Muslimske IDF-soldater: «Israel er ingen apartheidstat»

23. august 2014 |  Israel Today

Israel Today: Hvorfor ønsket du å gjøre tjeneste i IDF?

Mohammed Samer: Min bestefar, far og de fleste av onklene mine har tjenestegjort her. Jeg ønsket å tjene landet mitt. Min far lærte meg at en virkelig mann skal bidra til fedrelandets sikkerhet og stabilitet. Jeg ønsket å beskytte landet mitt, landet som jeg deler med jøder og kristne.

Ahmed Ziyad: Jeg har tre brødre, og de har alle vært i IDF. Min familie har i stor grad påvirket valget mitt. Til å begynne med tok min mor det ganske hardt, men hun støttet avgjørelsen min, og senere har hun oppmuntret meg til å satse på en militær karriêre.

IT: Mange kaller Israel en apartheidstat. Hva har du å si til det?

Samer: Det er jeg ikke enig i. En kan trygt si at vårt forsvar er det mest rettferdige og tolerante i hele regionen. Enheten der jeg gjør tjeneste som offiser, er svært sammensatt. Den består av jøder, beduiner, drusere, kristne og muslimer. Den er et tverrsnitt av det israelske samfunnet.

Ziyad: Til en viss grad er det nok diskriminering. For mennesker med en minoritetsbakgrunn er det vanskeligere å bli forfremmet. Det er noen avdelinger som ikke er åpne for oss. Det gjelder for eksempel luftforsvaret og etterretningstjenesten. Det kan det være litt vanskelig å godta. Uten de rette kontaktene kan det by på problemer (for arabere) å bli forfremmet i det israelske forsvaret.

Denne artikkelen blir trykt i sin helhet i Israel Today sitt neste nummer. Kommer i posten i løpet de første dagene i september.

Ønsker du å lese resten av intervjuet Trykk her! Abonner nå!

 

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.