Klare til å gjenerobre Gaza ifølge minister

21. august 2014 |  Israel Today
Ved at Hamas besluttet å bryte den skjøre våpenhvile på tirsdag nekter Israel å møte et eneste krav terroristene fremsetter under forhandlingene i Kairo.

I løpet av de siste 24 timene har Hamas og de allierte terrorcellene avfyrt flere titalls raketter mot det sørlige og sentrale Israel, som har forårsaket omfattende skader og minst en skadd person.

Israel har så langt begrenset sitt motsvar og utført del enkelte målrettede luftangrep. Men Erdan advarte at faren for militære operasjoner nå har økt dramatisk ettersom Hamas fortsetter å angripe.

"Vil dette skje i morgen? Det er ikke sikkert, for prisen med å sette det igang vil være høy, men vi er nærmere en bakkeoperasjon idag enn vi har vært på noe tidspunkt siden starten av Gazaoperasjonen, "sa ministeren.  

Israels luftangrep vil nå settes igang raskere og forsiktigheten vil bli noe lavere. I de første ukene av Gaza-krigen sendte israelske ut flere advarsler til beboerne i bygninger som skulle beskytes, nå vil imidlertid angrep komme uten den samme grad av informasjon. Dette for å gi Israel større sjanse til å ta konkrete terrorister.

Terrorgruppen Hamas bekreftet torsdag at tre av de ledende troppesjefer hadde blitt drept sammen med sine familier under israelske luftangrep. Israel angrep hjemmet til Hamas sin militære leder Mohammed Deif gjennom en serie kraftige raketter. Palestinske kilder sier at Deifs kone, barn og en annen uidentifisert person ble drept. Hamas insisterte på at Deif hadde overlevd, men israelske generaler sa alle bevis bekrefter hans død.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.