8 Myter om Israels Iron Dome rakettskjold

22. august 2014 |  Israel Today
Etter en uke med ro, er den på igjen. Hamas skyter raketter (noen ganger 10 om gangen) over hele Israel. Men er det paradis i Det hellige land fordi vi har Iron Dome?

Mens FN menneskerettighetsorgan sier vi har en urettmessig fordel når terroristene angriper oss og antyder at vi bør dele vår Iron Dome teknologi med Hamas, bør vi også fortelle at det er flere sider av Iron Dome.

1. Iron Dome er 100% effektiv

Iron Dome har vært et mirakel på mange måter, men 10% av alle rakettene slipper forsatt igjennom. Det betyr at én av ti raketter vil nå sitt mål. Selv om dette er ganske gode odds rammer de likevel et virkelig og fungerende samfunn.

Forestill deg at San Francisco blir bombardert med raketter. Jeg bruker San Francisco som bildet på grunn av Nancy Pelosi sin absurde erklæring om at Hamas er en humanitær organisasjon - noe som Qataris (humanistene) har forsikret henne om. Disse (Qataris) humanistene fortalte også lederen for Hamas at hvis han signerte den egyptiske våpenhvilen ville han bli kastet ut av landet.

Takk Gud for hans inngripen. I går traff en rakett inn et kjøpesenter i Ashkelon og ingen ble skadet! Hele min svigerfamilie er fra Ashkelon.

En annen soldat rapporterte at Iron Dome bommet på Hamas sine raketter hele tre ganger. Han sa at raketten ville ha truffet i nærheten av Tel Aviv sin høyeste bygning, men i siste minutt kom et kraftig vindkast og omdirigert raketten i havet. Takk Gud, men vi må likevel leve med disse nestenulykken.

2. På grunn av Iron Dome har Israels økonomi vært uforandret

Min venn Yosi jobber som kokk på en restaurant ved stranden i Ashkelon. Nå har vi nettopp leverte en sjekk til ham og hans kone for å hjelpe dem med deres utgifter. Dette fordi han for første gang var på tre uker etter jobb. Hamas hadde avtalt en våpenhvile. Selvfølgelig da vi dro fra Ashkelon gikk sirenen til Iron Dome pågrunn av et rakett angrep. Det var den åttende våpenhvilen som Hamas har brutt. Yosi er nå tilbake hjemme igjen fra arbeid.

Israels reiselivsnæringen tåler en tråkk. Men hvem ønsker å komme til et land som blir bombardert med raketter? Familier er ikke lengre ute å spiser. Arbeidsplasser blir borte. Lønn kan ikke bli utbetalt. Hamas vet det, men media forteller ikke dette til deg.

Jada, det er lett å si at dette er ingenting sammenlignet med hva folk i Gaza går gjennom. Det er til en viss grad sant. Men Israel opplever høytrykk rett og slett fordi vi vil eksistere som en jødisk stat. Gaza er beskutt fordi de benytter krig og ulovlig målrettede angrep mot sivile. Israel har ikke noe valg.

3. Israelere nyter sikkert all action, da de vet at Iron Dome vil beskytte dem

Jeg filmet denne videoen mens alle søkte beskyttelse fra en innkommende rakett. Når det hele var over og jeg gikk tilbake til sykkelen for å sykle hjem, brøt jeg sammen i tårer over det absurde i å leve i et land der terrorister ukritisk bruker sivile som mål og myrder dem - og deretter får andre land til rettferdiggjøre det.

Jeg er en 49-år gammel mann, og jeg var i tårer. Tenk deg å være en fem år gammel gutt eller jente ... Leve i Ashkelon og ikke Tel Aviv... Og hver natt må du løpe for livet ditt flere ganger! Det er traumatiserende, ulovlig og umenneskelig. En kan ikke forvente å leve slik.

