Fire jøder såret i rakettangrep fra Hamas i Gaza

30. juni 2014 |  Israel Today
Aktuelle fabrikk produserer plastartikler. Det oppstod straks en kraftig brann i fabrikkbygningen. En tilstøtende malingfabrikk tok også fyr. Begge fabrikkene brant ned til grunnen. Brannvesenet i byen fikk hindret at brannen spredde seg.

Fire personer ble lettere skadet i angrepet. Heldigvis, fordi rakettangrepet fant sted på sabbátten, så var det ingen arbeidere inne i fabrikkene på den tiden.

Tidligere i helgen ble de avfyrt to mellomdistanseraketter mot den sørlige havnebyen Ashkelon. Disse ble uskadeliggjort av Israels Iron Dome antimissilsystem. Ashkelon er et stort industrielt senter, som er ekstremt sårbare for rakettangrep.

Rakettangrepene fra Gaza har øket siden 12. junibortføringen av de tre jødiske tenåringene i Judea.

Israel svarte l helgen bombardementet fra Gaza med nålestikkangrep med kampfly på Hamas og andre terrormål i hele Gaza. Et overvåkingskamera i Sederot fanget opp et slikt israelsk flyangrep inne i Gaza, der et kjøretøy som transporterte to ettersøkte terrorister plutselig eksploderte etter å ha blitt truffet av en israelsk raketter.

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman sa søndag at Israel igjen seriøst må vurdere muligheten til å gjenvinne Gazastripen.

"Vi må bestemme om vi er på vei nn i et scenario, der vi må ta full kontroll over Gaza," sa han til Hærens Radio. "Vi har sett at en begrenset operasjon fra Israels side bare opildner Hamas. Det synes som om eneste løsning er å ta Gaza tilbake."

Statsminister Benjamin Netanyahu antydet på det ukentlige regjeringsmøtet søndag at alle alternativer nå ble overveiet.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.