Israel Today-intervju: Slik håndterer IDF-kaptein opprøret i Jerusalem

9. juli 2014 |  Israel Today
IT: Vi får høre at Israelere er sinte og at noen IDF soldater roper på hevn mot araberne. Hva blir gjort med det?

IDF offiseren: Jeg sammenkalte til krisemøte med alle soldatene og forklarte at all slik oppførsel er straffbart. Som soldat i IDF kan slike ting ikke tas i egne hender. IDF har klare etiske regler og instrukser for å ivareta uskyldige liv og holde seg til gitte ordrer. Det være seg jødsik såvel som arabiske liv. Det finnes absolutt ikke rom for anti-arabisk oppførsel i IDF.

Jeg har advart alle mine soldater at de ikke kan foreta slike ytringer. Ikke på Facebook, ikke på nettet og heller ikke i samtaler med andre. Det er absolutt forbudt, med lov, for en IDF soldat å si sånt.

IT: Men det finnes soldater som er sinte, de ønsker å uttrykke seg, hva sier du til dem?

IDF offiseren: Jeg forteller dem at om de hevner seg på Palestinerne er de ikke bedre enn terroristene. De lærer barna å hate og drepe jøder. Jeg sier til mine undeordnede at IDF ikke tillater at soldatene faller i slikt mørke. Uansett hvem som bryter de etiske reglene for denne nasjonen må regne med å bli straffet hardt.

IT: Hva forteller du dem angående de siste kidnappingene og drapet på den Palestinske ungdommen utført av jøder?

IDF offiseren: Vi kan ikke gjøre hva vi vil fordi vi er opprørte. Dette er et sivilisert land med høye moralske standarder. Vi kan ikke ha et land som tillater kidnapping og drap som de vil. Det vil bli kaos.

Disse hevnaksjonene er spesielt farlig i denne høy-risiko, krigs-crazy Midtøsten.

Jeg synes straffen for jøder som kidnapper og dreper arabiske gutter bør være den samme som for Palestinere for terror mot jøder. Mange Knesset medlemmer sier vi burde ødelegge hjemme deres akkurat som det gjøres mot de Palestinske hjemmene til terroristene vi fanger.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.