Daniel min kjære, kan ikke tro at jeg må si farvel

25. august 2014 |  Israel Today
Terroristene har skutt hundrevis av raketter og bombekastergranater mot Israel i løpet av de siste dagene etter at de brøt den fremmeglete Egyptiske våpenhvilen. På fredag raste deler av en sementvegg i Tragerman hjem i den sørlige byen Nahal Oz av et rakettangrep.

Tragerman familien var blant mange tusener av innbyggere som flyktet nordover sist måned under den tyngste kampene i og rundt Gaza. Men da våpenhvilen ble lansert og gjentatte ganger også utvidet, kunngjorde israelske tjenestemenn de igjen kunne vende hjem.

Mange er rasende på Netanyahus regjering som gjentatte ganger godtok våpenhvilene med en terror organisasjon som alle visste ikke bli gjennomført. Nå måtte lille Daniel betale den høyeste prisen for feilberegningene.

I begravelsen hans på søndag, sa Gila Tragerman følgende hjerteskjærende tale: "Daniel, min kjære, jeg kan ikke tro at jeg er her nå for å si farvel. Vi var den lykkeligste familie i verden og jeg forstår det ikke. Vi ønsker å si takk for at du lærte hvordan vi skal elske og du ga oss så mye glede. Jeg finner trøst i det faktum at du var et elsket og lykkelig barn helt til det siste.

"Vi ønsket å beskytte deg, men selv ikke rakettalarmen klarte å redde deg. Du ville alltid løpe først og sørgefor at din lillebror også kom i dekning, så i et øyeblikk var det hele over."

"Vi ønsker ikke å si farvel. Du er kjærligheten i mitt liv, det perfekte barn, alle foreldres drøm. Du var smart, følsom og forut for din alder. Du var så vakker, så vakker."

Israels president Reuven Rivlin var også til stede i begravelsen, og hadde dette å si: "Jeg tror at en blomst har vokst her, nå har stilken blitt avkuttet. Kuttet over av en ond hånd, avkuttet fra livet og smil som vi aldri får se igjen. Jeg tenker mor og far, bror og søster som mistet sitt søsken og foreldrene sin sønn. De mistet deg Daniel, det mest dyrebare skatt i verden."

I et separat angrep på fredag ​​kveld ble Netanel Maman, 25, kritisk skadd da en Hamas rakett landet i forstaden Gan Yavne i Tel Aviv. Maman hadde nettopp fått fri fra reservestyrkene etter å ha kjempet i Gaza i forrige måned.

I et annet angrep ble en synagoge, en skole og et kjøpesenter rammet av Gaza-raketter. Dessuten en rekke private hjem og biler over hele det sørlige Israel.

Beboere i regionen er igjen på flukt til sentrale, nordlige deler av Israel inntil regjeringen og hæren kan finne ut måter å dempe den ustanselige angrepene på. IDF tjenestemenn har i mellomtiden uttalte at de er i ferd med å trappe opp den militære reaksjon mot Gaza. Flere statsråder snakker igjen om en storstilt bakkeinvasjon som kan føre til mulig "re-okkupasjon" av den ustabile kyststripen.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.