Israelske mini-droner over Gaza

20. mars 2014 |  Israel Today
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KO0ivOqn1z0

Nyhetbyrået Associated Press (AP) har fulgt en israelsk tropp som sender droner inn over Gaza bare noen dager etter at islamske jihadister pepret Israel med nærmere 100 kortdistanseraketter. – Gaza er et av de største og nærmeste områdene som utgjør en stor utfordring for våre styrker. Overvåkingen av Gaza er viktig for at ikke de skal kunne true den israelske befolkningen langs grensen, sier Itay Turgeman i Den israelske hær (IDF).

«Lerken» kalles denne lille dronen som ikke trenger en flyplass for å ta av og er en av de mest strategisk viktige hjelpemidler i forsvaret. Dronen kan settes sammen på ti minutter og er operativ i to timer. Den sender sine bilder til en operasjonssentral på bakken, som så formidler informasjonene videre til IDF. Den kan også tilintetgjøres dersom den skytes ned eller blir tatt av fienden.

Droner har vært viktige i de siste to krigene på Gazastsripen. Den formidler informasjoner om hva som skjer på bakken, noe som har reddet mange israelske liv. Se videoreportasjen fra drone-skvadronen øverst på siden.

Av John Solsvik - Dagens korrespondent i Israel

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.