Regjeringen diskuterer utsettelse av skolestart

25. august 2014 |  Israel Today
Statsminister Benjamin Netanyahu slår fast at byer og lokalsamfunn i nærheten av Gaza som oftest rammes av terroristene bare skal åpne skolen dersom de respektive skolenbygningene har blitt forsterket mot rakettangrep. Mange skoler i det sørlige Israel har blitt forsterket, men ikke alle.

Andre alternativer som kom frem på møtet var å gi studenter fra Sør-Israel muligheten til å følge undervisningen sine hjemmedatamaskiner, eller å holde undervisningen i store offentlige bomberom.

Uansett spiller det ingen rolle hva regjeringen bestemmer seg, da de fleste av beboerne i området kjent som "Gaza korridoren" flyktet fra sine hjem under ustoppelige rakettangrep og de har lovet å ikke komme tilbake før IDF fullt ut kan avgrense trusselen.

Netanyahu og forsvarsminister Moshe Ya'alon sa at regjeringen ville gi assistanse til flere familier som ønsker å flytte bort fra Gaza korridoren. Det kunne for mange oppfattes som en innrømmelse at Hamas dermed hadde lyktes i permanent å drive jøder bort fra en del av deres lovede land.

FOTO: En ung israelsk jente får panikk under en skole øvelse for å lære elevene hva de skal gjøre under rakettangrep.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.