Våpenhvilen allerede over; krigen forsetter

16. juli 2014 |  Israel Today
Ved morgentimene tirsdag samlet regjerningen seg og stemte 6 mot to stemmer for å akseptere en våpenhvile etter ønske fra Egypt og IDF ble straks beordret til å avslutte alle operasjoner mot terror i Gaza.

Likevel haglet rakettene fra Gaza etter vedtaket. Gang på gang ble sentrale mål i nordlige Israel angrepet. Selv om Iron Dome systemet avverget alvorlige skader eller ødeleggelser, advarte statsminister Benjamin Netanyahu at Israel ikke aksepterte en slik ensidig våpenhvile særlig lenge. I løpet av ettermiddagen kunne det se ut som krigshandlingene igjen var i full gang.

Hamas avviste offentlig forslaget om våpenhvile helt fra starten av. Mens Syria, Sinai og Libanon iløpet av natten også deltok i kampene. Egypt annonserte våpenhvilen på mandag til stor entusiasme for vesten og de fleste israelske ledere.

Hamas representanter mente kravene til våpenhvilen var "uakseptable" og hevdet at den aldri hadde blitt presantert dem. I følge medier stilte avtalen krav at all fiendtlighet skulle avsluttes umiddelbart og partene skulle samles i Kairo for samtaler og en avtale om langsiktig våpenhvile.

Venstre orienterte politikere og organisasjoner i Israel nødet regjeringen til å igangsette en ensidig våpenhvile, selv om Hamas forsatte å sende raketter over Israel. De argumenterte for at hensynet til langsiktige interesser måtte komme foran en kortsiktig seier. Å la Hamas sitte igjen med styringen i Gaza var å foretrekke isteden for å skape en situasjon hvor den lille kyststripen ville bli opphavet til enda flere terrorceller og føre til at området ville bli fullstendig kaos.

Gaza-baserte Ismail Haniyeh som leder Hamas la ut om at Israels sterke ønsker om våpenhvile var beviste for at "sionistene" var i ferd med å tape krigen.

Natt til tirsdag ble den sørligste byen i Israel, Eilat også angrepet av raketter for første gang i denne konflikten. Det er antatt at angrepet kom fra terrorister på Sinai-halvøya. Fire israelere ble rapportert skadet av splinter og at den ene raketten traff midt i Eilats mest populære badeområde.

To andre raketter traff også nordlige Israel iløpet av natt til tirsdag. Disse missilene ble sendt fra krigsherjede Syria. I går ble altså Israel for første gang angrepet fra fire fronter på samme tid. Gaza, Sinai, Libanon og Syria.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.