonen, som de fleste kristne over hele Midt-Østen nå befinner seg. "Vi takker Israels Gud for at vi lever i Israel, for i Israel er de kristne fredet. Nå er vi også anerkjent uten å bli slått i hartkorn med de arabiske partiene i Knesset, " sa Haloul.

"Vi er en del av det israelske samfunnet, dermed vil vi forsvare Israel og fortsette vårt arbeide for sameksistens med jødene i dette velsignede landet," lover Haloul. "Alle oss i det kristne IDF Forum, inkludert vår åndelige leder Father Gabriel Nadaf, er en del av denne suksessen. Vi ser derfor frem til flere lover som kan oppfylle våre kristne behov i Israel," avsluttet han.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.