Hollywood kjendiser klandrer Hamas for lidelsene i Gaza

25. august 2014 |  Israel Today
Støttet av kjendiser som Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Minnie Driver, Kelsey Grammer, Seth Rogen, og Sarah Silverman innholdt erklæringen følgende: "Hamas har ingen rett til å skyte raketter mot israelske byer, de får heller ikke få lov til å holde sin egne innbyggere som gisler. Sykehus er for helbred, ikke for å skjule våpen. Skolene er for å lære, ikke for oppskyting raketter. Barn er vårt håp, ikke våre menneskelige skjold. "

Dokumentet utfordrer palestinske grupper som åpent fremsier sin ideologi av hat og folkemord. Som det gjenspeiles i Hamas charter §7:" Om en jøde gjemmer seg bak meg, kom og drep ham!' " I den aktuelle klausulen sitere Hamas fra Hadith, en autoritativ samling av Mohammeds lære, gjerninger og ordtak, før Koranen ble til.

Uttalelsen ble signert av ikke mindre enn 187 skuespillere, regissører, forfattere, agenter, ledere og andre Hollywood-personligheter. Det var etter initiativ fra det Creative Community for Peace.

En representant for gruppen, David Lönner forteller til Deadline Hollywood: "Det har vært mye forvirring i media om hva som faktisk skjer på Gazastripen, men for oss som bruker å reise til Israel er det ikke komplisert i det hele tatt. Så vi har tenkt en stund på hvordan vi kan forbedre fremstillingen av Israel og vi tror denne uttalelsen er et skritt i riktig retning."

Tidligere under Gaza krigen stod flere internasjonale kjendiser frem med personlige uttalelser som støttet den palestinske siden, men som raskt trakk sin støtte etter hard kritikk. Ekteparet Penelope Cruz og Javier Bardem signerte et brev som beskyldte Israel for folkemord, men innrømmet senere at de ikke var godt nok informert om konflikten.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.