Slik opplevde Israel Today ansatt bombingen

9. juli 2014 |  Israel Today
Den 29-årige immigranten fra Tyskland, var hjemme med sine to sønner i alderen 3 og 8 år. Hun hadde allerede rukket å forberede seg med å legge sine to sønner i det ombyggede og forsterkede beskyttelsesrommet alle israelske hjem skal ha.

"Vi hørte to kraftige smell" sier Gani, "vi vet ikke nøyaktig hvor disse missilene landet!"

Ganis mann arbeidet i butikken idet bombene gikk av. Han fikk gjemt seg bak disken i butikken. "Umiddelbart etter mottok vi mange tekstmeldinger og telefonsamtaler fra slektninger og venner. Alle ville vite om vi hadde det bra", sier innbyggeren fra den sørlige bydelen Gilo i Jerusalem.

Mor til små barn har det vanskelig akkurat nå. "Alle prøver å ikke opptre hysterisk, men frykten setter spor" sier Gani. "Nå må vi diskutere om vi skal sende barna på den faste sommerleiren og holde det normale programmet eller om vi ønsker å ivareta deres sikkerhet hjemme".

De barna som deltar på sommerskole og andre arrangement trener på sikkerhet i forhold til angrep fra luften.

"Når du hører sirene fryser boldet til is i dine årer. Jeg kan ikke fullt ut forstå hva innbyggere i sørlige Israel står ovenfor hver dag, spesielt de med barn", sier Gani. "Vi håper dette marerittet snart er over, sikkerheten ligger nå i hendene på våre soldater. Vi må stå bak dem i våre bønner" avslutter Israel Todays medarbeider Gani.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.