Hamas sitt komplott utfordrer en palestinsk stat

19. august 2014 |  Israel Today
Det internasjonale samfunnet presset Israel til å overgi seg til fordel for etablering av en uavhengig palestinsk stat. Selvfølgelig ble de samme typer løfter gitt når Israel overga Gaza to år tidligere. Da lovet verden at den israelske gesten ville resultere i kun ro og en fremtidig fred. Tilgjengjeld virket det som Hamas var i ferd med nok en gang å få det beste utav Israel, palestinerne og det internasjonale samfunnet.

Israels Shin Bet (tilsvarer FBI) avslørte på mandag at det nylig ble arrestert over 90 Hamas-aktivister og en stor mengde våpen i Judea og Samaria. Etter avhør avslørte de mistenkte at Hamas planla flere større angrep mot de palestinske selvstyremyndighetene og Israel (inkludert et angrep på Tempelhøyden). Alt innrettet for å styrte regimet til Mahmoud Abbas.

Abbas selv tar rapporten på alvor og beordret en intern gransking av det han kalte «en alvorlig trussel for enheten i det palestinske folk og dets fremtid." Israelske myndigheter sa at dette var ytterligere bevis på hvorfor en helt uavhengig palestinsk stat ikke må etableres.

"I dag ble det nok engang bevist at det er umulig å overgi sikkerheten til de palestinske selvstyremyndighetene," sa leder for Knesset sin finanskomite Nissan Slomiansky. "Det er på tide å våkne opp fra drømmeland ... og forstå at bare en konstant militær og politisk tilstedeværelse i Judea og Samaria vil hindre Tel Aviv-området fra å bli den nye fronten mot terrorrakettangrep".

Viseministeren Ofir Akunis til: "Denne avsløringen er et faresignal. Det gjør det klart at vår godtroenhet vil lede oss til nye mareritt."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.