Palestinsk tjenestemann bekrefter krigsforbrytelser fra Hamas

15. juli 2014 |  Israel Today
"Hver enkelt rakett som nå avfyres mot Israel er i seg selv en forbrytelse mot menneskeheten, enten den treffer eller bommer på målet, fordi den mål i utgangspunktet er å ramme sivile", sa Ibrahim Khraishi på TV forrige uke, som er Palestinas ambassadør i FNs råd for menneskeretter.

I motsetning, sa Khraishi, har Israel opptrått smart og fulgt opp alle internasjonale krav, så på tross av at dødstallene er høyere på palestinsl side har likevel Israel opptrått korrekt.

"Mange av våre folk i Gaza har på TV bekreftet at israelserne advarte dem og ba dem evakuere før de utførte bombing. I slike tilfeller, om noen blir drept, anser loven det som et mistak at mennesker dør og ikke et forsettelig drap, fordi israelerne har fulgt de juridiske prosedyrene!" forklarte Khraishi.

Khraishi er ikke med denne uttalelsen en juridisk talsmann for Israel. Han bemerket også nøye at de jødiske bosettingene og judaiseringen av Jerusalem er forbrytelser mot menneskeheten. Likevel det er ingen tvil om at Hamas sine angrep mot den jødiske staten forårsaker en diplomatisk hodepine for de innvolverte som prøver å delegitimere Israel.

Av Ryan Jones

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.