Netanyahu: Israel ser frem til fred med araberne

7. mars 2014 |  Israel Today
Statsminister Benjamin Netanyahu på talerstolen på AIPAC´s samling i Washington[/caption]"Vi har alle så mye å tjene på fred. Fred ville være bra for oss og fred ville være bra for araberne," sa statsminister Benjamin Netanyahu på den årlige American Israel Public Affairs Committee- AIPAC´s samling i Washington. "Fred vil også åpne opp muligheten for å etablere formelle bånd mellom Israel og de ledende land i den arabiske verden," la han til.

Den israelske lederen fortsatte med å forklare at "mange arabiske ledere, og her må dere tro meg, dette er nemlig et faktum og ikke en hypotese, at mange arabiske ledere i dag allerede innser at Israel ikke er deres fiende. Derfor ønsker vi fred og trivelig forhold med alle arabiske land."

"For a ta et eksempel. Tenk på mulighetene vi da har sammen, med en kombinasjon av israelsk innovasjon og entreprenørskap, kunne vi få en løsning på hele regionens vann. og energiproblemer. Dessverre har ikke selvstyremyndighetens leder Mahmoud inntil idag vært villig til å gå inn i en slik hverdag ved å anerkjenne den jødiske staten Israel," appellerte Netanyahu til det arabiske lederskapet.

Den arabiske selvstyremyndighets lederskap gjorde det umiddelbart klart på samlingen at de ikke deler Netanyahus visjon for fremtiden. Den arabiske forhandlingsleder Nabil Shaath kom umiddelbart med en kunngjøring om at den arabiske ledelsen aldri ville anerkjenne Israel som et nasjonalhjem for det jødiske folk.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.