Raketter truer nå 5 mill. og en atomreaktor

11. juli 2014 |  Israel Today
Hamas og dets allierte har avfyrt minst 300 raketter og missiler fra Gaza den siste uken. Mens de stadig oftere trenger lengre inn i Israel med sin trussel, har nesten ingen av angrepene ført til skader i særlig grad.

På tross av få skader betyr det at disse langdistanse angrepene faktisk setter 5 millioner israelere av totalt 8 millioner mennesker under trussel av å kunne bli angrepet direkte av disse rakettene.

Oprasjoner utført av Hamas har også to ganger prøvd å infilterer den sørlige kysten av Israel ved å benytte fartøy via sjøen. Disse har blitt avskjært før de nådde sitt mål, kibbutzen Zikim.

I lys av disse mislykkede angrepene ved kysten, tror Israelske kommentatorer at Hamas vil gjnnomføre det som kan kalles en "Hyll Maria" ved enten å forsøke å treffe atomreaktoren i Dimona eller gjennomføre et massivt angrep på Tel-Aviv.

Sjansene for å lykkes med denne strategien er ikke optimal når man ser på den fantastiske suksessen for Israels anti-missil systemet Iron Dome har hatt med å avskjære 90% av alle rakettene som har blitt sendt fra Gaza.

Uansett trusselen vedvarer, og et angrep på Dimona eller Tel-Aviv vil skape en enorm boost for Hamas og terroristenes selvbildet. Noen som med sikkerhet vil føre til at angrepene og aksjonene kommer til å vare lengre.

Samtidig slår Fatah med den Palestinske lederen Abbas seg stolt sammen med Hamas i kampen mot Israel ved å annosere at små grupper av soldater fra dem vil bli værende i Gaza. Disse gruppene inkluderer også offisielle politi fra den Palestinske Autoritet som deltar i skytingen av raketter mot Israel.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.