Jeg kjørte hjem fra Ashkelon i forrige uke da jeg så at trafikken stoppet på den andre siden av motorvei 4. På den andre siden ble en bil oppslukt av flammer. Da jeg var sikker på at ingen var inne i bilen forsto jeg hvor traumatisk det er når vi får beskjed om å gå ut av våre biler når sirenen går. Den nevnte Yosi har sovet i et liten beskyttende rom uten klimaanlegg i 40 graders varme, sammen med sin kone, barn, svigermor og svigerinne.

4. The Iron Dome gjør jobben i det stille!

Min svoger har et Iron Dome-batteri som nærmeste nabo til sitt hjem. Jeg har ikke de nøyaktige data, men av over 3400 raketter avfyrt mot Israel fra Hamas har Ashkelon vært et favoritt mål. Jeg vil gjette at om lag 15 til 20 raketter om dagen blir siktet mot kystbyen. For bare noen få timer siden ringte han for å fortelle oss om flere eksplosjoner i dag tidlig.

Hver gang lyder en sirene som er designet for å vekke deg opp raskt om Iron Dome mener raketten er en trussel mot sivile mål. Min svoger fortalte meg at lyden er som om "et fly tar av fra din bakgård". Prøv å få deg en god natts søvn!

5. Når Iron Dome treffer blir alt bra

Dette er sant, med mindre splinter faller fra himmelen og treffer deg. Sekunder etter at jeg hadde filmet at Iron Dome slo ut sitt mål, falt splinter i en rasende fart rett i en offentlig park der barna lekte.

I løpet av noen minutter sendte Hamas 13 raketter til mange områder over hele Israel. Ifølge Israelsk politi falt biter av raketter (splinter) ned på Jerusalems Hebron Road, en viktig gjennomfartsåre i det sørlige Jerusalem. En smell ble hørt over hovedstaden minutter før stammet sannsynligvis fra avskjæring av raketten. (TimesofIsrael.com)

6. Israel kan skyte Iron Dome anti-raketter hver gang

Vel kan forhåpentligvis gjøre det, men hver hver avskjæringsjager koster $ 50.000. $ 50 000 er godt over en gjennomsnittlig årlig inntekt for en israelere.

7. Hamas raketter er "har ikke sprengkraft"

Jeg hørte en juridisk rådgiver for den palestinske presidenten Mahmoud Abbas si dette. I virkeligheten har hver Qassam rakett mellom 5 og 20 kg med eksplosiver i et hvert eneste stridshode. De er også fullpakket med metall kuler. Du må faktasjekke alt som de palestinske selvstyremyndighetene og Hamas sier. Den samme rådgiver sa at Hamas absolutt ikke benyttet barn som menneskelige skjold til tross for alle overveldende bevis for det motsatte.

8. The Iron Dome gjør slutt på alle pågående traumer

Jeg unngikk det meste av denne krigen fordi jeg var i USA for en tid tilbake, likevel har jeg måtte løpe fra raketter hele fire ganger. Likevel, hver lyd som jeg hører, enten det er en bil som hyler, en vaskemaskin på sentrifugering eller barn som leker, tror jeg automatisk at det er en sirene som advarer om et rakettangrep.

Om dette er hva jeg går igjennom, tenk hva slags PTSD symptom barna i Sderot, Ashkelon og Ashdod opplever. Frykten for å sovne og drømme om raketter som kommer mot deg. Mange tenker at de vil dø før sommeren er slutt, eller at foreldrene vil bli drept ... dette er traumatisk å opplevelse jeg ikke unner noen.

Bare i dag ble en kvinne alvorlig skadet i en trafikkulykke og sirenene begynte å ule. Du skvetter uansett. Til tross for manglende fulltreffere for Hamas sine raketter ligger trusselen over oss stadig. Avslutningsvis vil jeg foreslå at et fornuftig hode som tror det samme som Jon Stewart, som hevder at Iron Dome systemet gjør livet lett å leve, burde ta seg en tur å ligge på hotell i Ashkelon eller Sderot. Så får vi se hvor lenge du orker. Du vil også bli overbevist når din familie er under attakk at dett "uproposjonerte" fortrinnet Israel har over Hamas er proposjonert nøyaktig for deg og dine.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.