Rakettregnet fra Gaza forsetter

7. juli 2014 |  Israel Today
Det er ikke rapportert alvorlige skader. Iron Dome anti-missil systemet som det israelske forsvaret benytter avverget flere raketter som truet bebodde områder i Israel.

På søndag avfyrte Gaza-baserte terrorister minst 25 raketter mot Israel. En israelsk soldat ble lettere skadet av splinter fra ett av angrepene. Sist uke, ble fem israelske hjem ødelagt under rakett angrep og en fabrikk brente ned til grunnen som en følge av en rakett avfyrt fra Gaza.

Israelske myndigheter har advart ledere i Hamas til å avslutte rakettangrepene, ellers kan de stå ovenfor en hard og målrettet militær aksjon fra Israel. I mens er den alminnelige holdning i Israel å unngå en fortsatt eskalering av konflikten i regionen. Mange frykter at en slik aksjon bare vil oppmuntre Hamas og dens allierte til fortsatt å angripe Israel med raketter.

Denne uka har faktisk Hamas publisert en video som spotter innbyggerne i Beersheva og oppfordrer dem til å «springe for livet» før det er for sent. Det israelske utenriksministerium og IDF publiserte også en video på Youtube som viser hvordan innbyggere i sørlige Israel har det under et rakett angrep.

Samtidig som dette annonserte Untenriksminister Avigdor Lieberman på mandag slutten for sitt parti Israel Beiteinus samarbeid med statsminister Netanyahu styrende parti Likud. Lieberman argumenterer for en hard militær respons og anklager Netanyahu for å sette Israel i enda større fare med sin moderate holdning.Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.