Norsk cruiceskip dropper Tunisia etter diskriminering av israelere

12. mars 2014 |  Israel Today
Rederiets beslutning om å droppe Tunisia ble først rapportert av Cruise Critic, en online cruise informasjonsside. "Vi ønsker å sende et sterkt budskap til Tunisia og anløp rundt om i verden at vi ikke vil tolerere slik tilfeldig diskriminering av våre gjester," sa Kevin Sheehan, administrerende direktør i NCL i en uttalelse tirsdag.

The Anti -Defamation League roser Norwegian Cruise Line for sin modige avgjørelse. "Vi applauderer den rederlige og ansvarlige beslutning om å stå opp mot den diskriminerende politikken som den tunisiske regjeringen pratiserer," sa Abraham H. Foxman direktør i ADL. "De sender et klart budskap til Tunisia og andre regjeringer som opprettholder slik praksis mot israelere eller andre borgere at det vil ha en negativ innvirkning på deres turisme."

Haaretz skriver også at på mandag medelte ADL sin bekymring til direktør Kevin Sheehan i NCL, over flere klager fra passasjerene om bord på det norske skipet Jade som de mottok, etter å ha blitt informert om at de ville bli nektet landgang rett før den planlagte stoppen i Tunis. Ifølge en NCL uttalelse tirsdag, ble selskapet ikke informert om den nye tunisiske politikken på forhånd. Uttalelsen gjorde det helt klart at NCL ... "ikke vil tolerere slike tilfeldige handlinger av diskriminering mot noen av våre gjester", og selskapet indikerte også at de, "kansellert alle gjenværende anløp til Tunisia , og vil ikke omgjøre beslutningen."

Det norske skipet Jade har lagt til i Tunisia hver tredje uke i løpet av denne vinteren, ifølge Cruise Critic .

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.