Edna og Gali: To unge bruder kledd i svart

8. august 2014 |  Israel Today


Edna var forlovet med løytnant Hadar Goldin (23), som ble funnet død i en tunnel ved den sørlige byen Rafah på Gaza, og Gali skulle gifte seg med Goldins befal, Benaya Sarel (26) fra samme infateri brigade.

Begge de unge menn døde 90 minutter etter at en våpenhvile ble forhandlet frem med Hamas sist fredag. Enheten hvor Benaya og Hadar tjenestegjorde ble angrepet bakfra i en terror tunnel. En tredje soldat, Liel Gidoni, ble også drept.

Yediot sin historie dekket begge de to første sidene i avisen. Artikkelen viser hjerteskjærende bilder av de to unge kvinnene som sier farvel til sine elskede. Disse helter som falt i forsvar av det jødiske folk.

"Takk for den endeløse kjærligheten du ga meg,» skrev Gali til sin avdøde forlovede. "Vi snakket siste kvelden på telefonen, og du tok bort min frykt. Du lovet å ta vare på deg selv og dine soldater. Jeg vil takke deg for de siste tre årene. Dette var mine beste år. Takk for din ærlighet. Takk for at du kom inn i livet mitt og lærte meg så mange ting. Takk for din latter og dine øyne som alltid vil følge meg."

Edna sitt avskjedsbrev til Hadar ble også publisert i avisen. "Jeg elsker deg så mye og jeg savner deg,» skrev hun. "Hadar min elskede, min kjærlighet, helten i Israel. Jeg vet ikke hvordan jeg skal si farvel til deg. Jeg kan ikke se for meg deg som død. Du var alltid den mest levende personen. Å hvor jeg gledet meg til å bli din brud og kone! Jeg lover at hver person som passerer meg vil kjenne igjen en del av deg. Du er evig ... kan du fortsette å være ved min side? "

Dødsfallet til disse to israelske soldatene fra samme enhet, nekter to unge kvinner den kjærlighet og glede de lengtet etter. I alt 64 israelske offiserer og soldater døde i Gaza i løpet av de siste 28 dagene mens de forsvarte Israel. Bak hvert navn ligger en smertefull historie.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.