Israelere sint på Netanyahu etter våpenhvilen

20. august 2014 |  Israel Today
Avstemninger gjort iløpet av de siste to ukene har konsekvent vist bred folkelig støtte til å fortsette krigen mot Gaza og lamme infrastruktur til terroristene og frata dem muligheten til å skade Israel ytterligere.

Mens Israels statsminister føler presset fra Amerika og det internasjonale samfunnet, har Netanyahu vært rask, altfor rask til å akseptere enhver våpenhvile som blir presentert av FN, Egypt og til og med Hamas selv.

Tidligere viseforsvarsministeren Danny Danon har ikke vist sympati for Netanyahus vanskelige situasjon, og holder statsministeren direkte ansvarlig for at Hamas igjen truer livene til sivile israelere.

"Fredspolitikken fra Netanyahu vil ende med ydmykelse av Israel. Vi er nå i et kritisk veiskille. Vi vi ikke lengre kunne være en trussel for Hamas lengre" sa Danon på onsdag etter Hamas avfyrte mer enn 50 raketter mot israelske befolkningssentra sist natt.

Danon sa at det var nå klart at Israel må "hamre den siste spikeren i kista for Hamas og opptre med styrke og besluttsomhet for å velte Hamas." Andre statsråder var mindre kritiske til Netanyahu personlig, men fullt enige med Danon sin vurdering av situasjonen.

Utenriksminister Avigdor Lieberman insisterte på at regjeringens politikk for våpenhvile er fullstendig feil. Vi trenger å snakke og forhandle med Hamas bare når de har overgitt seg. Nå må vi søke en rask og avgjørende slutt på Hamas.

Innenriksminister Gideon Sa'ar påpekte at "forhandlingene med Hamas ikke tjener Israels sikkerhetsinteresser, og det er ingen vits i å fortsette dem."

Kommunikasjonsminister Gilad Erdan la til, "fred kan ikke lenger oppnås ved diplomatiske midler, bare med militære virkemidler."

Økonomi minister Naftali Bennett forklarte at "når du ønsker å beseire en terrororganisasjon, kommer du til et avgjørende punkt. En kan ikke holde fredsforhandlinger med en terroristorganisasjon da får vi mer terror. ... Før eller senere vil Israel måtte undertrykke Hamas, det er ingen måte å unngå det. "

Minister Uri Ariel oppfordret regjeringen til å "slå Hamas før vi blir beseiret."

Utenfor koalisjonen har opposisjonsleder Isaac Herzog gitt uttrykk for lignende følelser. "Om Netanyahu vil vinne over Hamas, bør han nå komme til en diplomatisk avtale med de beste vilkår mulig for Israel," sa Herzog. "Men hvis regjeringen vil overgi seg for å få en falsk fred som nå, viser den at de har sviktet."

Herzogs Ap kollega, MK Nachman Shai hadde et poenget: "Ikke mer snakk, men skyt. Det er det eneste språket Hamas forstår."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.