Israel inntar Gaza

18. juli 2014 |  Israel Today
Mens Israel i over en uke har advart Hamas og dets allierte mot en invasjon, om de ikke avsluttet rakettangrepene, ble de til slutt tvunget til denne besluting. Torsdag avdekket IDF en gruppe væpnede menn som forsøkte å infiltrere det sørlige Israel gjennom en tunnel og IDF satte dermed i gang bakkeinvasjonen.

Faktisk, ettersom bakkeoffensiven kom i gang, uttalte militære tjenestemenn at den primære oppgaven er å finne og ødelegge terror tunneler. Akkurat nå, søker tusenvis av israelske soldater på Gaza etter inngangene til slike tunneler, som ofte er skjult i sivile hjem og bolig områder.

En israelsk soldater ble drept og fire andre ble såret i starten av invasjonen. Minst 14 Hamas-terrorister skal også ha blitt drept.

Israels regjering stemte enstemmig for en bakkeoffensiven etter at Hamas enda engang avviste et forslag til våpenhvile som ble tilbudt partene gjennom Egypt.

Mens Washington har signalisert en stille støtte for Israels beslutning, krever Obama-administrasjonen at IDF nå må begrense seg til meget "presise aksjoner" og kun gå etter terror tunneler og at de må strekke seg enda lenger for å unngå sivile tap.

Selvfølgelig er det er mye lettere sagt enn gjort, da Hamas aktivt prøver å få sine egne drept under aksjoner med de israelske styrkene.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.